Помагайте за жалба към techem/топлофикация..?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Помагайте за жалба към techem/топлофикация..?

Мнениеот Ivailo » Нед 27 юли 2008 21:21

Колеги, помагайте, че сега си облещих очите.
Когато обикаляха ония с топломерите (2 юли минаха през нас) от techem са оставили на приятелката ми някаква сметка и са й казали, че щяло да дойде друга с други суми.
На тази сметка пише, че дължим около 1500 лв за парно, като 500 са фактурирани, а другите 1000 - не знам от къде. Сега мина една съседка с такива, но за мен нямаше, та явно тази е изравнителната. Тя каза да пускам жалба, но не знам - до къде и какво да пиша в нея.
Да кажа само, че живеем с приятелката ми в гарсониера около 40 кв.м., на сметката пише, че отопляемия обем е около 90 куб.м. Парно пускаме вечер като се приберем от работа и го изключваме сутринта.
Миналата година за парно платихме около 400 лв.
Жалбата трябва да я пусна възможно най-бързо, тъй като срока е 30 дни след като съм получил сметката, демек до 2 август.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 27 юли 2008 21:24

говори с добринб , но колега нали адвокатите са за това , консултирай се с такъв според мен...

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Нед 27 юли 2008 21:28

Адвокат за една жалба за сметка на парно не е ли малко пресилено.Колега защо не отидеш на мястото където плащаш сметките, според мен там ще е отговора.Сигурно има хора, които
са я правили тая гимнастика и ще кажат.Друго място за което се сещам е кметството в твоя район.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 27 юли 2008 21:32

hooligans написа:говори с добринб , но колега нали адвокатите са за това , консултирай се с такъв според мен...

Като чуя адвокат чувам пачки... А нали идеята е да платя по-малко (реално използваното). За съвет колко взимат?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Нед 27 юли 2008 21:41

вземи прочети от всичките глупости дето са ти пратили топлофикация и техем как се формира сметката ти, порови в интернет страницата им, като ти се изясни системата им на отчитане и отопление, на ползвани мощности за твоя апартамент, тогава ще ти хрумне от какво да се жалиш...

ако те мързи ходи при адвокат

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 27 юли 2008 21:47

Баце аз затова неползвам ТЕЦ и не искъм да имам,само ще ти кажа че и аз държа гарсониера,като за 65 единици платих 81лв.,който единици съм ги направил за 3-4 дена :shock :shock :shock :shock ,така е бате защото във входа се кръде яко и плащаме на другите,затова съм им Е**Л М****ТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-това за мен са най големите боклуци,наред с тез който кръдат :evil:
и на електрото и на водата също, ама със звездички :wink:
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 27 юли 2008 22:32

Безмислено е да се бориш :idea:
Нервите и парите, които ще изхабиш с/у Техем, са много над 400лв, повярвай ми :roll:

Във вашия вход има апартаменти които крадат и за това сметката ти е такава :idea:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 27 юли 2008 22:38

колега , трябва да се бориш с тия , ама то какъв то на4алника такива и под4инените

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 22:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Помагайте за жалба към techem/топлофикация..?

Мнениеот BastunSelski » Пон 28 юли 2008 0:33

ISRalien написа:Колеги, помагайте, че сега си облещих очите.
Когато обикаляха ония с топломерите (2 юли минаха през нас) от techem са оставили на приятелката ми някаква сметка и са й казали, че щяло да дойде друга с други суми.
На тази сметка пише, че дължим около 1500 лв за парно, като 500 са фактурирани, а другите 1000 - не знам от къде. Сега мина една съседка с такива, но за мен нямаше, та явно тази е изравнителната. Тя каза да пускам жалба, но не знам - до къде и какво да пиша в нея.
Да кажа само, че живеем с приятелката ми в гарсониера около 40 кв.м., на сметката пише, че отопляемия обем е около 90 куб.м. Парно пускаме вечер като се приберем от работа и го изключваме сутринта.
Миналата година за парно платихме около 400 лв.
Жалбата трябва да я пусна възможно най-бързо, тъй като срока е 30 дни след като съм получил сметката, демек до 2 август.

Лошо... аз ако съм на твое място няма да им плащам да си *************** шибаната майка.
А иначе според мен правилно са ти сметнали кубатурата.
А и пак според мен топлофикация прави така-от тоя вход требе да вземем 10к лева независимо кой плаща,кой си го е спрял и така натакък:).
Аз лично се надявам да видя фалита на топлофикация дори и след години.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 юли 2008 9:25

Сега гледам и копието от бележката, която е написал пича, който е идвал да гледа топломерите.
На нея има 3 реда
К - 6880 - 538
С - 6881 - 1150
Б - - щр.

223м3

Аз си ги тълкувам така:
Кухня - 6880 (това е номера на топломера) - 538 квтч.
Спалня - 6881 (същото) - 1150 квтч.
Баня - няма топломер, има щранг.
223 кубика топла вода
Цена на топлинната енергия е 0.07230лв./квтч с ДДС според тяхната сметка, на което се доверявам.
Ако това наистина са киловатчасове сметката ми за парно трябва да е към 150 лв. За топла вода как се смята, някой знае ли?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 28 юли 2008 9:32

ISRalien написа:
223м3

Това водата ти за един месец ли е щото това са три вагон-цистерни (като тия дето се полсват за превоз на гориво в БДЖ) те са по 71м3 :shock

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 28 юли 2008 9:46

Струва ми се, че леко си пропуснал срока, защото, ако правилно си спомням, можеш да подадеш жалба/възражение до топлинните счетоводители до 12 дни след дата на получаване на сметката... :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 юли 2008 10:21

ChimeyJimmey написа:Струва ми се, че леко си пропуснал срока, защото, ако правилно си спомням, можеш да подадеш жалба/възражение до топлинните счетоводители до 12 дни след дата на получаване на сметката... :roll:

30 дни пише на самата сметка.
znainainai написа:Това водата ти за един месец ли е щото това са три вагон-цистерни (като тия дето се полсват за превоз на гориво в БДЖ) те са по 71м3 :shock

За целия период от миналата година. Това е и сумата за 1 година, като реално парно се ползва откак са го пуснали (ноември?) до как са го спрели (към 10 април ако не се лъжа).
Тия 223 кубика ги пише на хартийката, на която са написали и другите неща когато са минали на проверка на 2 юли, демек видели са ги на водомера. Има вариант обаче миналата година да сме си платили само парното, без топлата вода, поне приятелката каза нещо такова.. та това може и да е за 2 години.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 28 юли 2008 10:42

При това положение разпитай я, и се поинтересувай да не направиш грешка като пуснеш жалба :idea: Не можеш ли да идеш и да провериш на касата където се плаща какво имаш платено и какво не, както и виж касовите бележки от плащанията, които трябва да са във вас

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 юли 2008 19:35

sick_fuck написа:При това положение разпитай я, и се поинтересувай да не направиш грешка като пуснеш жалба :idea: Не можеш ли да идеш и да провериш на касата където се плаща какво имаш платено и какво не, както и виж касовите бележки от плащанията, които трябва да са във вас

Тя каза, че миналата година са ни били останали 100 лв за топла вода, но сме платили 400 лв парно (което също е много).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”