повод за размисъл ....................

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: повод за размисъл ....................

Мнениеот black` » Сря 23 фев 2011 21:01

Вие обърнахте темата, както един приятел емигрант, като дойде тук от чужбина и вика пътищата са много зле. Та и вие така. Какво ви интересуват "пътищата", като вече не карате по тях? Та какво ви интересува българския прах за пране, веро, ток, вода и т.н. глупости дето пишете, като не ги плащате вече? :roll: И що всеки отишъл да мизерства в чужбина се мисли за нещо повече от тия дето оставаме тук? Колеги сигурно всеки е пътувал много. Знаем и ние как е в чужбина. Няма нужда да ни отваряте очите кво било на шанз елизе, щото сигурно знаем още преди вие да сте отишли там и да ги смятате за богове. :lol: Живейте си в чужбина или където и да сте, но не смятайте другите за нещо по-долно от вас. Още повече пък от чужбина да пишете такива глупости, какво било в българия. :lol:
ПП. Ходи си живей където искаш. Нито причина ще ти изтъквам да оставаш, нито да заминаваш. Нито пък ти можеш да ме убедиш, че в българия е по-зле от чужбина. Обаче като идете далече не се правете на големи революционери и родолюбци. Щото от 2000 километра не върви някак си. :wink: Кат не те кефи матрияла няма какво да го коментираш въобще и да даваш направления . Багажа стягаш и заминаваш. Да съм те спрял? :lol:

Последна промяна от black` на Сря 23 фев 2011 21:12, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 21:04

A бе, аз нито тука мизерствам, нито като отида да живея навън ще мизерствам. Ама хич.
Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 23 фев 2011 21:07

ChimeyJimmey написа:Па то си е речено: "От Витоша по-високо нема, и от Искъро по-длибоко нема!".
Толкоз!

А който е ИЗБЯГАЛ не от финансово-икономически причини? Финансово, смея да твърдя, съм тип-топ за момента.
Мат'рялА не ме кефи! И не виждам как може да ме закефи в бъдеще (близко и далечно), та и детето ми да живее с тоя мат'рял.
К'ъв съм? Вероотстъпник! На кол! С камъни?!

Ае, бе! :screwy

Радвам се, че си се осъзнал! Колкото по-малко хора, дето се жалват от всичко останат тук, толкова по-добре за останалите. Всичко най-хубаво ти желая в чужбина. Успех! Дано болшинството разсъждаващи като теб последват светлия ти пример (ако вече не са го сторили).

Пак ще повторя бележитата сентенция на Илф и Петров, с която смятам всички сме съгласни : Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се.

Matematiks написа:...

И ти грешно си ме разбрал. Не оспорвам правото на човек щом сметне за редно да замине за чужбина. Нека сбъдва мечтите си там.
Моята мисъл е друга. Щом човек доброволно е избягал от тук, няма морално право да се бърка в бита и в бъдещето на останалите в България. Ако се завърне и реши да помогне с каквото може, добре е дошъл. Ако ли не, да гледа "новата" си родина.

joker написа:...

Едно изказване заслужаващо уважение!
Поздравления
"Любими" са ми тези, които казват : "К`во ми пука за България? Направила ли е тя нещо за мен, че да трябва и аз да й давам нещо" :banghead:

В този ред на мисли:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 21:13

Matematiks написа:Няма читави и не читави емигранти.Има читави и не читави хора!-ако може така да се каже
Ако някой се е потрудил за бъдещето си,образовал се е,знае,може нищо не му пречи да потърси щастието си навън а не да остане тука да търпи,както се пее в една песен-"5 лева нощен труд" от който 22% заминават за държавата,която после ги раздава на хрантутници връзкари и къде ли не още,с неясен край!В други държави данъците са и 30 и 40% ама майчинските са 56 месеца и детските са достатъчни за да си издържаш поколението.

Не съм казал че във вашата система е лесно,просто клоня към мисълта че човек неук(ме визирам теб) не потрудил се за бъдещето си да плаща по малки данъци,да има привилегий и да се пенсионира след 25г труд с 20 заплати обещетение,обещетение за кое?-това на мен никой няма да ми го позволи при все че съм инвестирал 17 години от живота си в учене

Не са лични нападки към теб Дашо,просто разсъждавам на глас с теб в случая :beer

В целия свят военните и полицаите се пенсионират точно по тази система....Ела да видите за какво се дава това обезщетение.Няма да влизам в обяснения и подробности но Дашо го е казал точно...ами,който смята,че незаслужено си получваме парите и те са толкова много... да дойде да стане военен или полицай!Има ваканции бол!!!
И не ми говори за 17 години инвестиции,защото аз имам точно 31 г инвестиции.Последната ми диплома за здравен мениджмънт я взех на 50 г,а дотогава имам още 6 дипломи...Ела да видиш и усетиш купищата ограничения на които са подложени полицаи и военни и най-вече техните семейства и ще разбереш.А знаеш ли,че САЩ е една от държавите с най-много привилегии за военните.
Хайде не пишете неподготвени за системи,които не познавате .....

