Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
90% от нещата от лидъл са си супер за цените. Наскоро имаше промоция на надуваем каяк - пълен боклук. С касовата бележка го върнах без да задават много въпроси, а се бяхме возили 1ден. Нехранителни продукти можеш да върнеш до 30 дни, а хранителни до 7, ако не оправдаят очакванията ти. Евала за тая политика.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
инжектопляктор написа:dontaskdontsay написа:Малиии тоя от Пени за нищо не става.
Интересно каква сила си употребявал, за да усучеш преходника.
Ами силата не беше голяма. Тъкмо започвах с напъването в опит да отвия болт 13 от ел. мотора на пералнята.
Тресчотката не се счупи а се разглоби което доведе до разпиляване на частите.
Общо взето 90% от работите купени от Пени са пълно менте с изключение на последното. Преди няколко седмици коментирахме едно куфарче с битове 101бр. което се оказа доста добро. Онзи ден пробвах да навия няколко винта в една стара и изсъхнала греда. Навивах ги с бор машина но те стигаха до средата и вече бита започна да превърта. От 20 винта всичките превъртяха в главите а накрайника остана непокътнат

За проба използвах и други накрайници закупени пак от пени и резултата беше

Сега ако пак пуснат такъв комплект с тресчотка ще си взема още един

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
"50-100 лв бройката" гаечен ключ... или е бил размер 95х105 мм или примерно 41х46 противоискров. А елора по памет не произвеждат размер над 55 мм, нито противоискрови ключове, ма лаф да става...
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Да, днес се убедих сам за Penny-с инструментите
Тресчотката все още се държи мъжката, но отвертката при опит да развия кората на шофьорската врата на пасата превъртя дръжката
За 30лв ако поне камъните изтържат се файда.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Тресчотката все още се държи мъжката, но отвертката при опит да развия кората на шофьорската врата на пасата превъртя дръжката
Добре, с тая мизерна отвертка с малка дръжка как завивате/развивате нещо? Като й превърта дръжката, оформи я с чука и я набий в една дръжка за пила. Аз ползвам само тресчотката и затягам до откат(на ръка), още не се е счупила
Иначе от Пени-то си купих една дрелка, един винтоверт Райдер. Винтоверта си работи. И Пистолет за горещ въздух купих. Личи си, че не са от най-марковите, но работят.
Що иде реч до Лидъл - нещо взеха да ми изглеждат прехвалени. Има и недоволни, а пък хранителните стоки са им скъпи.
В Пени се продават и битове правени за Лидъл
. Там е номерат. Марките които произвеждат за Лидъл са като Компернас- винтоверти и битове, ОWIM и други.
Ето защо Лидълските инструменти под обединената марка Поуерфикс и Парксайд имат качество на ниво. Флорабест резачките на ток са от Гризли.
Мисля че изясних защо от Лидъл.
Естествено има и некачествени неща. И Аз съм връщал. Имаше едни дълги видии за бетон- криви та криви. Върнах ги директно.
Ето и за Лидълското гедоре мако ифо от мен.
Някой каза - какво повече имало в това гедоре от по евтиното предходно.
Имам, имам- Т55,60 еврейска- за авто врати и тнт. Има и 5-лъчеви еврейски. Битове за отверка с по голям шестостен на присъединяване. Имам такава ударна с 4 камъка и мисля че тези от гедорето ще и паснат. Имам и вътрешно звездообразните камъни за авто главите.
Трите глухи камъка с гумени пръстени вътре 21,18,16 поставени един до друг отделно -веднага ги познах- за авто свещи.
Абе има. Комплекта е както с обща така и с авто насоченост.
Ще гресирам тресчотките довечера.
Съвет за тези които ще го купят- огънете си телчето на присъединителният камък- 1/4 към шестостен за верт битовете. Телчето в два комплекта които разгледах бе огънато само от едната страна с чупка навън за самозаконтряне. Отдругата е право и изпада след поставяне на бита.
Огъвате го симетрично да стърчат и двата края навън и приключва.
Проверих го в магазина още това понеже ми се е налагало сам да си правя телче в един тул на Гаджет понеже беше изпаднало.
Като го вдигнах да го завземам и разбрах какво има повече- ами тоя тежи повече от 10 кила гаранция. До 7-8 не ги усещам като тежест, но над 10 е проблем. От заваръчните апарати и тубите с минерална
: съм го установил това.
Можеби удължителите за 1/2 са ми малко-един е със средна дължина. Ама аз имам още 2 от друг само-събиран комплект с глухи камъни. Както и на 1/4 имам най различни и един доста дълъг.
Специално за тресчотките и чупенето им-отворете една и вижте какво представлява менханизма. Тогава ще разберете че везната и двата палеца за превключвае на посоката конструктивно не са направени за големи усилия. За това е измислен въртокът !
Имам и едно Чешко с нестандартен квадрат от Бащата.
Чешката тресчотка е с еднопосочен механизъм- много як. За да се смени посоката- просто се бута квадрата да излезе от другата страна и това е. Там може и да се напъне малко повече.

