помните ли,уважавате ли ,обичате ли вашите учители??????

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Чет 04 окт 2007 20:03

Stoi написа:Visore.........твоито е все едно..... Някой едно време да роптае срещу априлското въстание ,щото му гърмели под балкона и го смущавали !!! Нека сме единни и се подкререпяме.

:да: ... И аз исках много неща да му напиша в темата, за това как си противоречи в мненията си от рода на....
..Няма смисъл от тези дето си пеят пет часа едно и също, а да го дразни факта, че хората си ходят в момента с децата на работа и т.н.
... ама се оказа, че по бързо се завърта ключа, отколкото се щрака по клавиатурата... :D

П.П.... Все пак човека си има мнение, така както и ние, което всеки може да си прецени от негова гледна точка..

Последна промяна от VW_forever на Чет 04 окт 2007 20:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 04 окт 2007 20:05

joker написа:не колеги ....учителите се борят за НАШЕТО образовние,а не за ТЕХНИТЕ заплати...

смешно ми е като го чета това ,ама като си помисля, че си вярваш, ми става тъжно за заблудената ти душа.

Последна промяна от dude на Чет 04 окт 2007 20:11, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 04 окт 2007 20:07

Даскала™ написа:АБЕ ЗАЩО НЯМАХТЕ НИЩО ПРОТИВ КАТО НА ШОФЕРИТЕ ИМ ДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ ЗА 1 ДЕН С 200 %?!?!

абе Даскале, едното е бюджетно а другото не е бюджетно , обясни го един колега
аз и за тях казах, че не може на едни . а на други не
Ма там хората си го извоюваха, щото напускат масово и нема желаещи на 400-500 лева и теребваше да им ги вдигнат по принуда

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 04 окт 2007 20:20

dude написа:
joker написа:не колеги ....учителите се борят за НАШЕТО образовние,а не за ТЕХНИТЕ заплати...

В тая държава Жокерче има може би не повече от 6% които гледат около тях или за доброто на другите ,а останалата част се бори само и единствено за себе си и своето семейство.Което само по себе си звучи много жалко ,но е факт.Учителите са се борили за нашето образование бая преди дори аз да завърша.По мое време все още имаше някви бегли спомени от добро образование ,за което се радвам защото иначе нямам представа дали щеше да става нещо от мен.Но като цяло доброто образование е занижено до N-та степен доста отдавна. Съгласен съм ,че не могат учителите да променят всяко дете или ученик ,но несъм съгласен с това да се ходи на работа само ей така а да се отбие номера.Защото съм присъствал на такива гледки от страна на учители и съм сигурен ,че това е била една малка част от това което е в действителност.Ти незнам какви наблюдения имаш в/у тях ,но аз имам бая познати с деца от горе-долу от всички възрасти и да ти кажа не съм сигурен че само децата са виновни.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 04 окт 2007 21:32

Чета тази тема и направо побеснявам.
Въпреки , че майка ми е бивша учителка, не мога да се съглася на 100 % с техните ултиматуми, стояли 10 години- мълчали и изведнъж 100%, ами не може така , колкото и да е тъжно за тези хора.
България за добро или лошо вече е капиталстическа държава с пазарна икономика.
Нямам идея защо все още не се направи реформа с която да се създадат и частни училища, дори и частично субсидирани от държавата, както има частни университети.
Тогава вече ще си проличи кой е кадърен и кой не, защото добрите учители ще бъдат взети в елитните училища и там могат вече да имат различни заплати, сигурен съм и над 2-3 хиляди лева.
Некадърните ще си останат в държавните, и ще получават по 300 лв.
Тогава вече може да започнат да си натискат задниците за да получават повече.
Сега някои ще изреват, че не всички родители ще могат да си позволят частно образование на децата си.
Ами това е , аз затова си скъсвам задника от работа, за да може да дам на сина си най-доброто.
При лекарите положението е в по-напреднала фаза, там има достатъчно частни клиники в които като си платиш , получаваш необходимите грижи.
Не можеш да си платиш? Добре дошъл в реалния свят!

