rosen79 написа:ISRalien написа:Ама толкова са безопасни, те са направо като бебешки колички! Точно един такъв безопасен камион прегази и уби един приятел (има тема във форума за него). Шофьорът в момента си шофира с УСЛОВНА присъда от 2 години и 10 месеца.
Ама иначе са едни такива добрички.. И безопасни.. А колко пъти ме е изпреварвал камион като съм карал със 100 да казвам ли? А на магистралата колко камиони съм виждал в най-лява лента? А колко народ избиха по пътищата?
Хайде стига сте си защитавали хляба!
В 90%от катастрофите стават от турски тирове а не от наши.Съжалявам за твоя приятел,но не си прав. Както и при шофьорите на леките коли има малоумници,така и сред тези шофьори има.Ако не ти се вярва намери записи от камерите в София и ще се увериш сам.Когато бях в този бранш съм бил участник в няколко птп-та,и във всичките виновни са били водачите на леки автомобили.Незнам ти какво работиш,но ако някой реши,че ти вредиш по някакъв начин на населението и ти кажат да работиш по 10-15дни в месеца.А заплатата ти се определя от това какво изработиш,както са те плаща им се на изминат километър,а тук в България не се изминават много,ти как би реагирал?Като знаеш,че храниш семейство изплащаш кредит имаш разходи,и някакви малоумници решили,че всичко друго ни е наред та само това ни пречи.По същата логика трябва да се зъбранят моторите защото вдигат много шум и са опасни за движението.Както и колите с ремуси за това,че и те са шумни.И да не забравя всички стари коли,които не влизат в еко нормите евро-4 и евро-5.Ето как ще се реши и въпроса със задрстванията в София.70% от колите в България не отговарят на никакви еко норми,а много са и опасни.Всеки знае как се минава на преглед в България.
Шофьорът на тира беше турчин, но нарочно не го споменах, за да не заприлича на расизъм. Честно казано за мен няма значение българин, турчин, ескимос, будист, циганин... Важното е да има акъл в главата и да не прави глупости по пътя. На пътя ТИР-аджийте са с особен статут заради размерите си. Те са МНОГО по-опасни от другите малоумници. При някаква ситуация леката кола ще спре много по-лесно от един натоварен ТИР летящ със 120 по един нормален път и ти много добре го знаеш!
Колега, не ме разбирай погрешно, ако цените на новите автомобили в БГ бяха по-нормални и аз щях да карам нова. Ако предложат забрана за внасяне на стари коли ще я подкрепя въпреки, че аз самия карам такава.
Относно това, което работя - програмист съм. Моята работа не застрашава нито пряко нито косвено живота на някой друг, така че мога да я практикувам 24/7. А ти самия много добре знаеш, че в България не се спазва ограничението за шофиране до 8 часа и много добре знаеш, че не случайно го има това ограничение.
А ако ми обясниш шума от моторите и от "спортните" гърнета с какво ми застрашава живота би било доста добре

И аз не ги уважавам ни най-малко. И аз ги псувам всяка нощ като мине някой гений и разпищи всички аларми в квартала, ама това е. Живея в град и стискам зъби.
едит: Относно спирането на движението в центъра - с 2 ръце и 3 крака съм за! Не може в центъра, където би трябвало да е пешеходна зона, да е броня до броня коли, автобуси, бетоновози и какво ли не. Който има работа там -> СКГТ. Който минава от там да намери обходен маршрут. Във всички бели държави е така, само ние сме наопаки.