Комерсиалните обяви във форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 20 ное 2007 9:19

Geleto написа:Нали това ти казвам, че много повечето му мненя са в Купува. Той ако напише какво продава ще гръмне сървъра сигурно :D

ама точно за това става дума.. това имам в предвид и аз :lol:
дефинирането на "комерсиалните обяви във форума" обикновено е: да не се правят пари на гърба на форума

нали така ? е той го прави нали ? с това се занимава.. и си продава стоката тук ?

е това ако не влиза в дефиницията на "комерсиални обяви във форума" .. ебати..

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 20 ное 2007 9:34

Незнам ''ебати'' ли е,но определено си личи двойния стандарт на модераторите при определяне какво е комерсиално и кое не е.
Не очаквам и да ме наградите с добри думи след това си писание,но хайде да не се заблуждаваме.Не мога да говоря конкретно с имена или никове,но съм го забелязъл.Ако от сега си го поставя като задача на наблюдавам и да си записвам може да дам доста примери за около 2-3 седмици.
Първоначално ми беше направило впечатление че един и същ човек /или поне от неговия ник/ публикува повече от нормалното за един човек като бройка автомобили /някой от тях с врачанска регистрация,защо да си го крия това/,и никой не му казва че е за комерсиала.Като освен това номера за връзка е винаги един и същ.
След като установих това си направих труда да проверя и други обяви и пак си проличава че към едни модовете са толерантни а към други не.
И кое наистина е комерсиално и кое не--всичко се продава за шибаните ПАРИ--едва ли някой може да знае точно размера на печалбата на продаващия,за да се определи оттам кое е комерс и кое не,както някой се опитват да изходят.
Мен ми е ясно че навсякъде има шуробаджанащина,но все пак.............
Ясно ми е и че е възможно от едни юзъри модераторите да имат полза и затова ги оставят да си правят бизнесчето.
Писал съм и на лични на единия от модераторите за един два случая---файда нулева.
Та затова уважението ми към иначе любимият ми форум малко се е занижило напоследък,но едва ли ако ме изгуби като потребител ще е голяма загуба за някого.Но все пак може и да не съм единствен.
В крайна сметка що не си направите форума за тесен кръг от потребители с над ''два милиона'' мнения,а другите--кучета ги яли.
Айде със здраве,няма да се учудя ако и това ми мнение бъде изтрито.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 20 ное 2007 9:48

след като разгледах обяви и т.н. /рядко влизам в продава/ не мога да не се съглася с Визо...
Санто си върши работата на 100% и с това не мога да не се съглася, но човека си и има и друга работа все пак...
ръководството мъдро да отсъди и да реши, ние може само идеи да даваме
апропо аз ако реша да си предлагам ауслугите като адвокат, въобще няма да се замисля за тия 15 лева на месец, освен това комерса е с по-малко обяви и моята веднага ще изпъкне
АДВОКАТ-отстъпки за форумци
па много знаете колко са цените на адвокатите..., наскоро един колега ми сподели колко са му взели за написване на 3 страници и се оцъклих...пазар кво да правиш

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 20 ное 2007 9:56

Pichaga написа:след като разгледах обяви и т.н. /рядко влизам в продава/ не мога да не се съглася с Визо...
Санто си върши работата на 100% и с това не мога да не се съглася, но човека си и има и друга работа все пак...
ръководството мъдро да отсъди и да реши, ние може само идеи да даваме
апропо аз ако реша да си предлагам ауслугите като адвокат, въобще няма да се замисля за тия 15 лева на месец, освен това комерса е с по-малко обяви и моята веднага ще изпъкне
АДВОКАТ-отстъпки за форумци
па много знаете колко са цените на адвокатите..., наскоро един колега ми сподели колко са му взели за написване на 3 страници и се оцъклих...пазар кво да правиш

човек много добре знаеш че вися по цял ден тука и си чеша панталоните и от нямане какво да правя знам почти целия форум ан изуст вече (като върбона деба :lol: )... ти сега съм сигурен че повече от 3-4 страници не си разгледал.. е ако си обърнал внимание 3-4 страници са 2 дена .. a аз продава го следя доста (нещо офертичка далавера ако изкочи ... :lol: ).. от когато сандо е мод се обръща внимание на форума (продава имам в предвид) + това колкото и пъти да съм му казал "санто тука има проблем баце" винаги е казал "еи сега ще проверя" или нещо от типа и винаги е вземал някакви мерки...
но в купува почти никой не влиза.. нормално търговците да си пишат там (и аз бих направил така.. защо не ?) + това на тях им е по удобно да пишат "имам тел (&^#*&^$&#" отколкото да бъде супер явно какво прави като пусне обява в продава

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 20 ное 2007 10:09

Лично аз не виждам проблем в това, че някои търговци използват Купува за да си продават стоката. Да, те правят бизнес "на гърба на форума", но от друга страна често това е от полза на колегите, които търсят нещо - вместо да обикалят и търсят, получават оферта тук. Това за хора, които нямат много свободно време е доста добра алтернатива.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 20 ное 2007 10:34

Mar написа:Лично аз не виждам проблем в това, че някои търговци използват Купува за да си продават стоката. Да, те правят бизнес "на гърба на форума", но от друга страна често това е от полза на колегите, които търсят нещо - вместо да обикалят и търсят, получават оферта тук. Това за хора, които нямат много свободно време е доста добра алтернатива.

Ей тва е, ако търсиш нещо колкото и хора да ти предлагат различни варианти, избираш това, което прецениш сам. Както се казва форума е за да си помагаме. На мен като не ми трябва нищо, нито влизам в КУПУВА или ПРОДАВА за да търся нещо, нито гледам какво се предлага като оферта. А тези които си предлагат стоките в раздела КУПУВА даже и да се ограничат с мненията си, нищо не им пречи да минат на лични и пак да си предлагат стоката :arrow:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”