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Чет 04 окт 2007 21:37

Veso101 написа:Чета тази тема и направо побеснявам.
Въпреки , че майка ми е бивша учителка, не мога да се съглася на 100 % с техните ултиматуми, стояли 10 години- мълчали и изведнъж 100%, ами не може така , колкото и да е тъжно за тези хора.
България за добро или лошо вече е капиталстическа държава с пазарна икономика.
Нямам идея защо все още не се направи реформа с която да се създадат и частни училища, дори и частично субсидирани от държавата, както има частни университети.
Тогава вече ще си проличи кой е кадърен и кой не, защото добрите учители ще бъдат взети в елитните училища и там могат вече да имат различни заплати, сигурен съм и над 2-3 хиляди лева.
Некадърните ще си останат в държавните, и ще получават по 300 лв.
Тогава вече може да започнат да си натискат задниците за да получават повече.
Сега някои ще изреват, че не всички родители ще могат да си позволят частно образование на децата си.
Ами това е , аз затова си скъсвам задника от работа, за да може да дам на сина си най-доброто.
При лекарите положението е в по-напреднала фаза, там има достатъчно частни клиники в които като си платиш , получаваш необходимите грижи.
Не можеш да си платиш? Добре дошъл в реалния свят!
Евала Веско от всички мнения които изчетох тук признавам това беше най-логичното и смислено.Подкрепям те на 100%

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 04 окт 2007 21:38

Милослав написа: За заплатите на учителите - не мисля че всеки един учител вече в тези подобия на училище може да се нарече такъв.Дали не драматизирате излишно? Дали нямате колеги, Даскале, които по цял ден са по кафетата или в класната стая ? Е не ми казвай НЕ и аз съм учил деа. (Даскалче - ползвам те тебе , че не се сещам тука да има някой друг с твоята професия, не си мисли че говоря за тебе). Пълно е с такива - е тия не заслужават и да помирищат пари , скапаните кашета и мързелите в тая страна. Така че - мисля че трябва да има постоянно тестове, ама по 4 пъти в годината, за да се знае тоя аджеба даскал ли е или лапач на държавни пари?

Меченце,глей ся :roll:
Няма да отрека,че има даскали алкохолици и непукиси,НО - ВЕЧЕ ИМА Д И Ф Е Р Е Н Ц И Р А Н О ЗАПЛАЩАНЕ :!:
Какво означава това?
Ами има комисия която определя кой колко заслужава според постигнатите успехи!!!
Сложете ТОЧКА най-накрая на този спор!!!
Няма да се дадат 100 % на пияните даскали,просто няма да стане!!!
Мисля да дадете едно рамо и да помогнете по-бързо българския учител да заживее нормално и да има самочувствие!!!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 04 окт 2007 22:10

точка..
по молба на Даскала.

айде и моето мнение за последно..
ДА уважавам ги много..
но във всяко стадо си има мърша...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 05 окт 2007 8:36

аз я отключих
засега няма нищо лошо в темата бре wili98 :wink:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 05 окт 2007 8:48

Даскала™ написа:
Милослав написа: За заплатите на учителите - не мисля че всеки един учител вече в тези подобия на училище може да се нарече такъв.Дали не драматизирате излишно? Дали нямате колеги, Даскале, които по цял ден са по кафетата или в класната стая ? Е не ми казвай НЕ и аз съм учил деа. (Даскалче - ползвам те тебе , че не се сещам тука да има някой друг с твоята професия, не си мисли че говоря за тебе). Пълно е с такива - е тия не заслужават и да помирищат пари , скапаните кашета и мързелите в тая страна. Така че - мисля че трябва да има постоянно тестове, ама по 4 пъти в годината, за да се знае тоя аджеба даскал ли е или лапач на държавни пари?

