Колеги, помагайте, че сега си облещих очите.
Когато обикаляха ония с топломерите (2 юли минаха през нас) от techem са оставили на приятелката ми някаква сметка и са й казали, че щяло да дойде друга с други суми.
На тази сметка пише, че дължим около 1500 лв за парно, като 500 са фактурирани, а другите 1000 - не знам от къде. Сега мина една съседка с такива, но за мен нямаше, та явно тази е изравнителната. Тя каза да пускам жалба, но не знам - до къде и какво да пиша в нея.
Да кажа само, че живеем с приятелката ми в гарсониера около 40 кв.м., на сметката пише, че отопляемия обем е около 90 куб.м. Парно пускаме вечер като се приберем от работа и го изключваме сутринта.
Миналата година за парно платихме около 400 лв.
Жалбата трябва да я пусна възможно най-бързо, тъй като срока е 30 дни след като съм получил сметката, демек до 2 август.
Помагайте за жалба към techem/топлофикация..?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
вземи прочети от всичките глупости дето са ти пратили топлофикация и техем как се формира сметката ти, порови в интернет страницата им, като ти се изясни системата им на отчитане и отопление, на ползвани мощности за твоя апартамент, тогава ще ти хрумне от какво да се жалиш...
ако те мързи ходи при адвокат
ако те мързи ходи при адвокат
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Баце аз затова неползвам ТЕЦ и не искъм да имам,само ще ти кажа че и аз държа гарсониера,като за 65 единици платих 81лв.,който единици съм ги направил за 3-4 дена
,така е бате защото във входа се кръде яко и плащаме на другите,затова съм им Е**Л М****ТА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ-това за мен са най големите боклуци,наред с тез който кръдат
и на електрото и на водата също, ама със звездички
mod edit: batmilko

и на електрото и на водата също, ама със звездички

mod edit: batmilko
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
колега , трябва да се бориш с тия , ама то какъв то на4алника такива и под4инените
Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 22:08, променено общо 1 път.
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помагайте за жалба към techem/топлофикация..?
ISRalien написа:Колеги, помагайте, че сега си облещих очите.
Когато обикаляха ония с топломерите (2 юли минаха през нас) от techem са оставили на приятелката ми някаква сметка и са й казали, че щяло да дойде друга с други суми.
На тази сметка пише, че дължим около 1500 лв за парно, като 500 са фактурирани, а другите 1000 - не знам от къде. Сега мина една съседка с такива, но за мен нямаше, та явно тази е изравнителната. Тя каза да пускам жалба, но не знам - до къде и какво да пиша в нея.
Да кажа само, че живеем с приятелката ми в гарсониера около 40 кв.м., на сметката пише, че отопляемия обем е около 90 куб.м. Парно пускаме вечер като се приберем от работа и го изключваме сутринта.
Миналата година за парно платихме около 400 лв.
Жалбата трябва да я пусна възможно най-бързо, тъй като срока е 30 дни след като съм получил сметката, демек до 2 август.
Лошо... аз ако съм на твое място няма да им плащам да си *************** шибаната майка.
А иначе според мен правилно са ти сметнали кубатурата.
А и пак според мен топлофикация прави така-от тоя вход требе да вземем 10к лева независимо кой плаща,кой си го е спрял и така натакък:).
Аз лично се надявам да видя фалита на топлофикация дори и след години.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Сега гледам и копието от бележката, която е написал пича, който е идвал да гледа топломерите.
На нея има 3 реда
К - 6880 - 538
С - 6881 - 1150
Б - - щр.
223м3
Аз си ги тълкувам така:
Кухня - 6880 (това е номера на топломера) - 538 квтч.
Спалня - 6881 (същото) - 1150 квтч.
Баня - няма топломер, има щранг.
223 кубика топла вода
Цена на топлинната енергия е 0.07230лв./квтч с ДДС според тяхната сметка, на което се доверявам.
Ако това наистина са киловатчасове сметката ми за парно трябва да е към 150 лв. За топла вода как се смята, някой знае ли?
На нея има 3 реда
К - 6880 - 538
С - 6881 - 1150
Б - - щр.
223м3
Аз си ги тълкувам така:
Кухня - 6880 (това е номера на топломера) - 538 квтч.
Спалня - 6881 (същото) - 1150 квтч.
Баня - няма топломер, има щранг.
223 кубика топла вода
Цена на топлинната енергия е 0.07230лв./квтч с ДДС според тяхната сметка, на което се доверявам.
Ако това наистина са киловатчасове сметката ми за парно трябва да е към 150 лв. За топла вода как се смята, някой знае ли?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- Ivailo
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Струва ми се, че леко си пропуснал срока, защото, ако правилно си спомням, можеш да подадеш жалба/възражение до топлинните счетоводители до 12 дни след дата на получаване на сметката...
30 дни пише на самата сметка.
znainainai написа:Това водата ти за един месец ли е щото това са три вагон-цистерни (като тия дето се полсват за превоз на гориво в БДЖ) те са по 71м3![]()
За целия период от миналата година. Това е и сумата за 1 година, като реално парно се ползва откак са го пуснали (ноември?) до как са го спрели (към 10 април ако не се лъжа).
Тия 223 кубика ги пише на хартийката, на която са написали и другите неща когато са минали на проверка на 2 юли, демек видели са ги на водомера. Има вариант обаче миналата година да сме си платили само парното, без топлата вода, поне приятелката каза нещо такова.. та това може и да е за 2 години.
- Ivailo
- Контакти:
sick_fuck написа:При това положение разпитай я, и се поинтересувай да не направиш грешка като пуснеш жалбаНе можеш ли да идеш и да провериш на касата където се плаща какво имаш платено и какво не, както и виж касовите бележки от плащанията, които трябва да са във вас
Тя каза, че миналата година са ни били останали 100 лв за топла вода, но сме платили 400 лв парно (което също е много).
Върни се в “ОФФ-Топик - други”