IDE къмSATA след инсталация
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
IDE къмSATA след инсталация
Забравени са да се сложат драйвъри за SATA и компира вижда диска като външен -странно /не съм го инсталирал аз и как се е заредила бозата..../Дали има начин да се сложат допълнително или какво да се направи за да не се вижда диска като външен
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
swifter написа:Имаш впредвид, че се показва с Safely Remove Hardware?
Пробай от биоса да смениш типа. Виж първо дали има такава опция? При мен има IDE/SATA/Compatable/Enchanced.
В книжката към дъното са описани опциите.
Но, според мен няма нежда да го променяш, ако си работи нормално.
има чипсети, дето като смени от биоса типа диск и забравяш за тая инасталация вече

- Vladsman1
- Автомобил:
- Двигател:
Дам може да го разкараш. Намираш си идентификатора на харда в регистрите в ето този ключ
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE\"
намираш си идентификатора на хдд-то като папка вътре, после са две подпапчици за различните дялове и там в папката за всеки дял под ключ на име "Campatabilities" изваждаш от стойността 4 и си готов
проблема е че стойностите са твърдо набити в драйверите и ще трябва да я правиш тази интервенция всеки път след рестарт.
Можеш да си експортнеш стойността в рег фаил и да го добавяш автоматично при стартъп.
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\IDE\"
намираш си идентификатора на хдд-то като папка вътре, после са две подпапчици за различните дялове и там в папката за всеки дял под ключ на име "Campatabilities" изваждаш от стойността 4 и си готов

Можеш да си експортнеш стойността в рег фаил и да го добавяш автоматично при стартъп.
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Gal написа:swifter написа:Имаш впредвид, че се показва с Safely Remove Hardware?
Пробай от биоса да смениш типа. Виж първо дали има такава опция? При мен има IDE/SATA/Compatable/Enchanced.
В книжката към дъното са описани опциите.
Но, според мен няма нежда да го променяш, ако си работи нормално.
има чипсети, дето като смени от биоса типа диск и забравяш за тая инасталация вече
Със Asus-a нямам проблеми. Имах и Asrok няколко, пак нямаше проблеми.
Затова съм казал, че в уптътването на дъното пише.

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Баси - не съм си представял че и друг като мен има луд да го дразни тая икона до полуда
Друг елементарен вариант е Hide Inactive Icons - това може да се customize-ва и оттам да я разкараш тотално и завинаги.
Ама да ти кажа - след 1 месец свикнах и майната ти - тя си седи там, аз тука и не се правим че не се виждаме

Друг елементарен вариант е Hide Inactive Icons - това може да се customize-ва и оттам да я разкараш тотално и завинаги.
Ама да ти кажа - след 1 месец свикнах и майната ти - тя си седи там, аз тука и не се правим че не се виждаме

- Vladsman1
- Автомобил:
- Двигател:
swifter написа: Със Asus-a нямам проблеми. Имах и Asrok няколко, пак нямаше проблеми.
Затова съм казал, че в уптътването на дъното пише.
Ти правиш ли разлика между производител на чипсет и производител на дъно? Аз съм с Епокс и я имам тази иконка, едно приятелче с Асус също я има.
mely написа:С една дума да взема да го преинстална та всичко да си му е наред
Кат не става по по човешки начин....Боза с бозата му
Не колега, това е от драйверите на нФорса. Това е нормалното/стандартното поведение на нФорс чипсет и САТА диск. След като го преинсталираш ще е същото.
След като инсталираш Windows и при самата инсталация нямаш нужда от SATA драйвер, няма нужда да инсталираш по-късно в Win среда драйвера на nVidia.
Просто махни всички видове драйвери на nVidia от Add/remove и след това ги инсталирай на ново, като при инсталацията на пакета за chipset драйвера, махаш отметката за инсталация на IDE Storage драйвера или както там се казваше. И всичко ще е ОК
Просто махни всички видове драйвери на nVidia от Add/remove и след това ги инсталирай на ново, като при инсталацията на пакета за chipset драйвера, махаш отметката за инсталация на IDE Storage драйвера или както там се казваше. И всичко ще е ОК

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
morfei1 написа:След като инсталираш Windows и при самата инсталация нямаш нужда от SATA драйвер, няма нужда да инсталираш по-късно в Win среда драйвера на nVidia.
Ще пробвам дано е така
Върни се в “ОФФ-Топик - други”