Бисери от форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Бисери от форума

Мнениеот batko_miro » Вто 07 дек 2010 22:40

сменя се на 30 000 км или когато започне да гори много обикновения, а спортния незнам на колко не е необходимо да се пере само се иступва от време на време ако караш по прашни пътища филтрите са по 10-15 лева. :mrgreen: mhihi ама съм виждал и спортни филтри за над 100 лева , ама ти си преценяваш ако започне да гори бензин , смяната му е неизбежна.

от viewtopic.php?f=11&t=236055

:shock :shock :shock

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 08 дек 2010 0:38

Заглавие: Над 1 000 000 коли на ток до 2020 г

icoico написа:
nikson85 написа:чрез компютрите човечеството ще достигне такъв предел , че ще има перпетум мобиле , че даже и терминатор , но това ще стане след стотици години , то не че сега го няма, но се крие в тайна. нали първо тези с батериите трябва да се нагушат. а после като има перпетум мобиле сигурно ще има по- големи данъци за сметка , че се движеш за без пари. след 2012 год. няма да има крй на света , а навлизаме в нова цивилизация , цивилизацията на магнитните сили или свободната енергия.

На твое място моментално бих отворил прозореца,за да влезе малко чист въздух...ако ме разбираш...

:063: :063: :063:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 08 дек 2010 0:45

enigma79 написа:
muhtarov написа:за какво е този хол датчик

Праща сигнал до космоса mhihi

:063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 08 дек 2010 10:03

Fen united написа:И срещата на Мъртвеца отива към своя логичен финал,а именно-колапс и смърт! :bishop Нема вече къде да се видим,но ще си пишем все някъде! :не:

:applause:

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Чет 09 дек 2010 9:24

liskogti написа:Колата е продадена- Темата е за триене

колегата си продаваше джантите те му купиха колата :063: :063: :063:
а ето и темата: viewtopic.php?f=58&t=233372

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 09 дек 2010 10:54

Заглавие: 9 Декември - Света Ана

GREEN_lADY написа:ШШШестито разбииш ли.... :drinking: Живи жаби!!! :beer

Колегата май не е оцелял много-много след Студенския празник... :drinking: mhihi mhihi

Потребителски аватар
Arr0w
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Arr0w » Чет 09 дек 2010 19:31

Заглавието на темата "Проблем с тоците на колата. ! сефте!!"
zografski написа:
enigma79 написа:Като прочетох СЕФТЕ си помислих че си сефтосал колата :seeex
:063:
:mrgreen: :Mr Green Fun :mrgreen: :Mr Green Fun :063: :mrgreen: :Mr Green Fun :Mr Green Fun :mrgreen: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 10 дек 2010 12:24

уважаеми колеги, на вашето внимание бисера на форума nikson85:
34 страници елитни глупости, от които можете да изпопадате.
ето една малка селекция:
nikson85 написа:Литиево-ьонната батерия си остава най-добрата за сега :да:

nikson85 написа:само не ми е ясно като свърши нефта как ще се осъществяват полетите като няма керосин вече и как ще се ходи до луната например. можеби затова ограничават автомобилостроенето на електричество , че да останат ресурси за самолетостроенето , но неможели да се използва водородно гориво за него , като свърши тотално невта сигурно само хелекоптери на ток ще има? :screwy и все пак невта е основния продукт от който се получават много други неща, дори и процесора на компютъра има нефт. този продукт е като златото и не е само за горива. сигурно ще започнат да го пестят и да го включат в списъка за намалени ресурси , но пък ще е скъп и някои хора пак ще гушат много от малко количества. така си го представям , ако има някой да ме поправи.

nikson85 написа:аз мисля, че в далечно бъдеще ще се премине и без батерии. този начин е двигателя сам да си генерира чрез допълнителна техника , която включва и допълнително компютър , който командва всичко. така както автоматичната скоростна кутия така и този вид техника. в крайна сметка си даваме извода че компютъра промени човека изцяло. защо нашите коли не горят много, защото има блок за управление. само една конструктивна единица се запазва в автомобилостроенето и това е алтернативата на акумулатора.

сам се цитира и сам си отговаря...
nikson85 написа:
nikson85 написа:аз незнам как не са го измислили вместо вода и интифриз да се сипва вътре моторно масло. mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi :beer :bishop
тъкмо и да се пресича да няма с какво да се пресече и става вечния двигател, тъкмо и няма ражди да има. :да: :banana

верно , че ако испуска вътре в горината камера , ще го гори , а от там ще има сажди.

nikson85 написа:Оточнете какво точно издухва газовата- стартера, термостат в някои случаи , гумичките на двигателя, гарнитурите на цилиндровата глава и инжекциона,
изпускателната система, дефектирали датчици, бензинова помпа, в някои случаи и центровката, може да повреди и блока за управление на инжекциона (компютъра). А полезното действие ,че запазва двигателя чист тъй като не замърсява много маслото и няма много въглероден диоксид. Като цяло проблемите се явяват в главата и управлението на горивните смеси.

nikson85 написа:дисковете единствено се кревът повърхтностно в реботния участък се получават черти

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 10 дек 2010 12:54

Заглавие: Как да ми свети Angels-а в свят в които аз искам?

