Здравейте колеги,
Налага ми се да правя замазка на плочата на вилата. Изчислих, че ще ми е нужен 0,5 куб.м. материал пясък и цимент. Но пясъка и цимента ще ги купувам пакетирани, а не на кубици. Та въпроса, който ме интерисува е някой знае ли колко килограма пясък са 1 куб.м. и колко килограма цимент са 1 куб.м,за да си сметна колко кила пясък и цимент да си купя. Питах няколко човека а те вдигат рамене, а на продавачите в строителните магазини много доверие нямам, защото са млади момчета току що завършили средно образование и не знам до колко мога да разчитам на мненията им. Благодаря на всички, които се отзоват!!!

Въпрос за строителство
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- iceberg9
- Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
- Двигател:
...
За 1 m3 цим. замазка:
1 m3 пясък
250 kg цимент
110 L вода (вкл. водното съдържание на пясъка)
Успех..
1 m3 пясък
250 kg цимент
Успех..

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Сега за това как съм го изчислил - сметнах го - толкова ми трябва 0,500-0,600 куб. м. готов разтвор. Не ми трябва кубик а 0,500 кубични метра, с разликата какво ще бетонирам??? Интерисува ме колко килограма пясък са кубик. За водата всички знаеме, че 1 кубик е 1000 килограма. Същото ме интерисува за пясъка и цимента. А не се притеснявайте дали ще нацеля пропорцията, тук имам консултант с над 50 годишна практика
Но човека не знае съотношението ??? килограма = 1 кубик. Ей това ме интерисува. Айде казвайте 

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ...
iceberg9 написа:За 1 m3 цим. замазка:
1 m3 пясък
250 kg цимент
Успех..
Абре пич как го сметна това дето си го написал

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: ...
embi4a написа:iceberg9 написа:За 1 m3 цим. замазка:
1 m3 пясък
250 kg цимент
Успех..
Абре пич как го сметна това дето си го написалМай някой не е внимавал от 1 ви до 3 ти клас, а
Съвсем си му е точна формулата.Пясъка и цимента като ги смесиш с вода си сменят плътноста.Пък твоя консултант май е спал през тия 50 години - та е малко набеден за такъв

- batetony67
- Автомобил: VW Beetle
- Двигател: CU 1980
- Контакти:
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Съотношение на 1кубик бетон:
330-350 кг. цимент
1000кг. баластра
800кг. пясък
Замаска(едно бъркало):
съотношение 3:1 или 4:1, тоест:
50кг. цемент
3 или 4 колички ( по 85кг.) пясък .
Бетон (едно бъркало):
50кг. цемент
3 или 4 колички ( по 85кг.) баластра .
п.с.
6бр. подцинковани кофи пълни с баластра или пясък е равно на една количка .
330-350 кг. цимент
1000кг. баластра
800кг. пясък
Замаска(едно бъркало):
50кг. цемент
3 или 4 колички ( по 85кг.) пясък .
Бетон (едно бъркало):
50кг. цемент
3 или 4 колички ( по 85кг.) баластра .
п.с.
6бр. подцинковани кофи пълни с баластра или пясък е равно на една количка .
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1. Ако си мислиш,че няма да таи вода и тече след замаската - много грешиш.
2. Слагай саморазливаща се замазка - лесно заливане.
3.Ако останеш на циментова замазка - трябва да се гланцира / по още мократа змазка се ръси чист цимент и с мистерия или мал;амашка се заглажда.
4. След 1 или3 намажи плочата с 1 матрила / сега не мога да се сетя за името му точно/май се водеше "Моволит" - трябва да погледна на кофата за надписа/не се сещам дали има надпис/ , но не е тука.
Има го в складовете на Главболгарстрой / немски препарат -продукто от Изт. Германия за саниране на панелки. Все още го продават.
Маже се с валяк, четка , може и а се разтвори с вода и с пръскачка да се полива -но ?? дали после пръскачката ще може да се ползва е под въпрос. От рода на водното стъкло е , но не е точно водно стъкло. На слънце блести на малки люспи.
С него съм импрегнирал таящ басейн от вътрешна и външна страна преди 3 г и все още няма таене на вода. Не е скъпо - нещо около 5 лв на кг или литър .
За Варна е точно преди 2 те борси за стр .м-ли преди входа на Топливо -навътре към порталния кран в дясно склада.
2. Слагай саморазливаща се замазка - лесно заливане.
3.Ако останеш на циментова замазка - трябва да се гланцира / по още мократа змазка се ръси чист цимент и с мистерия или мал;амашка се заглажда.
4. След 1 или3 намажи плочата с 1 матрила / сега не мога да се сетя за името му точно/май се водеше "Моволит" - трябва да погледна на кофата за надписа/не се сещам дали има надпис/ , но не е тука.
Има го в складовете на Главболгарстрой / немски препарат -продукто от Изт. Германия за саниране на панелки. Все още го продават.
Маже се с валяк, четка , може и а се разтвори с вода и с пръскачка да се полива -но ?? дали после пръскачката ще може да се ползва е под въпрос. От рода на водното стъкло е , но не е точно водно стъкло. На слънце блести на малки люспи.
С него съм импрегнирал таящ басейн от вътрешна и външна страна преди 3 г и все още няма таене на вода. Не е скъпо - нещо около 5 лв на кг или литър .
За Варна е точно преди 2 те борси за стр .м-ли преди входа на Топливо -навътре към порталния кран в дясно склада.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”