Последна промяна от joker на Сря 23 фев 2011 21:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 21:13

Дъра-бъра...
Айде на въпроса: Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 23 фев 2011 21:15

Много от нас не разбраха! Проблема не е в самата държава България! Имаме си почти всичко! Планини, излас на Море, имаме си много красиви кътчета! Единственото което нямаме е съвест и морал! Всеки краде от Държавата, и после иска да е добре! Неможе само да вземаш, трябва и да даваш!
Ние не разбрахме че държавата сме НИЕ! И като избягаме в чужбина какво!? Пак си същият БЪЛГАРИН! Американец няма как да станеш! Докато не се промени народа няма да се промени нищо!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 фев 2011 21:16

ChimeyJimmey а ти ми дай една основателна причина да не знае български като братовчед ми? Но за сметка на това да знае перфектно турски или арабски? :063: И утре ще дойде да ми каже къв бил борец за независимост от чужбина, и коклко лошо било в българия на какъв език и с какви очи? :screwy Говорим образно, като това включва и теб, но явно не ме разбра правилно. Чужбината си казва думата. mhihi

Последна промяна от black` на Сря 23 фев 2011 21:20, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 21:17

Oбърка "държава" с "природа"...
Срещу природата и аз нямам нищо против. :)

Защо да не знае български? Това от какво зависи?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 21:18

ChimeyJimmey написа:Дъра-бъра...
Айде на въпроса: Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!

"Ооооооооооо неразумний юроде,поради что се срамиш да се наречеш Българин????"
Паисий Хилендарски....един от наивниците-Сигурно не го познаваш,ама в Гугъла ще го откреш :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 23 фев 2011 21:21

ChimeyJimmey написа:Oбърка "държава" с "природа"...

Ми на повечето България ни е виновна! А самите ние правиме България! Самият ни народ си е веран!
Неможе цял свят да стачкува да протестира че нещо не е както трябва!
А ние 1 век да не стачкуваме за нищо!
Ми как ще стачкуваме, повечето където могат крадат на поразия! Другите дето немогат да крадат имигрират в чужбина и псуват че България не била държава и че няма развитие!
Е как ще имра развитие, като самите ние не искаме такова!
Докато народа не вземе да се събуди и да се уважава, няма да се промени нищо!
Чужбина е само заблуда че си добре, а самият ти си чужденец и ще си такъв до края на живота си!
За да е зле държавата ни, имаме само НИЕ вина, живущите в нея!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 21:22

IceHeart написа:
ChimeyJimmey написа:Oбърка "държава" с "природа"...

Ми на повечето България ни е виновна! А самите ние правиме България! Самият ни народ си е веран!
Неможе цял свят да стачкува да протестира че нещо не е както трябва!
А ние 1 век да не стачкуваме за нищо!
Ми как ще стачкуваме, повечето където могат крадат на поразия! Другите дето немогат да крадат имигрират в чужбина и псуват че България не била държава и че няма развитие!
Е как ще имра развитие, като самите ние не искаме такова!
Докато народа не вземе да се събуди и да се уважава, няма да се промени нищо!
Чужбина е само заблуда че си добре, а самият ти си чужденец и ще си такъв до края на живота си!
За да е зле държавата ни, имаме само НИЕ вина, живущите в нея!

:applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 21:24

Продължавате с общите приказки. За съжаление - и празни.
Аз пък ще почакам за конкретен отговор.

Ама не ми е тупнал тупана, бре.
Само се ебавам в тоя форум... :lol:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 21:26

ChimeyJimmey написа:Продължавате с общите приказки. За съжаление - и празни.
Аз пък ще почакам за конкретен отговор.

Ама не ми е тупнал тупана, бре.
Само се ебавам в тоя форум... :lol:
:screwy :screwy :screwy :screwy

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 23 фев 2011 21:27

Щото си българин. Това достатъчно ли е като причина? А искаш детето ти да стане какво по-точно?! Германец, арабин, турчин? Къде ще го пратиш да учи? :063: Или още нищо не си опроделил за майчин език? :roll: mhihi

Последна промяна от black` на Сря 23 фев 2011 21:29, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 21:28

Не ми е достатъчно.
Какво означава "Щото си българин."?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”