Меченце,глей ся :roll:
Няма да отрека,че има даскали алкохолици и непукиси,НО - ВЕЧЕ ИМА Д И Ф Е Р Е Н Ц И Р А Н О ЗАПЛАЩАНЕ :!:
Какво означава това?
Ами има комисия която определя кой колко заслужава според постигнатите успехи!!!
Сложете ТОЧКА най-накрая на този спор!!!
Няма да се дадат 100 % на пияните даскали,просто няма да стане!!!
Мисля да дадете едно рамо и да помогнете по-бързо българския учител да заживее нормално и да има самочувствие!!!

Даскале, диференцираното заплащане си е чист мит.
Нека да запитам нещо :
МОже ли някой да ми обясни колко необлагаеми доходи получава един учител в годината. Колко от уважаваните иначе учители дават частни уроци и участват в сивата икономика? И не ми казвайте че това е защото видиш ли нямало какво да ядат.Или не можели да живеят.

Имам и още некое друго въпросче:
Някой сметнал ли е, ей така простичко, с ваканциите които имат , аджеба колко работни дни имат в годината уважаваните от мен и аудиторията учители? Предлага ли им се работа за ваканционния период на повечето духовни водачи?

И тук излиза онзи друг аспект на нещата - щом работят за да научат на нещо малките, защо дават частни уроци, защо не облагат тези доходи? Е ако това може да се нарече духовен водач, та нали всеки от нас не може да живее без пари? Значи за съжаление духовното оставя някак на заден план, мили ми колеги и учители.

Айде нека някой да сметне простичко колко взимат годишно тези хора и колко работни дни имат?
И да знам че има дисциплини, по които не може да даваш частни уроци, знам го и това, но хайде мили ми духовни водачи да си оправите нещата във вашата къщичка да са цветни и подредени и после искайте някой да ви увеличи със 100% заплатите.
Милослав

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 05 окт 2007 9:16

Диференцираното образование е вече факт!!!
Аз частни уроци не давам пореди простата причина,че няма как!!!
И къде сте видели даскал с МЛ или очиларка?!?!?
И стига броихте стотинките на даскала!!!

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пет 05 окт 2007 9:27

Милослав написа:МОже ли някой да ми обясни колко необлагаеми доходи получава един учител в годината

...Защо не зададеш този въпрос на полицая следващия път, когато му подадеш двайсетачката, за дадено нарушение, или на прокурора, за дадено престъпление на някой....
Милослав написа:Някой сметнал ли е, ей така простичко, с ваканциите които имат , аджеба колко работни дни имат в годината уважаваните от мен и аудиторията учители?

Това значи ли, че трябва да питаме Миленн Цветков, който толкова ги критикува, колко работни дни има в годината, при положение, че "работи" по един час на ден???
Милослав написа:И тук излиза онзи друг аспект на нещата - щом работят за да научат на нещо малките, защо дават частни уроци, защо не облагат тези доходи?

... Тук отговора е най- прост. Просто от скриването на доходите са им всичките лъскави хотели по морето и всичките луксозни коли по пътищата!... на учителите имам в предвид!

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 05 окт 2007 9:29

Даскала™ написа:Диференцираното образование е вече факт!!!
Аз частни уроци не давам пореди простата причина,че няма как!!!
И къде сте видели даскал с МЛ или очиларка?!?!?
И стига броихте стотинките на даскала!!!

аз имах даскал с очиларка ;) (и един 80-годишен професор ама.... той друга бира)
а една даскалица по биология караше ML
може и да не е от уроци ама пък съвпадение :wink:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 05 окт 2007 9:31

Имах си аз ти да вървиш в една посока с мен :lol:
Винаги си У насрещното.......заеби :roll:
Кви са тея фантастики бре,кви са тея единични бройки бре?!?!
Абе недейте така,БРЕ :lol:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 05 окт 2007 9:35

в СМГ не бяха много единични да ти кажа
добрите даскали взимат добри пари
веднъж изградили име и стават легенди... :wink:
и после не уроци а цели курсове...