ПП. Ходи си живей където искаш. Нито причина ще ти изтъквам да оставаш, нито да заминаваш. Нито пък ти можеш да ме убедиш, че в българия е по-зле от чужбина. Обаче като идете далече не се правете на големи революционери и родолюбци. Щото от 2000 километра не върви някак си.
повод за размисъл ....................
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Re: повод за размисъл ....................
Вие обърнахте темата, както един приятел емигрант, като дойде тук от чужбина и вика пътищата са много зле. Та и вие така. Какво ви интересуват "пътищата", като вече не карате по тях? Та какво ви интересува българския прах за пране, веро, ток, вода и т.н. глупости дето пишете, като не ги плащате вече?
И що всеки отишъл да мизерства в чужбина се мисли за нещо повече от тия дето оставаме тук? Колеги сигурно всеки е пътувал много. Знаем и ние как е в чужбина. Няма нужда да ни отваряте очите кво било на шанз елизе, щото сигурно знаем още преди вие да сте отишли там и да ги смятате за богове.
Живейте си в чужбина или където и да сте, но не смятайте другите за нещо по-долно от вас. Още повече пък от чужбина да пишете такива глупости, какво било в българия. 
ПП. Ходи си живей където искаш. Нито причина ще ти изтъквам да оставаш, нито да заминаваш. Нито пък ти можеш да ме убедиш, че в българия е по-зле от чужбина. Обаче като идете далече не се правете на големи революционери и родолюбци. Щото от 2000 километра не върви някак си.
Кат не те кефи матрияла няма какво да го коментираш въобще и да даваш направления . Багажа стягаш и заминаваш. Да съм те спрял? 
Последна промяна от black` на Сря 23 фев 2011 21:12, променено общо 3 пъти.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
A бе, аз нито тука мизерствам, нито като отида да живея навън ще мизерствам. Ама хич.
Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!
Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Па то си е речено: "От Витоша по-високо нема, и от Искъро по-длибоко нема!".
Толкоз!
А който е ИЗБЯГАЛ не от финансово-икономически причини? Финансово, смея да твърдя, съм тип-топ за момента.
Мат'рялА не ме кефи! И не виждам как може да ме закефи в бъдеще (близко и далечно), та и детето ми да живее с тоя мат'рял.
К'ъв съм? Вероотстъпник! На кол! С камъни?!
Ае, бе!
Радвам се, че си се осъзнал! Колкото по-малко хора, дето се жалват от всичко останат тук, толкова по-добре за останалите. Всичко най-хубаво ти желая в чужбина. Успех! Дано болшинството разсъждаващи като теб последват светлия ти пример (ако вече не са го сторили).
Пак ще повторя бележитата сентенция на Илф и Петров, с която смятам всички сме съгласни : Делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се.
Matematiks написа:...
И ти грешно си ме разбрал. Не оспорвам правото на човек щом сметне за редно да замине за чужбина. Нека сбъдва мечтите си там.
Моята мисъл е друга. Щом човек доброволно е избягал от тук, няма морално право да се бърка в бита и в бъдещето на останалите в България. Ако се завърне и реши да помогне с каквото може, добре е дошъл. Ако ли не, да гледа "новата" си родина.
joker написа:...
Едно изказване заслужаващо уважение!
Поздравления
"Любими" са ми тези, които казват : "К`во ми пука за България? Направила ли е тя нещо за мен, че да трябва и аз да й давам нещо"
В този ред на мисли:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Matematiks написа:Няма читави и не читави емигранти.Има читави и не читави хора!-ако може така да се каже
Ако някой се е потрудил за бъдещето си,образовал се е,знае,може нищо не му пречи да потърси щастието си навън а не да остане тука да търпи,както се пее в една песен-"5 лева нощен труд" от който 22% заминават за държавата,която после ги раздава на хрантутници връзкари и къде ли не още,с неясен край!В други държави данъците са и 30 и 40% ама майчинските са 56 месеца и детските са достатъчни за да си издържаш поколението.
Не съм казал че във вашата система е лесно,просто клоня към мисълта че човек неук(ме визирам теб) не потрудил се за бъдещето си да плаща по малки данъци,да има привилегий и да се пенсионира след 25г труд с 20 заплати обещетение,обещетение за кое?-това на мен никой няма да ми го позволи при все че съм инвестирал 17 години от живота си в учене
Не са лични нападки към теб Дашо,просто разсъждавам на глас с теб в случая
В целия свят военните и полицаите се пенсионират точно по тази система....Ела да видите за какво се дава това обезщетение.Няма да влизам в обяснения и подробности но Дашо го е казал точно...ами,който смята,че незаслужено си получваме парите и те са толкова много... да дойде да стане военен или полицай!Има ваканции бол!!!
