stoqn_g60 написа:ами ние имаме такава тенджера... предимно я ползваме ако варим по-старо месо или пък по-трудно разваряващи се продукти. значи пълните я с вода и нещото което ще варите затваряте плътно капака да прилепне и слагате винтила горе(е ако е от по-старите модели де)отогре имат винтил,след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го) и после похлупакаами това е,ако съм пропуснал нещо ,колегите да допълнят
а да забравих да ти кажа след като заври задължително намаляваш на слаб оГин ,да няма после Мисия моят домMITKO_DVD написа:stoqn_g60 написа:ами ние имаме такава тенджера... предимно я ползваме ако варим по-старо месо или пък по-трудно разваряващи се продукти. значи пълните я с вода и нещото което ще варите затваряте плътно капака да прилепне и слагате винтила горе(е ако е от по-старите модели де)отогре имат винтил,след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го) и после похлупакаами това е,ако съм пропуснал нещо ,колегите да допълнят
Стояне мерси бате ма кажи ми горе долу кое коко варите,ако искаш и на ЛС
stoqn_g60 написа:след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го
май погрешно си ме разбрал колега,след като се охлади тенджерата тогава се отвъртаABSOLUT написа:stoqn_g60 написа:след като я махнете от огънят я слагате под течаща вода(студена е най-добре) ,след което плавно отпускате винтила(с други думи сваляте го
![]()
Това не се прави никога. Всеки ще ти каже че горещата тенджера се оставя да изстине постепенно и да й падне налягането от самосебеси. Вътре става доста голямо налягане и всяка принудителна интервенция на закрито не е добра идея. Аз съм отварял клапата на такава тенджера и след като свърши да излиза въздуха от вътре, започна да пръска от течноста.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 75 госта