Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
90% от нещата от лидъл са си супер за цените. Наскоро имаше промоция на надуваем каяк - пълен боклук. С касовата бележка го върнах без да задават много въпроси, а се бяхме возили 1ден. Нехранителни продукти можеш да върнеш до 30 дни, а хранителни до 7, ако не оправдаят очакванията ти. Евала за тая политика.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
инжектопляктор написа:dontaskdontsay написа:Малиии тоя от Пени за нищо не става.
Интересно каква сила си употребявал, за да усучеш преходника.
Ами силата не беше голяма. Тъкмо започвах с напъването в опит да отвия болт 13 от ел. мотора на пералнята.
Тресчотката не се счупи а се разглоби което доведе до разпиляване на частите.
Общо взето 90% от работите купени от Пени са пълно менте с изключение на последното. Преди няколко седмици коментирахме едно куфарче с битове 101бр. което се оказа доста добро. Онзи ден пробвах да навия няколко винта в една стара и изсъхнала греда. Навивах ги с бор машина но те стигаха до средата и вече бита започна да превърта. От 20 винта всичките превъртяха в главите а накрайника остана непокътнат
За проба използвах и други накрайници закупени пак от пени и резултата беше
Сега ако пак пуснат такъв комплект с тресчотка ще си взема още един
- joro_kem
- VW експерт

- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
"50-100 лв бройката" гаечен ключ... или е бил размер 95х105 мм или примерно 41х46 противоискров. А елора по памет не произвеждат размер над 55 мм, нито противоискрови ключове, ма лаф да става...
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Да, днес се убедих сам за Penny-с инструментите
Тресчотката все още се държи мъжката, но отвертката при опит да развия кората на шофьорската врата на пасата превъртя дръжката
За 30лв ако поне камъните изтържат се файда.
Тресчотката все още се държи мъжката, но отвертката при опит да развия кората на шофьорската врата на пасата превъртя дръжката
За 30лв ако поне камъните изтържат се файда.- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Тресчотката все още се държи мъжката, но отвертката при опит да развия кората на шофьорската врата на пасата превъртя дръжката
Добре, с тая мизерна отвертка с малка дръжка как завивате/развивате нещо? Като й превърта дръжката, оформи я с чука и я набий в една дръжка за пила. Аз ползвам само тресчотката и затягам до откат(на ръка), още не се е счупила
Иначе от Пени-то си купих една дрелка, един винтоверт Райдер. Винтоверта си работи. И Пистолет за горещ въздух купих. Личи си, че не са от най-марковите, но работят.
Що иде реч до Лидъл - нещо взеха да ми изглеждат прехвалени. Има и недоволни, а пък хранителните стоки са им скъпи.
В Пени се продават и битове правени за Лидъл
. Там е номерат. Марките които произвеждат за Лидъл са като Компернас- винтоверти и битове, ОWIM и други.
Ето защо Лидълските инструменти под обединената марка Поуерфикс и Парксайд имат качество на ниво. Флорабест резачките на ток са от Гризли.
Мисля че изясних защо от Лидъл.
Естествено има и некачествени неща. И Аз съм връщал. Имаше едни дълги видии за бетон- криви та криви. Върнах ги директно.
Ето и за Лидълското гедоре мако ифо от мен.
Някой каза - какво повече имало в това гедоре от по евтиното предходно.
Имам, имам- Т55,60 еврейска- за авто врати и тнт. Има и 5-лъчеви еврейски. Битове за отверка с по голям шестостен на присъединяване. Имам такава ударна с 4 камъка и мисля че тези от гедорето ще и паснат. Имам и вътрешно звездообразните камъни за авто главите.
Трите глухи камъка с гумени пръстени вътре 21,18,16 поставени един до друг отделно -веднага ги познах- за авто свещи.
Абе има. Комплекта е както с обща така и с авто насоченост.
Ще гресирам тресчотките довечера.
Съвет за тези които ще го купят- огънете си телчето на присъединителният камък- 1/4 към шестостен за верт битовете. Телчето в два комплекта които разгледах бе огънато само от едната страна с чупка навън за самозаконтряне. Отдругата е право и изпада след поставяне на бита.
Огъвате го симетрично да стърчат и двата края навън и приключва.
Проверих го в магазина още това понеже ми се е налагало сам да си правя телче в един тул на Гаджет понеже беше изпаднало.
Като го вдигнах да го завземам и разбрах какво има повече- ами тоя тежи повече от 10 кила гаранция. До 7-8 не ги усещам като тежест, но над 10 е проблем. От заваръчните апарати и тубите с минерална
: съм го установил това.
Можеби удължителите за 1/2 са ми малко-един е със средна дължина. Ама аз имам още 2 от друг само-събиран комплект с глухи камъни. Както и на 1/4 имам най различни и един доста дълъг.
Специално за тресчотките и чупенето им-отворете една и вижте какво представлява менханизма. Тогава ще разберете че везната и двата палеца за превключвае на посоката конструктивно не са направени за големи усилия. За това е измислен въртокът !
Имам и едно Чешко с нестандартен квадрат от Бащата.
Чешката тресчотка е с еднопосочен механизъм- много як. За да се смени посоката- просто се бута квадрата да излезе от другата страна и това е. Там може и да се напъне малко повече.
Ето защо Лидълските инструменти под обединената марка Поуерфикс и Парксайд имат качество на ниво. Флорабест резачките на ток са от Гризли.
Мисля че изясних защо от Лидъл.
Естествено има и некачествени неща. И Аз съм връщал. Имаше едни дълги видии за бетон- криви та криви. Върнах ги директно.
Ето и за Лидълското гедоре мако ифо от мен.
Някой каза - какво повече имало в това гедоре от по евтиното предходно.
Имам, имам- Т55,60 еврейска- за авто врати и тнт. Има и 5-лъчеви еврейски. Битове за отверка с по голям шестостен на присъединяване. Имам такава ударна с 4 камъка и мисля че тези от гедорето ще и паснат. Имам и вътрешно звездообразните камъни за авто главите.
Трите глухи камъка с гумени пръстени вътре 21,18,16 поставени един до друг отделно -веднага ги познах- за авто свещи.
Абе има. Комплекта е както с обща така и с авто насоченост.
Ще гресирам тресчотките довечера.
Съвет за тези които ще го купят- огънете си телчето на присъединителният камък- 1/4 към шестостен за верт битовете. Телчето в два комплекта които разгледах бе огънато само от едната страна с чупка навън за самозаконтряне. Отдругата е право и изпада след поставяне на бита.
Огъвате го симетрично да стърчат и двата края навън и приключва.
Проверих го в магазина още това понеже ми се е налагало сам да си правя телче в един тул на Гаджет понеже беше изпаднало.
Като го вдигнах да го завземам и разбрах какво има повече- ами тоя тежи повече от 10 кила гаранция. До 7-8 не ги усещам като тежест, но над 10 е проблем. От заваръчните апарати и тубите с минерална
Можеби удължителите за 1/2 са ми малко-един е със средна дължина. Ама аз имам още 2 от друг само-събиран комплект с глухи камъни. Както и на 1/4 имам най различни и един доста дълъг.
Специално за тресчотките и чупенето им-отворете една и вижте какво представлява менханизма. Тогава ще разберете че везната и двата палеца за превключвае на посоката конструктивно не са направени за големи усилия. За това е измислен въртокът !
Имам и едно Чешко с нестандартен квадрат от Бащата.
Чешката тресчотка е с еднопосочен механизъм- много як. За да се смени посоката- просто се бута квадрата да излезе от другата страна и това е. Там може и да се напъне малко повече.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
От понеделник в Пени маркет има отвертка тресочка с 38 накрайника за 8.99.
Има ли смисъл даже да се разхождам до там да я купувам,или ще е пълен боклук?
Марката е gadget.
Има ли смисъл даже да се разхождам до там да я купувам,или ще е пълен боклук?
Марката е gadget.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Съдейки по марката по добре не ходи.
Изчакаи малко да пуснат пак другия комплект 101 части и тресчотъчна отвертка.
Цена 10лв. Определено си заслужава
Изчакаи малко да пуснат пак другия комплект 101 части и тресчотъчна отвертка.
Цена 10лв. Определено си заслужава

