за боклука около нас....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

за боклука около нас....

Мнениеот katcko » Вто 07 окт 2008 21:56

Здравейте колеги,позволявам си да пусна тази тема,а ако админите преценят нека я затрият!
Искам да ви попитам,колко пъти на ден виждате някой който си хвърля хартийката или станиолчето на пътя,на улицата,дори на 2 метра от него да има кофа за боклук,колко пъти от прозореца на колата пред вас изхвръква чаша от кафе и какво ли още не.И без друго е достатъчно мръсно около нас,има достатъчно хора които мърсят-нека не го правим и ние :!:Писнало ми е да гледам как хората правят боклук,а после се оплакват колко е мръсно навсякъде,вместо да се опитат да направят поне малко-малко и елементарно.Ще се радвам ако всеки изкаже своето мнение и наблюдение по въпроса и всеки от нас се замисли преди да хвърли нещо на улицата :!:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 07 окт 2008 22:08

Много си е чисто даже :) не си видял хората как живеят и кво се нарича боклук.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 07 окт 2008 22:19

Оооо, много болна тема!!! Ако всички българи отидат за 3 дена до Германия или Холандия,може и да се промени нещо!Просто много хора не осъзнават в каква огромна мръсотия живеем...

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Вто 07 окт 2008 22:30

H2O написа:Оооо, много болна тема!!! Ако всички българи отидат за 3 дена до Германия или Холандия,може и да се промени нещо!Просто много хора не осъзнават в каква огромна мръсотия живеем...

Германия .... че там са по-зле от тук (може да взимат пример от турци/кюрди/араби и всякаква паплач) , тънкия момент е че 24/7 обикалят машинките и чистят по задниците им :wink:
Не апелирам за безразборно хвърляне на боклуци , ама къде са тези на които плащаме за да чистят в такива случаи ? Чистим градинките .. цветенца ... дръвчета .. препълнени кофи (все закъсняват чистофайниците) / вятър /бездомни псета ровят и ............. градинките мязат на сметища .

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Вто 07 окт 2008 22:34

аз съм от лондон и тука е мн чисто , в бг ако сложат кофи на 50 метра за боклук и закон 1000 лв глоба ако си хвурляш боклука на земята, и на всеки гражданин който види и снима нарошител да получава 250лв възнаграждение да видим дали ще хвърлят на земята . хората в бг даже ги марзи да ходят до кофата за боклук и хвърлят си боклука през балкона ........ едни познати в бг бяха дошли с децата си иначе живеят в швейцария и имат дете на 4г. детето дойде за пръв път в бг и вика мамо мамо мн ме гнус тука , мн е мръсна българия . представете си на малко дете му прави впечетление ........... траа и ние да направим нещо по въпроса и държавата ни

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 08 окт 2008 5:18

няма начин, докато не се промени изцяло мисленето на българина няма и да се промени нищо.докато човека който трябва да те глоби прави същото нарушение, няма съвестни служители, няма солени глоби и хора които да пишат актове няма да има подобрение на положението.

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Сря 08 окт 2008 6:14

Направо откачам като видя някой смотльо да си хвърли фаса през прозореца!!! Пепелник ли няма в скапаната му кола или щяло да му мирише на цигари, а докато пуши не смърди ли?!

На няколко пъти съм правил забележки, но простака си е простак!

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Сря 08 окт 2008 6:16

canyoubounce написа:Много си е чисто даже :) не си видял хората как живеят и кво се нарича боклук.

От това мислене сме на това дередже. Има хора, които живеят и в по-голяма мърсотия, вярно е, но защо да сме като диваците, а не сме като цивилизованите страни?!?!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 окт 2008 7:20

ква хартийка бе баси....оня ден един пред мен изхвърли цяла бутилка от кока кола :idea: понякога ми се иска да съм 150 кила сумо борец, въоражен като лара кроф и да раздавам правосъдие...

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Сря 08 окт 2008 8:04

Сами сме си виновни за всичко.Човек като няма самосъзнание, винаги ще си бъде първобитен.Хората контейнери за резделно изхвърляне на боклука направиха и кво се получи?Нищо!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 окт 2008 8:05

Masserati написа:Сами сме си виновни за всичко.Човек като няма самосъзнание, винаги ще си бъде първобитен.Хората контейнери за резделно изхвърляне на боклука направиха и кво се получи?Нищо!

хихихи....контейнерите за разделно събиране минава и ги взима един общ камион барабар с тези за обикновен боклук :twisted:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Сря 08 окт 2008 8:08

chefito написа:
Masserati написа:Сами сме си виновни за всичко.Човек като няма самосъзнание, винаги ще си бъде първобитен.Хората контейнери за резделно изхвърляне на боклука направиха и кво се получи?Нищо!

хихихи....контейнерите за разделно събиране минава и ги взима един общ камион барабар с тези за обикновен боклук :twisted:

Е тва още не съм го виждал :shock Баси тъпаците :evil:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 08 окт 2008 8:17

Това е нищо ние сме в още нов блок, не е проблем, че нощем се хвърлят строителни боклуци от направени ремонти.
А проблема вече става сериозен като някой от комшийте си оставят битовия боклук на входа на техния етаж. Тия хора/повечето случаи жени/ си мислят, че живеят в резиденцията на джорж клуни и всяка сутрин трябва да минава една тайланда да им прави по една свирка да им излиже г*за и да хвърли боклука вместо тях на 6'те празни чисто нови контейнера пред блока :evil: :evil:

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Masserati » Сря 08 окт 2008 8:21

Adnan написа:.
А проблема вече става сериозен като някой от комшийте си оставят битовия боклук на входа на техния етаж.

Направи като мен!Аз като видя така оставен боклук за повечко от час - два директно го изсипвам пред врата им!На който и съм го направил не си е оставил 2ри път боклука.Имаше само един дет не му дремеше , ама той е друг въпрос :lol:

Потребителски аватар
iceberg9
Автомобил: Passat B8 2 TDI 4Motion 240
Двигател:

Мнениеот iceberg9 » Сря 08 окт 2008 8:26

Masserati написа:
Adnan написа:.
А проблема вече става сериозен като някой от комшийте си оставят битовия боклук на входа на техния етаж.

Направи като мен!Аз като видя така оставен боклук за повечко от час - два директно го изсипвам пред врата им!На който и съм го направил не си е оставил 2ри път боклука.Имаше само един дет не му дремеше , ама той е друг въпрос :lol:

Това е начина, подкрепям те напълно.... :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”