Даскала™ написа:Милослав написа: За заплатите на учителите - не мисля че всеки един учител вече в тези подобия на училище може да се нарече такъв.Дали не драматизирате излишно? Дали нямате колеги, Даскале, които по цял ден са по кафетата или в класната стая ? Е не ми казвай НЕ и аз съм учил деа. (Даскалче - ползвам те тебе , че не се сещам тука да има някой друг с твоята професия, не си мисли че говоря за тебе). Пълно е с такива - е тия не заслужават и да помирищат пари , скапаните кашета и мързелите в тая страна. Така че - мисля че трябва да има постоянно тестове, ама по 4 пъти в годината, за да се знае тоя аджеба даскал ли е или лапач на държавни пари?
Меченце,глей ся
Няма да отрека,че има даскали алкохолици и непукиси,НО - ВЕЧЕ ИМА Д И Ф Е Р Е Н Ц И Р А Н О ЗАПЛАЩАНЕ
Какво означава това?
Ами има комисия която определя кой колко заслужава според постигнатите успехи!!!
Сложете ТОЧКА най-накрая на този спор!!!
Няма да се дадат 100 % на пияните даскали,просто няма да стане!!!
Мисля да дадете едно рамо и да помогнете по-бързо българския учител да заживее нормално и да има самочувствие!!!
Даскале, диференцираното заплащане си е чист мит.
Нека да запитам нещо :
МОже ли някой да ми обясни колко необлагаеми доходи получава един учител в годината. Колко от уважаваните иначе учители дават частни уроци и участват в сивата икономика? И не ми казвайте че това е защото видиш ли нямало какво да ядат.Или не можели да живеят.
Имам и още некое друго въпросче:
Някой сметнал ли е, ей така простичко, с ваканциите които имат , аджеба колко работни дни имат в годината уважаваните от мен и аудиторията учители? Предлага ли им се работа за ваканционния период на повечето духовни водачи?
И тук излиза онзи друг аспект на нещата - щом работят за да научат на нещо малките, защо дават частни уроци, защо не облагат тези доходи? Е ако това може да се нарече духовен водач, та нали всеки от нас не може да живее без пари? Значи за съжаление духовното оставя някак на заден план, мили ми колеги и учители.
Айде нека някой да сметне простичко колко взимат годишно тези хора и колко работни дни имат?
И да знам че има дисциплини, по които не може да даваш частни уроци, знам го и това, но хайде мили ми духовни водачи да си оправите нещата във вашата къщичка да са цветни и подредени и после искайте някой да ви увеличи със 100% заплатите.
Милослав