Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Мнениеот produxan » Сря 11 фев 2009 1:18

Мотористите "Донорчета" още като ги вида на огледалото дясно веднага,защото го гледам на приблизително 100-200 метра,а след 2 секунди е при мен :Mr Green Fun бързациса си :lol: . Както каза колегата по-горе щем нещем трябва да ги пазим и да се съобразяваме с тях се пак и те се моторни превозни средства :deal

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re:

Мнениеот quattro^^ » Сря 11 фев 2009 1:19

Matematiks написа:

Твоя човек не мислиш ли че леко парадира с прекалено изпозване и наслагване на сложните си изрази и обяснения с цел един вид да се "оневинят" не щеш ли мотористите и ги изкарва света вода ненапита :?: не правете аналози с коли за които повечето си мечтаят, а които имат такива няма кой да им се опълчи и карат както си искат...парите въртят света...
По принцип, всичко на две колела попада в категорията “моторист=самоубиец”.
не е всичко-колела и рихши са изключение щот не вдигат 100 за 3 сек, а има неписан закон, че качиш ли се на мотор си с единия крак в гроба http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm
Мотора е по-малък, движи се по-бързо, почти е невидим за един шофьор на кола, който е свикнал да гледа за коли и рядко да обръща внимание на мотори. Затова и детайлите по дизайна на един мотоциклет са почти незабележими за средният профсъюзен член. Оттам следва че е малко вероятно дизайна/ визията на един мотоциклет сама по себе си да антагонизира един шофьор. Още повече когато те гледа в огледалото си…ако изобщо те е забелязал.

тоя карал ли е кола, ако не е да се качи да покара малко и може да има ново мнение по въпроса, ако ги карате като коли надали щяхте да ревете толкова, че не ви виждат.

P.S. майна къде я намери тая тема сега ще стане хранилка :lol:

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Сря 11 фев 2009 9:21

Въпрос: Какъв тип мотор карате? Пистов (Sportbike) 567 (44.6%)
Турист (Tourer) 182 (14.3%)
Чопър (Cruiser) 151 (11.9%)
Ендуро (Offroad) 167 (13.1%)
Соц. Возило 36 (2.8%)
Ретро (Oldtimer) 24 (1.9%)
Мотопед или Скутер 63 (5%)
Нямам мотор 82 (6.4%)

това е една анкета от мотофорума...
пистовите са по-малко от половината/във тоя форум/
Лично аз говоря за останалите...чиито процент е още по-голям в реалността.
А правилата по пътищата са за всички.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 11 фев 2009 9:37

stavrev написа:А правилата по пътищата са за всички.

правилника никъде не указва че ако има място между коли-трябва да се пъхнеш обезателно там.
има обозначени ленти за движение. ако те са 2 в едната посока-няма какво да се търси в средната...
повечето хора си взимат мотор/че за да се движат лесно и да се пъхат навсякъде. там е грешката. ако имам на пътя в моята лента дупка и избягването й ще е решено от маневра в рамките на лентата в която се движа, без да навлизам в другата лента-имам правото да си криволича произволно. и не съм длъжен да се съобразявам с някой който мисли че "има място" да ме задмине в моята лента.
на светофара мотористите са толкова длъжни да се редят и да изчакват, колкото съм длъжен и аз. по ЗЗДП. и аз не съм длъжен да им правя място да се пъхат между колите и да ми блъскат огледалата.
че и да ме гледат страшно рийш ли чак...че не съм им оставил място да се натъпкат...
нарушенията са много. и са обикновени-оставяме настрани малоумното поведение-в крайна сметка не всички са такива.
но да призоваваш към спазване на правилника и да правиш такива ежедневни малоумщини, защото си мислиш че като си с мотор ти е позволено-съжалявам... :kissy:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 11 фев 2009 9:41

stoqn_g60 написа::screwy :screwy :screwy Защо да ме е грижа за живота му,след като на него не му пука и настъпва по уживените улици у кръстовища 1200 кубиковия мотор???Да летиш в града с 160 с мотор ...за мене е равносилно да дадеш картечница на луд :screwy .Рабирам гъзария е мотор ала бала,обаче да се състезават на определени места не по Цариградско да караш с 90 и някой да профучи с 200 покрай тебе.Мой приятел кара такси и пердаши по околовръстното с 90 някъде,изпреварва кола и след като с епребира в лентата си се чува ненормален звук от пистов мотор .Разправя ми само за 1 секунда успях да видя само стопа и товa беше изчезна .Попринцип в тъмното стоповете си личат доста напреде,вие преценете с каква скорост е карал тоя пендел :screwy

Защото е жив човек бе :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 Как може да задаваш такива въпроси?!?
НЕ всички карат със 160 в населените места! Дай сега заради другите да газим тия.
НЕ е гъзария да караш мотор. Тръпка е! Разликата е от тук до луната. Качи се на мотор и сам ще видиш.
И не ми казвай, че в София НЯКОЙ кара с 50 по цариградско примерно.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 11 фев 2009 10:12

Нямам никакво намерение да пазя някой, който сам не се пази. Не съм длъжен да мисля вместо някой друг.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 11 фев 2009 10:22

Стиви Джи написа:Нямам никакво намерение да пазя някой, който сам не се пази. Не съм длъжен да мисля вместо някой друг.