И не ми говори за 17 години инвестиции,защото аз имам точно 31 г инвестиции.Последната ми диплома за здравен мениджмънт я взех на 50 г,а дотогава имам още 6 дипломи...Ела да видиш и усетиш купищата ограничения на които са подложени полицаи и военни и най-вече техните семейства и ще разбереш.А знаеш ли,че САЩ е една от държавите с най-много привилегии за военните.
Хайде не пишете неподготвени за системи,които не познавате .....
Последна промяна от joker на Сря 23 фев 2011 21:15, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
Дъра-бъра...
Айде на въпроса: Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!
Айде на въпроса: Само ми дайте една причина детето ми да расте, учи и живее тук!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Много от нас не разбраха! Проблема не е в самата държава България! Имаме си почти всичко! Планини, излас на Море, имаме си много красиви кътчета! Единственото което нямаме е съвест и морал! Всеки краде от Държавата, и после иска да е добре! Неможе само да вземаш, трябва и да даваш!
Ние не разбрахме че държавата сме НИЕ! И като избягаме в чужбина какво!? Пак си същият БЪЛГАРИН! Американец няма как да станеш! Докато не се промени народа няма да се промени нищо!
Ние не разбрахме че държавата сме НИЕ! И като избягаме в чужбина какво!? Пак си същият БЪЛГАРИН! Американец няма как да станеш! Докато не се промени народа няма да се промени нищо!
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey а ти ми дай една основателна причина да не знае български като братовчед ми? Но за сметка на това да знае перфектно турски или арабски?
И утре ще дойде да ми каже къв бил борец за независимост от чужбина, и коклко лошо било в българия на какъв език и с какви очи?
Говорим образно, като това включва и теб, но явно не ме разбра правилно. Чужбината си казва думата. 
И утре ще дойде да ми каже къв бил борец за независимост от чужбина, и коклко лошо било в българия на какъв език и с какви очи?
Говорим образно, като това включва и теб, но явно не ме разбра правилно. Чужбината си казва думата. 
Последна промяна от black` на Сря 23 фев 2011 21:20, променено общо 4 пъти.
- ChimeyJimmey
Oбърка "държава" с "природа"...
Срещу природата и аз нямам нищо против.
Защо да не знае български? Това от какво зависи?
Защо да не знае български? Това от какво зависи?
- joker
ChimeyJimmey написа:Дъра-бъра...
"Ооооооооооо неразумний юроде,поради что се срамиш да се наречеш Българин????"
Паисий Хилендарски....един от наивниците-Сигурно не го познаваш,ама в Гугъла ще го откреш
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Oбърка "държава" с "природа"...
Ми на повечето България ни е виновна! А самите ние правиме България! Самият ни народ си е веран!
Неможе цял свят да стачкува да протестира че нещо не е както трябва!
А ние 1 век да не стачкуваме за нищо!
Ми как ще стачкуваме, повечето където могат крадат на поразия! Другите дето немогат да крадат имигрират в чужбина и псуват че България не била държава и че няма развитие!
Е как ще имра развитие, като самите ние не искаме такова!
Докато народа не вземе да се събуди и да се уважава, няма да се промени нищо!
Чужбина е само заблуда че си добре, а самият ти си чужденец и ще си такъв до края на живота си!
За да е зле държавата ни, имаме само НИЕ вина, живущите в нея!
- joker
IceHeart написа:ChimeyJimmey написа:Oбърка "държава" с "природа"...
Ми на повечето България ни е виновна! А самите ние правиме България! Самият ни народ си е веран!
Неможе цял свят да стачкува да протестира че нещо не е както трябва!
А ние 1 век да не стачкуваме за нищо!
Ми как ще стачкуваме, повечето където могат крадат на поразия! Другите дето немогат да крадат имигрират в чужбина и псуват че България не била държава и че няма развитие!
Е как ще имра развитие, като самите ние не искаме такова!
Докато народа не вземе да се събуди и да се уважава, няма да се промени нищо!
Чужбина е само заблуда че си добре, а самият ти си чужденец и ще си такъв до края на живота си!
За да е зле държавата ни, имаме само НИЕ вина, живущите в нея!

- ChimeyJimmey
Продължавате с общите приказки. За съжаление - и празни.
Аз пък ще почакам за конкретен отговор.
Ама не ми е тупнал тупана, бре.
Само се ебавам в тоя форум...
- joker
ChimeyJimmey написа:Продължавате с общите приказки. За съжаление - и празни.

-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Щото си българин. Това достатъчно ли е като причина? А искаш детето ти да стане какво по-точно?! Германец, арабин, турчин? Къде ще го пратиш да учи?
Или още нищо не си опроделил за майчин език?

Или още нищо не си опроделил за майчин език? 
Последна промяна от black` на Сря 23 фев 2011 21:29, променено общо 2 пъти.
- ChimeyJimmey
Не ми е достатъчно.
Какво означава "Щото си българин."?
Какво означава "Щото си българин."?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”