Някой колеги са много смешни ... чак ми се реве. Манете пистолетите, че едвам пиша - целия треперя вече
joker e прав - животните не са виновни. Цялата отговорност пада на плещите на собственика!
И в тази връзка ще кажа на всички, които имат кучета по-големи от пинчер:
Дори и да сте сигурни, че кучето ви е безопасно за околните. Дори и да е най-голямата душичка. Не допускайте кучетата ви да се доближават до хора(децата най-вече), които изрично не търсят близост с тях. Има хора/деца, които изпитват панически страх от кучета (особенно при по-големите породи). Това трябва да се уважава и съобразява.
Нормално е да има изказвания от типа "детето ми е по-важно" - не ви положелавам да правите избор, в тази връзка!
Всички негативни случки с кучета, са по вина на стопаните - независимо дали е пряка или не.
п.с. joker специално на теб ще кажа, че съжалявам много за случките ти с хора - 'зверове'. Не знам подробности, но приеми съвета ми и се замисли дали и ти нямаш вина. (визирам разходките сред хора с пуснато на свобода куче и без намордник) Колкото и да е добро, другите не го знаят, а вида му е ... страшен