Питане за тенджера под налягане

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Питане за тенджера под налягане

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 13 окт 2008 19:35

Ей колеги срам не срам ще питам някой да ми обясни как се работи с тенджера под налягане.Купих на жената един Фагор за 100лв. ама не знаем как се използва това нещо :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ,а съм чул че много бързо се готви в него :oops:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 13 окт 2008 19:38

Абе Мите, кво стана приятелю?. Яко житейски въпроси започна да задаваш напоследък. :D

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 13 окт 2008 19:39

ЛюбоБг питай :roll: той всичко знае :lol: :lol: :lol:
жена му ако не го е изгонила заради форума може да сподели с нас :lol: :lol:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 13 окт 2008 19:40

ABSOLUT написа:Абе Мите, кво стана приятелю?. Яко житейски въпроси започна да задаваш напоследък. :D

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Пламенчо кво да се прайм и мене ме пое живота :x

skoti

Мнениеот skoti » Пон 13 окт 2008 19:42

Не се пълни до горе би трябвало да има черта или белег .На някои чучурката :lol: или свирката /клапана/ би трябвало да може да се наглася но в повечето случаи не е с такава екстра . Май три пръста вода ми стигат .
ПП 100 лв :shock дуралуминий туй чудо ?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 13 окт 2008 19:43

Разбира се, че се майтапя Мите. Знам че тенджерата под налягане не трябва да се пълни много, мисле че до 2/3 от обема. Готви се по малко като време, може би с 1/3 или наполовина по-бързо и винаги на по тих огън.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 13 окт 2008 19:49

Добре кажете например кое коко време се вари :roll: ,кво се праи с някво чучурче от горе до врътката на капака,от там излиза парата ли :roll: и кат кипне се намалява котлона ли :roll: ,кат се махне от котлона май не се отваря веднага :roll: ,Ей момчета сори че питъм кът малоумен ма нищо незнам :oops:
С Любо се чух та той вече е у назе ,до колкото разбрах че жена му го е изгонила май :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 13 окт 2008 19:49

ами ние имаме такава тенджера... предимно я ползваме ако варим по-старо месо или пък по-трудно разваряващи се продукти. значи пълните я с вода и нещото което ще варите затваряте плътно капака да прилепне и слагате винтила горе(е ако е от по-старите модели де)отогре имат винтил,след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го) и после похлупака 8) ами това е,ако съм пропуснал нещо ,колегите да допълнят :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 13 окт 2008 19:51

MITKO_DVD написа:С Любо се чух та той вече е у назе ,до колкото разбрах че жена му го е изгонила май :wink:
абе като гледам как висиме тук с тебе да не ни изгонят и нас :lol: :lol:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 13 окт 2008 19:51

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 13 окт 2008 19:52

stoqn_g60 написа:ами ние имаме такава тенджера... предимно я ползваме ако варим по-старо месо или пък по-трудно разваряващи се продукти. значи пълните я с вода и нещото което ще варите затваряте плътно капака да прилепне и слагате винтила горе(е ако е от по-старите модели де)отогре имат винтил,след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го) и после похлупака 8) ами това е,ако съм пропуснал нещо ,колегите да допълнят :wink:

Стояне мерси бате ма кажи ми горе долу кое коко варите :oops: ,ако искаш и на ЛС

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 13 окт 2008 20:00

MITKO_DVD написа:
stoqn_g60 написа:ами ние имаме такава тенджера... предимно я ползваме ако варим по-старо месо или пък по-трудно разваряващи се продукти. значи пълните я с вода и нещото което ще варите затваряте плътно капака да прилепне и слагате винтила горе(е ако е от по-старите модели де)отогре имат винтил,след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го) и после похлупака 8) ами това е,ако съм пропуснал нещо ,колегите да допълнят :wink:

Стояне мерси бате ма кажи ми горе долу кое коко варите :oops: ,ако искаш и на ЛС
а да забравих да ти кажа след като заври задължително намаляваш на слаб оГин ,да няма после Мисия моят дом :wink:

пп писах ти ЛС :wink:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 13 окт 2008 20:03

stoqn_g60 написа:след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го

:No
Това не се прави никога. Всеки ще ти каже че горещата тенджера се оставя да изстине постепенно и да й падне налягането от самосебеси. Вътре става доста голямо налягане и всяка принудителна интервенция на закрито не е добра идея. Аз съм отварял клапата на такава тенджера и след като свърши да излиза въздуха от вътре, започна да пръска от течноста.

Потребителски аватар
Geleto
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 13 окт 2008 20:10

Мите давай на скара ве :D

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 13 окт 2008 20:18

ABSOLUT написа:
stoqn_g60 написа:след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го

:No
Това не се прави никога. Всеки ще ти каже че горещата тенджера се оставя да изстине постепенно и да й падне налягането от самосебеси. Вътре става доста голямо налягане и всяка принудителна интервенция на закрито не е добра идея. Аз съм отварял клапата на такава тенджера и след като свърши да излиза въздуха от вътре, започна да пръска от течноста.
май погрешно си ме разбрал колега,след като се охлади тенджерата тогава се отвърта

Върни се в “ОФФ-Топик - други”