Колеги - съвет за електрожен

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Колеги - съвет за електрожен

Мнениеот stereofonix » Съб 26 юли 2008 18:11

Здравеите колеги. От доста време се каня да си взема електрожен и сега има доста голямо предлагане както от електрожени така и от "електрожени". Да се уточня 1-во че ще се ползва за домашни хоби-любителски цели , така че мисля да се стоя на далече от про. техниката. Цената която мисля да отделя е до 200-220 лв. Изчетах тук и там разни теми и за тез пари се колебая между Einhell които се продава по верига магазини "METRO" Заваръчен ток 150 А. Споделят че има няколко недостатъка. 1 има мн къси кабели което не е болка за умиране. 2 при работа с електрони над 3мм не може да работиш дълго поради при4ината 4е сработва термозащита. И това е изликувано след като на задният панел се е монтирал вентилатор на 220 които да обдухва трансформатора.Доста доволни хоби електроженисти има. Това знам за него. Другият модел които ми хвана окото до този ценови диапазон е http://www.argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=36 . При него положителното до колкото виждам от написаното е 4е си има охладител и другото което е 4е е с МЕДНА НАМОТКА. Това е което знам за него . С една година гаранция е докато Einhell са с 2 години. Това е от мен ... сега сте вие с критики идеи предложения и съвети. Благодаря ви много за вниманието и лек ден

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Съб 26 юли 2008 18:31

Енхел са с алуминиева намотка и завърен пакет на трансформатора. Което означава, че ако му стане нещто ПРОСТО ГО ИЗХВЪРЛЯШ, а и гаранцията МНОГО рядко е признават. Помисли си добре, но аз бих заложил на медните намотки. Аз работя в сервиз за заваръчна техника и съм виждал доста Енхелчета, знам и другите за който си писал просто те са по добри. А не си ли се замислял за инверторен електрожен? Много по лек, по-удобен, ПРАВОТОКОВ и заварява много по-добре от другите. Е и ценета му е по-голяма ама си заслужава.

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Съб 26 юли 2008 18:40

Колега като за този ли ми говориш ? http://www.argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=457

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 26 юли 2008 18:42

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Съб 26 юли 2008 18:50

stereofonix написа:Колега като за този ли ми говориш ? http://www.argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=457

Да това е за което ти говоря. Даже тази пролет на Пловдивският панаир точно този модел гледах, правеха демонстраций с него, много добре се представяше. Само при тези техники има една малка подробност която може да те побърка:
Когато го включиш в удължител и той е от едножични кабели / примерно 2 х 4мм един корав такъв/ това нещо много трудно разпалва електрода, а ако е от многожични кабели няма проблем - това явление се наблюдава при инверторните електрожени.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Съб 26 юли 2008 18:55

Наблюдава се при по-евтините инвертори.Тези над 1000лв позволяват удължаване с 100 метра.Ама то затова и цената им е толкова висока mhihi

rachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rachev » Съб 26 юли 2008 19:17

колега как ще го използваш професионално или хоби.енхел не е добър избор и в двата случея другия за хоби става.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 26 юли 2008 19:22

Еинхелл са Китайски !!! Никой не ги препоръчва ! Има италиански иꔰли български в тези магазини ! Но избора си е твой... Наскоро взехме итал.. за сега много доволен (не аз собственика)

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Съб 26 юли 2008 19:27

rachev написа:колега как ще го използваш професионално или хоби.енхел не е добър избор и в двата случея другия за хоби става.

Колега :) по нагоре съм писал 4е ще е само за хоби любителски цели ... 2-3 пъти на година :)

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 27 юли 2008 20:13

За тия пари си виж некоя стара Кракра втора ръка. Аз съм с такъв и вече 15 години немам никакви грижи.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 27 юли 2008 22:25

lozan67 написа:За тия пари си виж некоя стара Кракра втора ръка. Аз съм с такъв и вече 15 години немам никакви грижи.

Кракра-та няма мърдане.И проф. да я ползваш и любителски...Ама кой продава такова нещо?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”