Ето защо Лидълските инструменти под обединената марка Поуерфикс и Парксайд имат качество на ниво. Флорабест резачките на ток са от Гризли.
Мисля че изясних защо от Лидъл.
Естествено има и некачествени неща. И Аз съм връщал. Имаше едни дълги видии за бетон- криви та криви. Върнах ги директно.
Ето и за Лидълското гедоре мако ифо от мен.
Някой каза - какво повече имало в това гедоре от по евтиното предходно.
Имам, имам- Т55,60 еврейска- за авто врати и тнт. Има и 5-лъчеви еврейски. Битове за отверка с по голям шестостен на присъединяване. Имам такава ударна с 4 камъка и мисля че тези от гедорето ще и паснат. Имам и вътрешно звездообразните камъни за авто главите.
Трите глухи камъка с гумени пръстени вътре 21,18,16 поставени един до друг отделно -веднага ги познах- за авто свещи.
Абе има. Комплекта е както с обща така и с авто насоченост.
Ще гресирам тресчотките довечера.
Съвет за тези които ще го купят- огънете си телчето на присъединителният камък- 1/4 към шестостен за верт битовете. Телчето в два комплекта които разгледах бе огънато само от едната страна с чупка навън за самозаконтряне. Отдругата е право и изпада след поставяне на бита.
Огъвате го симетрично да стърчат и двата края навън и приключва.
Проверих го в магазина още това понеже ми се е налагало сам да си правя телче в един тул на Гаджет понеже беше изпаднало.
Като го вдигнах да го завземам и разбрах какво има повече- ами тоя тежи повече от 10 кила гаранция. До 7-8 не ги усещам като тежест, но над 10 е проблем. От заваръчните апарати и тубите с минерална

Можеби удължителите за 1/2 са ми малко-един е със средна дължина. Ама аз имам още 2 от друг само-събиран комплект с глухи камъни. Както и на 1/4 имам най различни и един доста дълъг.
Специално за тресчотките и чупенето им-отворете една и вижте какво представлява менханизма. Тогава ще разберете че везната и двата палеца за превключвае на посоката конструктивно не са направени за големи усилия. За това е измислен въртокът !
Имам и едно Чешко с нестандартен квадрат от Бащата.
Чешката тресчотка е с еднопосочен механизъм- много як. За да се смени посоката- просто се бута квадрата да излезе от другата страна и това е. Там може и да се напъне малко повече.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
От понеделник в Пени маркет има отвертка тресочка с 38 накрайника за 8.99.
Има ли смисъл даже да се разхождам до там да я купувам,или ще е пълен боклук?
Марката е gadget.
Има ли смисъл даже да се разхождам до там да я купувам,или ще е пълен боклук?
Марката е gadget.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Съдейки по марката по добре не ходи.
Изчакаи малко да пуснат пак другия комплект 101 части и тресчотъчна отвертка.
Цена 10лв. Определено си заслужава
Изчакаи малко да пуснат пак другия комплект 101 части и тресчотъчна отвертка.
Цена 10лв. Определено си заслужава

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Днес на работа купили на еладжията тоя лидълски комплект за 160 пара.Разгледах го,само шестограмите не ми харесаха че не са цял комплект и че са къси.Иначе изработката изглежда на ниво и изобщо не прилича на ментетата които съм виждал.Ако и като материал са добре струва си парите.Това е много добър помощник за ремонти по колите с набора еврейски звезди.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз ги имам. Купих ги на шега, но са екстра за парите, отделно са и доста здрави
Според мен си струват. Сравнявам ги с едни мои други на МонтБланк ( сложени на другата ми кола), не им отстъпват на здравина , а онез са на тройна цена. Като недостатък отчитам, по-високата им , как да го нарека..."стойка" може би. т.е. монтирани, ми стоят маалко по-високо от други и това лекинко ме дразни.

Свирят от образуваните се отвори при захвата. Това дразни и се проявява при около 100 км.
аз също ги ползвам с рууф бокс, екстра са з апарите си (не съм забелязал да ми свирят)
а кога ще ги изкарват, че един приятел иска да си взима ?
а кога ще ги изкарват, че един приятел иска да си взима ?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
А защо трябва да гресираме новите тресчотки от комплекта на Лидл ? И какво е това телче ?
Ами колега направи си труда и разгледай къде е това телче. Всичко на готово не става ! Хем съм ти го написал, но в главата не мога да ти го налея.
Като не си направиш труда да го разбереш или ще го откриеш при ползване на прехода или ще го изгубиш.

Часта е сходна, но е с 1/4 женски отвор и държача за битовете е или с магнит или с въпросното телче. Това намерих в нета.
Това е точният накрайник.http://instrumenti.org/FTAB0808-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4-toptul

Тресчотките е добре да се намажат за да не се износват при ползване и да работят по меко. Естествено не е задължително. Просто има за цел удължаване на живота на механизма. А и спомага за точното прехвърляне на зъбите, което намаля рискът от счупване и заклинваме между тях.
Като не си направиш труда да го разбереш или ще го откриеш при ползване на прехода или ще го изгубиш.

Часта е сходна, но е с 1/4 женски отвор и държача за битовете е или с магнит или с въпросното телче. Това намерих в нета.
Това е точният накрайник.http://instrumenti.org/FTAB0808-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4-toptul

Тресчотките е добре да се намажат за да не се износват при ползване и да работят по меко. Естествено не е задължително. Просто има за цел удължаване на живота на механизма. А и спомага за точното прехвърляне на зъбите, което намаля рискът от счупване и заклинваме между тях.
Последна промяна от trv на Вто 23 юни 2015 10:31, променено общо 2 пъти.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Да сега ги отворих и трябва да се смажат. А телчето само от едната страна е закривено. И от другата казваш да го направя?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”