Петиция в подкрепа на образованието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Чет 27 сеп 2007 9:06

Понеже в темата продължава да се шири демагогията ...учителите не си вършили работата...смях...та работата им е процес в който участват още две страни-родители и ученици...само с общите действия и на трите страни могат да се получат добри резултати...пробвайте следното...всяка вечер обръщайте поне половин час внимание на детето си(независимо от възрастта му!)-дали е написало домашните,дали е научило уроците,какво е написало в клас(и евентуално ,защо не е писало) и в края на срока ще бъдете очаровани от резултатите.Колко от вас правят това?На колко родителски срещи сте ходили миналата учебна година?
Оттук и извода за неразбралите-учителската професия не е като шлосерската(правиш много и качествени детайли-значи си добър),при нея не може да се оценява на парче,дори и най-добрия учител може да бъде провален от незаинтересовани родители и ученици.
А твърдението че учениците(основно и средно образование,университетските преподаватели не стачкуват в момента) излизали с ''никакви знания по конкретна професия'' ме озадачава и направо ме хвърля в размисъл,какви професии,какви пет лева...
Вчера един приятел ми разказваше следния действителен случай-родител отива да се кара с учителя по физическо понеже детето му...вие знаете ли какви спортове и къде тренира...се било изпотило в часа му...ами ако настине...ужас и безумие,добре че не съм учител :lol:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 27 сеп 2007 9:13

ciucci_galant написа:

Извинявам се, но замисляли ли сте се, че Швейцария е един от основните износители на ток в Европа! После пак кажете, 4е нямали икономика. Друго нещо Швейцария е най-големия износител на шоколадови изделия за цял свят! И това, ако е държава без икономика не знам какво е ?????

Извинявам се, но не сте ли се замисляли че шоколада в Швейцария се прави от какао, а тока от разпадането на ядрото на 235U?????
Нито какаото расте по Алпите, нито урана го копят в задния двор :D
А ако си дадете труда да прочетете моят пост от по-горе, може би ще забележите че съм написал:

малка европейска страна без никакви природни ресурси.

А не вашето свободно тълкуване

После пак кажете, 4е нямали икономика.

А факта че имат ток, шоколад, часовници, банки, нобелови награди и т.н. се дължи в голяма степен на образователната им система - безплатна. Естествено и там има платени училища, но измежду швейцарските професори и носители на нобелова награда, които познавам няма завършили частно училище.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 27 сеп 2007 9:17

yossarian написа:
dude написа:...

А и искам някой да ми отговори, къде дават първо парите, пък после гледат колко работиш...

Навсякъде в нормалните държави където съм работил и работя! Имаш един изпитателен срок 6 месеца до една година, в който трудовият договор може да се прекрати без предизвестие и от двете страни. Заплатата е една и съща по време и след изтичане на изпитателния срок, може би защото искат и диплома, а не самоучка от интернет :D

Брат ми смешен си вече с заяжданията. Не ми се хвали къде си работил, щото това говори за комплексарщина. И аз съм бил на немалко места, така че не ме впечатляваш .
А за самоучката, ако бех чакал на родното образование да ме научи на нещо в сферата на ИТ-то, досега да съм умрел от глад. А дипломите си ги имам, та и чуждестранни, но съм ги взел благодарение на интернета и всичките материали вътре, а не на дъртите професори, дето още ти говори за аналогови уреди, щото не разбира цифровите. Седнал съм си на гъза и сам се образовал сам след и повреме на университета. Така че не ми говори, щото не е ясно дали стандарът ми на живот не е по-добър от твоя, при положение че мога да бачкам дори в леглото за тея дето на теб ти плащат.

Последна промяна от dude на Чет 27 сеп 2007 9:20, променено общо 1 път.

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Чет 27 сеп 2007 9:18

yossarian написа:
ciucci_galant написа:

Извинявам се, но замисляли ли сте се, че Швейцария е един от основните износители на ток в Европа! После пак кажете, 4е нямали икономика. Друго нещо Швейцария е най-големия износител на шоколадови изделия за цял свят! И това, ако е държава без икономика не знам какво е ?????

Извинявам се, но не сте ли се замисляли че шоколада в Швейцария се прави от какао, а тока от разпадането на ядрото на 235U?????
Нито какаото расте по Алпите, нито урана го копят в задния двор :D
А ако си дадете труда да прочетете моят пост от по-горе, може би ще забележите че съм написал:

малка европейска страна без никакви природни ресурси.

А не вашето свободно тълкуване

После пак кажете, 4е нямали икономика.

А факта че имат ток, шоколад, часовници, банки, нобелови награди и т.н. се дължи в голяма степен на образователната им система - безплатна. Естествено и там има платени училища, но измежду швейцарските професори и носители на нобелова награда, които познавам няма завършили частно училище.

Извинявам се погрешно съм разбрал!!!! :dummy: :dummy: :dummy:

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Чет 27 сеп 2007 9:24

dude написа:
yossarian написа:

А и искам някой да ми отговори, къде дават първо парите, пък после гледат колко работиш...