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Днес на работа купили на еладжията тоя лидълски комплект за 160 пара.Разгледах го,само шестограмите не ми харесаха че не са цял комплект и че са къси.Иначе изработката изглежда на ниво и изобщо не прилича на ментетата които съм виждал.Ако и като материал са добре струва си парите.Това е много добър помощник за ремонти по колите с набора еврейски звезди.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз ги имам. Купих ги на шега, но са екстра за парите, отделно са и доста здрави
Според мен си струват. Сравнявам ги с едни мои други на МонтБланк ( сложени на другата ми кола), не им отстъпват на здравина , а онез са на тройна цена. Като недостатък отчитам, по-високата им , как да го нарека..."стойка" може би. т.е. монтирани, ми стоят маалко по-високо от други и това лекинко ме дразни.
Според мен си струват. Сравнявам ги с едни мои други на МонтБланк ( сложени на другата ми кола), не им отстъпват на здравина , а онез са на тройна цена. Като недостатък отчитам, по-високата им , как да го нарека..."стойка" може би. т.е. монтирани, ми стоят маалко по-високо от други и това лекинко ме дразни.Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават л
Свирят от образуваните се отвори при захвата. Това дразни и се проявява при около 100 км.
аз също ги ползвам с рууф бокс, екстра са з апарите си (не съм забелязал да ми свирят)
а кога ще ги изкарват, че един приятел иска да си взима ?
а кога ще ги изкарват, че един приятел иска да си взима ?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
А защо трябва да гресираме новите тресчотки от комплекта на Лидл ? И какво е това телче ?
Ами колега направи си труда и разгледай къде е това телче. Всичко на готово не става ! Хем съм ти го написал, но в главата не мога да ти го налея.
Като не си направиш труда да го разбереш или ще го откриеш при ползване на прехода или ще го изгубиш.

Часта е сходна, но е с 1/4 женски отвор и държача за битовете е или с магнит или с въпросното телче. Това намерих в нета.
Това е точният накрайник.http://instrumenti.org/FTAB0808-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4-toptul

Тресчотките е добре да се намажат за да не се износват при ползване и да работят по меко. Естествено не е задължително. Просто има за цел удължаване на живота на механизма. А и спомага за точното прехвърляне на зъбите, което намаля рискът от счупване и заклинваме между тях.
Като не си направиш труда да го разбереш или ще го откриеш при ползване на прехода или ще го изгубиш.

Часта е сходна, но е с 1/4 женски отвор и държача за битовете е или с магнит или с въпросното телче. Това намерих в нета.
Това е точният накрайник.http://instrumenti.org/FTAB0808-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4-toptul

Тресчотките е добре да се намажат за да не се износват при ползване и да работят по меко. Естествено не е задължително. Просто има за цел удължаване на живота на механизма. А и спомага за точното прехвърляне на зъбите, което намаля рискът от счупване и заклинваме между тях.
Последна промяна от trv на Вто 23 юни 2015 10:31, променено общо 2 пъти.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Да сега ги отворих и трябва да се смажат. А телчето само от едната страна е закривено. И от другата казваш да го направя?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”