Вселената...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Вселената...

Мнениеот calm » Пон 27 окт 2008 22:05

От известно време ме мъчи въпросът за произхода на Вселената. Знаем теориите за големия взрив, черни дупки, Бог и т.н.

Според теорията за големия взрив, тъй като Вселената се разширява трябва да направим извода, че назад във времето вероятно е имало епоха, в която цялото вещество е било концентрирано в едно относително ограничено пространство.
В онази епоха цялото вещество и енергията на Вселената трябва да са били концентрирани в едно кълбо с огромна температура. То е имало радиус едва една десетмилиардна част от радиуса на сегашната Вселена и било съставено от протони и неутрони, от радиация със свръхвисока плътност и от газ от фотони, електрони и неутрино. Тази огнена смес, въпреки че е била в термодинамично равновесие, не е могла да остане статична неопределено дълго време и в един момент вероятно е започвала да се разширява.
Теорията за произхода на Вселената от черна дупка също не се връзва.
Вярно, и двете теории дават някакво начало, но аз се опитвам да разбера какво е имало преди това?! Дори, ако предположим че от протони и неутрони може да се роди Вселена, то нали и те трябва да се появят по някое време. От къде? За черната дупка- нали и преди нея е имало такава, ама нали и тя е трябвало да дойде от някъде? За Бог ми е най интересно! Ако той е създал Вселената, то кой е създал Бог, а неговия Създател кой е? А създателя на Създателя?
Бати главоблъсканицата, помагайте!

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 27 окт 2008 22:09

То ако може някой да ти помогне, направо да му правим паметник и да го обявим за новия гений месия. :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 27 окт 2008 22:09

42

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 27 окт 2008 22:12

vasstop написа:42

Не питам за смисъла на живота колега. Той е ясен.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Re: Вселената...

Мнениеот bugster » Пон 27 окт 2008 22:12

calm написа:От известно време ме мъчи въпросът за произхода на Вселената. Знаем теориите за големия взрив, черни дупки, Бог и т.н.

Според теорията за големия взрив, тъй като Вселената се разширява трябва да направим извода, че назад във времето вероятно е имало епоха, в която цялото вещество е било концентрирано в едно относително ограничено пространство.
В онази епоха цялото вещество и енергията на Вселената трябва да са били концентрирани в едно кълбо с огромна температура. То е имало радиус едва една десетмилиардна част от радиуса на сегашната Вселена и било съставено от протони и неутрони, от радиация със свръхвисока плътност и от газ от фотони, електрони и неутрино. Тази огнена смес, въпреки че е била в термодинамично равновесие, не е могла да остане статична неопределено дълго време и в един момент вероятно е започвала да се разширява.
Теорията за произхода на Вселената от черна дупка също не се връзва.
Вярно, и двете теории дават някакво начало, но аз се опитвам да разбера какво е имало преди това?! Дори, ако предположим че от протони и неутрони може да се роди Вселена, то нали и те трябва да се появят по някое време. От къде? За черната дупка- нали и преди нея е имало такава, ама нали и тя е трябвало да дойде от някъде? За Бог ми е най интересно! Ако той е създал Вселената, то кой е създал Бог, а неговия Създател кой е? А създателя на Създателя?
Бати главоблъсканицата, помагайте!

freak mhihi

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 27 окт 2008 22:12

calm написа:От известно време ме мъчи въпросът за произхода на Вселената. ....................!

Не само теб те мъчи, цялото човечество го мъчи този въпрос, но със сигурност отговора не е в форума :!:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 27 окт 2008 22:13

:да:

Трябва ни "Дълбока мисъл", сами няма да се справим със задачата... Тази е може би най-най-най-най-необятната тема, която можем да подхванем :lol: Каквото и да напишем, няма да е вярно :idea:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 27 окт 2008 22:14

calm написа:....... От къде? За черната дупка- нали и преди нея е имало такава, ама нали и тя е трябвало да дойде от някъде? За Бог ми е най интересно! Ако той е създал Вселената, то кой е създал Бог, а неговия Създател кой е? А създателя на Създателя?
Бати главоблъсканицата, помагайте!.......

:shock :shock :shock
Тая тема ме разби !!!!!!! :?

musura написа: Каквото и да напишем, няма да е вярно :idea:

mhihi

Последна промяна от VW-fenka на Пон 27 окт 2008 22:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 27 окт 2008 22:15

В много голям филм ме вкара бе пич :woooow:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 27 окт 2008 22:15

Колега, доста учени са чипкали тая тема, и не са открили много :lol: Ти наистина ли смяташ, че в един автофорум ще откриеш отговора :lol:

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 27 окт 2008 22:20

Някой май няма да може да заспи тази вечер mhihi

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 27 окт 2008 22:21

snupeca написа: ... Ти наистина ли смяташ, че в един автофорум ще откриеш отговора :lol:

Защо НЕ ?! :wink:
Представяте ли си какво ще стане ако отгатнем и докажем това, което търсим,а? 8)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 27 окт 2008 22:23

calm написа:
Не питам за смисъла на живота колега. Той е ясен.
Защо си мислиш, че отговора и на другия въпрос трябва да е по-различен! :idea: :roll:

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 27 окт 2008 22:23

pacoboy написа:
snupeca написа: ... Ти наистина ли смяташ, че в един автофорум ще откриеш отговора :lol:

Представяте ли си какво ще стане ако отгатнем и докажем това, което търсим,а? 8)

Ами хайде доказвайте.... аз отивам за пуканки :039:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 27 окт 2008 22:24

pacoboy написа:

Ами давайте да почваме :lol: Както каза и колегата N1PO тая вечер нема да се спи mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”