Навсякъде в нормалните държави където съм работил и работя! Имаш един изпитателен срок 6 месеца до една година, в който трудовият договор може да се прекрати без предизвестие и от двете страни. Заплатата е една и съща по време и след изтичане на изпитателния срок, може би защото искат и диплома, а не самоучка от интернет :D

Брат ми смешен си вече с заяжданията. Не ми се хвали къде си работил, щото това говори за комплексарщина. И аз съм бил на немалко места, така че не ме впечатляваш .
А за самоучката, ако бех чакал на родното образование да ме научи на нещо в сферата на ИТ-то, досега да съм умрел от глад. А дипломите си ги имам, та и чуждестранни, но съм ги взел благодарение на интернета и всичките материали вътре, а не на дъртите професори, дето още ти говори за аналогови уреди, щото не разбира цифровите. Седнал съм си на гъза и сам се образовал сам след и повреме на университета. Така че не ми говори, щото не е ясно дали стандарът ми на живот не е по-добър от твоя, при положение че мога да бачкам дори в леглото за тея дето на теб ти плащат.

Съгласен съм с ДУДЕ!!! Тук ИТ не се учи никъде!!! Опитва се заченък в някои училища, но не става по такъв начин, на който аз съм бил пряк свидетел !!!

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 27 сеп 2007 9:53

ДНЕС В 15:30 ПЕТИЦИЯТА ЩЕ СЕ ВНАСЯ В НС

ТАКА ЧЕ ГЛАСУВАЙТЕ ДО 12:00 УСИЛЕНО

АКО ИСКАТЕ РАЗБИРА СЕ :wink:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 27 сеп 2007 10:01

Брат ми смешен си вече с заяжданията. Не ми се хвали къде си работил, щото това говори за комплексарщина. И аз съм бил на немалко места, така че не ме впечатляваш ...

Тц, смешен си ти, още повече че те знам и кой си и колко ти е акъла! До преди две години незнаеше мрежовите настройки на винбозата от къде се правят...
Искаш да ти се посочи къде първо ти дават парите и после те гледат какво можеш, посочих ти! Къде видя заяждане тук?!
На теб обаче не ти хареса! Комплексаря си ти, щото се дуеш като петел на бунище че ИТ най-самоизучил се. Ти си с най-високия стандарт, ти си доволен от заплата и разходи, ти не ревеш. Аз съм написал че работя в носмлна страна, нормална работа и там системния администратор си знае мястото на обслужваш персонал :D и не е самозабравило се парвеню! И в нормалната страна няма да лежиш в кревата, а тичаш по етажите и се умилкваш на потребителите защото те са тези които ти плащат заплатата!

dude написа:...Така че не ми говори, щото не е ясно дали стандарът ми на живот не е по-добър от твоя, при положение че мога да бачкам дори в леглото за тея дето на теб ти плащат.

на това сам си си отговорил

Брат ми смешен си вече с заяжданията. Не ми се хвали къде си работил, щото това говори за комплексарщина. И аз съм бил на немалко места, така че не ме впечатляваш ...

П.С. А обръщението "Брат ми" и "Бате", че съм ти бате не а може и чичо да съм ти все пак си само 78 набор, само потвърждават источника на "богата" обща култура - интернет, биг брадър, сървайвър и сие :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Чет 27 сеп 2007 10:17

yossarian написа:

П.С. А обръщението "Брат ми" и "Бате", че съм ти бате не а може и чичо да съм ти все пак си само 78 набор, само потвърждават источника на "богата" обща култура - интернет, биг брадър, сървайвър и сие :Mr Green Fun

чиче, щом толкова ти харесва,
незнам за мойта култура, ама аз не пиша иСточник. След тая изцепка, каквото и уважение да си мислиш, че заслужаваш, го изгуби безвъзвратно. Виждам колко са те научили в училище. А ти искаш и още пари да им се дават.

А и можеш сам да си видиш постовете, в които се гордееш от колко години си регистриран в Medline. Май и теб те влече да се образоваш в Интернет.
:lol: :lol: :lol: :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 27 сеп 2007 10:35

ето го и реалното отражение на скапаното ни общесвто
yossarian - dude

псевдоучен vs псевдоизучен

no comment
шъ съ упраим ама друг път

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 27 сеп 2007 10:38

аре време е за катанец

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 27 сеп 2007 10:43

Тоя правопис къде го намери?
dude написа:незнам за мойта култура

dude написа:.. постовете, в които се гордееш от колко години си регистриран в Medline...

Ако се регистрираш в MEDLINE, може и да разбереш какво точно е това, онлайн статии на над 200 списания от елсвиер, шпрингер и т.н. Ама не ти е останало време от излежаване в леглото :D но като не знаеш чужди езици...

Последна промяна от yossarian на Чет 27 сеп 2007 10:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 27 сеп 2007 10:45

batmilko написа:аре време е за катанец

Изображение

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 27 сеп 2007 10:47

One написа:ето го и реалното отражение на скапаното ни общесвто
yossarian - dude

no comment

ТИ обаче си единствения реален КЪРТАЧ! Скоро не си къртил мивки с бистри офчи изказвания за вадене на ваксини :D, помпене с азот и как 300000 болни зависими от кръвни продукти в България са меки китки и трябва да мрат от спин и хепатит!

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Чет 27 сеп 2007 11:18

One написа:ето го и реалното отражение на скапаното ни общесвто
yossarian - dude

no comment