:да:

Странно как където и когото да попиташ няма да чуеш нищо добро за мотористите. Всеки автомобилист който познавам е имал моменти на изтръпване заради подобни индивиди. Стане ли обаче най-лошото все ние сме им виновни...
Зарекъл съм се ако ме връхлети такъв джигит и не се пребие да му се отбия достойно!

Правилника е един за всички! Както каза Стиви няма аз да мисля вместо някой друг! Щом има хора с амбициите да стават донори... тяхна воля. Трябва да има и такива.

Ако сам не се пазиш - и Господ не може да те опази!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 11 фев 2009 10:27

изобщо не ги толерирам на пътя.
Васил 1 го е написал пълно и точно.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 11 фев 2009 10:31

vaskoto1 написа:
stavrev написа:А правилата по пътищата са за всички.

правилника никъде не указва че ако има място между коли-трябва да се пъхнеш обезателно там.
има обозначени ленти за движение. ако те са 2 в едната посока-няма какво да се търси в средната...
повечето хора си взимат мотор/че за да се движат лесно и да се пъхат навсякъде. там е грешката. ако имам на пътя в моята лента дупка и избягването й ще е решено от маневра в рамките на лентата в която се движа, без да навлизам в другата лента-имам правото да си криволича произволно. и не съм длъжен да се съобразявам с някой който мисли че "има място" да ме задмине в моята лента.
на светофара мотористите са толкова длъжни да се редят и да изчакват, колкото съм длъжен и аз. по ЗЗДП. и аз не съм длъжен да им правя място да се пъхат между колите и да ми блъскат огледалата.
че и да ме гледат страшно рийш ли чак...че не съм им оставил място да се натъпкат...
нарушенията са много. и са обикновени-оставяме настрани малоумното поведение-в крайна сметка не всички са такива.
но да призоваваш към спазване на правилника и да правиш такива ежедневни малоумщини, защото си мислиш че като си с мотор ти е позволено-съжалявам... :kissy:

Подкрепям напълно Ваското,99%от мотористите си мислят,че пътя е техен.На такива малоумници път не правя.Щом аз мога да вися 20мин на светофара,и той може.Не само те бързат,всички бързаме на някъде.И не знам защо има хора,които ги защитават,та чак и тема пускат да ги пазим.Какво да му пазя на тоя самоубиец,дето кара с 120км/ч,та и повече.На такъв като ония умник дето бутна момчетата пред НИМ.Миналата година как се смях на един такъв гъзар.Реши да се прави на герой влезна в един завой,и като се изтърси,мотора му се разхвърча по цялото платно.Ако зависи от мен тея МПС-та ще ги забраня със закон.

Последна промяна от rosen79 на Сря 11 фев 2009 10:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 11 фев 2009 10:31

vaskoto1 написа:правилника никъде не указва че ако има място между коли-трябва да се пъхнеш обезателно там...............................................

Съгласен.
И без това за някакви си 3-5000 лева можеш да си вземеш такава машина на 2 колела,та парите не са пречка за закупуването на мощен мотоциклет.А почти всичките моторджии много ме дразнят с мисълта с която карат---че са хванали оня за оная работа и са безсмъртни.
Миналия септември,в трета кола преди мен се размаза един с мотор.Ние си бяхме в дясната лента на двулентово платно в едната посока.Сами преценете оня колко в насрещното беше влязъл.После научихме че при удара е бил намалил само до около 110 км/ч.А всичко това става в населено място.Автомобила беше Тойота Рав.Няма нужда да ви казвам на какво приличаха предната част и стъклото.Никога няма да забравя ужаса на шофъора на Равчето изписан на лицето му.Реално той нямаше никаква вина,но моментния ужас беше неописуем.Като минавах покрай трупа на мотоциклетиста си помислих само две неща--колко е глупав и какво щеше да е ако се беше ударил две коли по-късно.

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stavrev » Сря 11 фев 2009 10:37

Има места,където не мислят точно така
Изображение

моето мнение е ,че пистовите мотори са за писта, говоря за нормалните

Последна промяна от stavrev на Сря 11 фев 2009 10:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 11 фев 2009 10:39

stavrev написа:Има места,където не мислят точно така
Изображение

Чудесно ще е ако всички мотористи емигрират натам :)

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 11 фев 2009 10:56

stavrev написа:Има места,където не мислят точно така
Изображение

моето мнение е ,че пистовите мотори са за писта, говоря за нормалните

абе човек стига вече си пропагандирал идеите ви :lol: разпечатай я тая картинка и иди до транспортния министър, мотористите не са с нищо по-различни от останалите участници в движението та и ленти ше им правят.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 11 фев 2009 11:34

ISRalien,aз до сега не съм виждал моторист да кара с позволената му скорот в населено място за София говоря .А относно за Цариградско там ограничението е 80 :wink: .Това са мои виждания за нещата,ясно е чe ako видя някой разумен моторис ще се съобразя с неговото положение на пътя,но някакъв бастун да си тества максималната на мотора...Groznika,добре го е казал "ако сам не се пазиш и Господ не може да те упази"

пп.не мисля да превръщам темата в чат

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 11 фев 2009 11:38

Изображение

Последна промяна от vaskoto1 на Сря 11 фев 2009 21:31, променено общо 1 път.
Причина: necer ride faster, than your guardian angel can fly. е правилно да се каже.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”