И аз искам да видя как светят в друг Свят, че да можеме и ние да се прехвърляме :)

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пет 10 дек 2010 13:14

vaskoto1 написа:уважаеми колеги, на вашето внимание бисера на форума nikson85:
34 страници елитни глупости, от които можете да изпопадате.
ето една малка селекция:
nikson85 написа:Литиево-ьонната батерия си остава най-добрата за сега :да:

nikson85 написа:само не ми е ясно като свърши нефта как ще се осъществяват полетите като няма керосин вече и как ще се ходи до луната например. можеби затова ограничават автомобилостроенето на електричество , че да останат ресурси за самолетостроенето , но неможели да се използва водородно гориво за него , като свърши тотално невта сигурно само хелекоптери на ток ще има? :screwy и все пак невта е основния продукт от който се получават много други неща, дори и процесора на компютъра има нефт. този продукт е като златото и не е само за горива. сигурно ще започнат да го пестят и да го включат в списъка за намалени ресурси , но пък ще е скъп и някои хора пак ще гушат много от малко количества. така си го представям , ако има някой да ме поправи.

nikson85 написа:аз мисля, че в далечно бъдеще ще се премине и без батерии. този начин е двигателя сам да си генерира чрез допълнителна техника , която включва и допълнително компютър , който командва всичко. така както автоматичната скоростна кутия така и този вид техника. в крайна сметка си даваме извода че компютъра промени човека изцяло. защо нашите коли не горят много, защото има блок за управление. само една конструктивна единица се запазва в автомобилостроенето и това е алтернативата на акумулатора.

сам се цитира и сам си отговаря...
nikson85 написа:
nikson85 написа:аз незнам как не са го измислили вместо вода и интифриз да се сипва вътре моторно масло. mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi :beer :bishop
тъкмо и да се пресича да няма с какво да се пресече и става вечния двигател, тъкмо и няма ражди да има. :да: :banana

верно , че ако испуска вътре в горината камера , ще го гори , а от там ще има сажди.

nikson85 написа:Оточнете какво точно издухва газовата- стартера, термостат в някои случаи , гумичките на двигателя, гарнитурите на цилиндровата глава и инжекциона,
изпускателната система, дефектирали датчици, бензинова помпа, в някои случаи и центровката, може да повреди и блока за управление на инжекциона (компютъра). А полезното действие ,че запазва двигателя чист тъй като не замърсява много маслото и няма много въглероден диоксид. Като цяло проблемите се явяват в главата и управлението на горивните смеси.

nikson85 написа:дисковете единствено се кревът повърхтностно в реботния участък се получават черти

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

в този ред на мисли...
какви дерзания създават бобината и комутатора,но определено научавам много нови неща

nikson85 написа:то не се казва точно бобина ,а е бобина с комутатор и да тя прекъсва в мокро време ,но понякога и в жегата може да изтряска и се чудиш от какво може да е

nikson85 написа:да ама има една подробност в бобината има комутатор , вчера от приятел го узнах, фактически той ми обисни че може да е или от бобината или от кумутатора ,но аз си го обяснявам така: времето е мокро и бобината е напукана и пропуска влага а комутатора е вътре в нея , следователно бобината е причината а не комутатора.
продава ли се етделно бобина и комутатор?????

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Пет 10 дек 2010 13:28

nikson85 написа:
nikson85 написа:
nikson85 написа:
nikson85 написа:
peachbaby написа:абе и аз сам пред такава дилема.дали да сложа минерално масло 15в40 или некакво полу синтетика 15в40?до сега сам карал с арал 15в40 и за 10000 не можах да долея 1л.от форума разбрах 4е нетрябва да карам с минерално и сложих мобил супер 10в40.от него за 7000 сам долял 3л,и се ядосах и го смених.сложих мотул6100-прехвалено та дрънка.смених и гуми4ки на клапаните и за 3000км сам долял 1 литар.аз ли сам карък или колата е за ремонт?

Слагай минерално и тва е.

Ако не ти са занимава с майстори или да даваш пари за масло слагай минерално.

В противен слу4ай даваш пари за масло 1л на 1000-2000км е нормално.

Да не ти исти4а от някаде в пове4ето слу4аи изти4а????

:37: Колегата просто обича да се цитира mhihi

Последна промяна от actros1846 на Пет 10 дек 2010 13:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Пет 10 дек 2010 13:48

:bowdown :bowdown :bowdown
nikson85 написа:И двата голфа са перфектни и литът. Имат уникални двигатели здрави и унивърсални. :lol: :shock

nikson85 написа:кат карам в маглата и ме е страх да не удра дърво. :horror:

:screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 10 дек 2010 14:26

Продължение....

nikson85 написа:аз си купих лаптоп азуз са хубави

Колега да не е Азис марката? :063:

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Пет 10 дек 2010 14:31

Както сме го подкарали може да си направим една тема специално и само за неговите бисери. mhihi mhihi
nikson85 написа:винедка за счупени пътища не бива да се дава , човек в днешно време и в гората да кара няма да има много разлика с нащи платна в права посока. :?

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 10 дек 2010 14:39

още още :063:
nikson85 написа:....Aко бях я направил тая биля двигателя щеше да лоп4и. :063:

************** :applause:

Последна промяна от group® на Пет 10 дек 2010 15:14, променено общо 1 път.
Причина: не нарушавай добрия тон

Върни се в “ОФФ-Топик - други”