Нов велосипед от Kитай vs. втора употреба от Германия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нов велосипед от Kитай vs. втора употреба от Германия?
За спирачките моите 20 стотинки по темата са: миналата година си закупих 29''er нисък клас колло, около 1000-дата лева, cross country с хидравлични дискови спирачки и никога никога повече няма да се замисля за ви-брейк. С хидравликата с 1 пръст спирам повече от перфектно. Не се влияе от вода. Поне на мен ми харесва.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
hooligans написа:Аз след дълго мислене днес си взех кулло![]()
![]()
![]()
Врътнах час в парка и съм много доволен
Честито

ZX 2 ли е ?

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
https://www.facebook.com/VelosipediSprint/posts/518289788280886?stream_ref=10 Днес гледах това във Варна и ми хареса. Като продавача ми говореше , е размера 27,5 бил последовател на 26. Някой кара ли нещо подобно ?
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Аз карам подобен "Аполон",но е разбира се стария модел,но качеството не отстъпва.Поне аз харесвам като рамка и всичко останало "Спринт"-а пред "Драг"-а.Незнам колко си висок но ако обърнеш внимание на рамката ще забележиш,че като се понадигне седалката естествената стайка на тялото идва доста полегнала напред и това може да доведе при теб малко по голямо натоварване на ръцете (рамена,длани,трицепс)и кръста,но ако нямаш такива ядове за мен тази стойка е по приемлива.Колелото е доста качествено и ако ти допада си мисля, че няма да съжаляваш!
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Здравейте, дали ще мога да си взема някакво колело за около 300 лв. с твърда рамка с амортисьорна вилка като за първо колело. Ще се кара основно в града и малко в планината докато свикна. Или да изчакам да събера още някой друг лев. Мерси за информацията!
- plamen-roni
viksanlg написа:Аз карам подобен "Аполон",но е разбира се стария модел,но качеството не отстъпва.Поне аз харесвам като рамка и всичко останало "Спринт"-а пред "Драг"-а.Незнам колко си висок но ако обърнеш внимание на рамката ще забележиш,че като се понадигне седалката естествената стайка на тялото идва доста полегнала напред и това може да доведе при теб малко по голямо натоварване на ръцете (рамена,длани,трицепс)и кръста,но ако нямаш такива ядове за мен тази стойка е по приемлива.Колелото е доста качествено и ако ти допада си мисля, че няма да съжаляваш!
Висок съм 180 см. 80 кг. ! Не знам аз се качих на колелото но нали знаеш , че не можеш да добиеш престава за 5 мин.
- viksanlg
- Контакти:
Имаш почти моите габарити и ако не си "скенджав" в ръцете и ти харесва колелото си го вземи, няма да съжаляваш определено.Само да ти дам един съвет ако искаш.Понеже си висок почти колкото мен, а правилното каране по принцип изисква да имаш малка чупка в колената но не и голяма за да не се товарят колената ти както повечето колеги го правят, изисква и респективно по-високо вдигната седалка,а тези които предлагат са с доста къси тръбички.Ти пак може да си я направиш по височината ти,но остатъка от тръбата, която остава в рамката е малък и може да ти предизвика отчупване от алуминиевата рамка на местото където е отслабено за затягане на седалката(така е при всички колелета).При мен се случи точно така и за това аз си купих едно парче тръба неръждавейка (има ги в точния размер на тръбата на колелото )от фирмите предлагащи железа с размер един метър и общо взето половината сега е отвън над рамката ,а половината си е хубаво вкопано и стабилно в самата рамка.Понеже тръбите неръждавйки ги продават с една лека патина те съветвам ако имаш приятел стругар да ти я качи на струга за 10 секунди и с най-тънката шкурка като я завърти става тръбата красива и лъскава като огледало и до сега толкова години не е потъмняла.Решението си е твое.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Колега, подхождаш малко неправилно по въпроса за седалката. Изходната точка за правилната стойка трябва да бъде размерът на рамката. Това което обясняваш ти (с висока седалка и опасност от счупване) може да се получи при по-малък размер на рамката, когато се опитваш да я компенсираш с височина на седалка. В случая дори да успееш да вдигнеш седалката достатъчно пак стойката няма да добра, защото рамката ще бъде много къса, ще се получи неправилна стойка на тялото, натоварване на ръце и рамене, неоптимално педалиране. Наистина за 3-4 километра на ден няма да се усети кой знае колко. Но все пак моят съвет е избиирайте рамка с правилният размер за вас за да се раздвате на удобство и за да не се налага да вдигате седалка, да сменяте лапа или някакви други магарии.
Аполона принципно е много хубав. Само дето тези размери на рамката ми се струват малки за 180см. човек Гледай го на място и преценявай
Аполона принципно е много хубав. Само дето тези размери на рамката ми се струват малки за 180см. човек Гледай го на място и преценявай
- plamen-roni
Благодаря много за съветите ! По принцип бях карал един Драг ZX 2 20 инча рамка и ми се строи леко малък ( до колкото успях да преценя за 5-10 мин.) Като сляза от колелото рамка ми беше добре . Не знам обаче Спринта с тези рамки 19-21 инча коя да избера .
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Има доста калкулатори из нета, които могат да те ориентират донякъде. От доста елементарни като този
http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564
до доста подробни, като този
http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp
Тук специфичното е, че обикновено размерите на рамката за маунтинбайка е съобразен с това, че се предполага, че ще се кара в планината. Тогава рамката е с по-малки размери заради нуждата от по-голяма маневреност на велосипеда. Ситуацията е по-различна ако се взима маунтинбайк за да се кара в града, но все пак калкулаторите са добра база за ориентиране
http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564
до доста подробни, като този
http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp
Тук специфичното е, че обикновено размерите на рамката за маунтинбайка е съобразен с това, че се предполага, че ще се кара в планината. Тогава рамката е с по-малки размери заради нуждата от по-голяма маневреност на велосипеда. Ситуацията е по-различна ако се взима маунтинбайк за да се кара в града, но все пак калкулаторите са добра база за ориентиране
- plamen-roni
hooligans написа:Аз след дълго мислене днес си взех кулло![]()
![]()
![]()
Врътнах час в парка и съм много доволен
На този велосипед може ли по късно да му се добави и задна дискова спирачка ?
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
ще трябва да се смени механизма на задната ос. но е твърде вероятно да се наложи смяна на цялата джанта
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Задната главина е ясно, че се сменя, ама не виждам уши на рамката за захващането на дискова спирачка.
- viksanlg
- Контакти:
DundyTheCroc +1 не се вижда как да стане прикрепянето на спирачния апарат към рамката
Върни се в “ОФФ-Топик - други”