От известно време ме мъчи въпросът за произхода на Вселената. Знаем теориите за големия взрив, черни дупки, Бог и т.н.
Според теорията за големия взрив, тъй като Вселената се разширява трябва да направим извода, че назад във времето вероятно е имало епоха, в която цялото вещество е било концентрирано в едно относително ограничено пространство.
В онази епоха цялото вещество и енергията на Вселената трябва да са били концентрирани в едно кълбо с огромна температура. То е имало радиус едва една десетмилиардна част от радиуса на сегашната Вселена и било съставено от протони и неутрони, от радиация със свръхвисока плътност и от газ от фотони, електрони и неутрино. Тази огнена смес, въпреки че е била в термодинамично равновесие, не е могла да остане статична неопределено дълго време и в един момент вероятно е започвала да се разширява.
Теорията за произхода на Вселената от черна дупка също не се връзва.
Вярно, и двете теории дават някакво начало, но аз се опитвам да разбера какво е имало преди това?! Дори, ако предположим че от протони и неутрони може да се роди Вселена, то нали и те трябва да се появят по някое време. От къде? За черната дупка- нали и преди нея е имало такава, ама нали и тя е трябвало да дойде от някъде? За Бог ми е най интересно! Ако той е създал Вселената, то кой е създал Бог, а неговия Създател кой е? А създателя на Създателя?
Бати главоблъсканицата, помагайте!

Вселената...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вселената...
calm написа:От известно време ме мъчи въпросът за произхода на Вселената. Знаем теориите за големия взрив, черни дупки, Бог и т.н.
Според теорията за големия взрив, тъй като Вселената се разширява трябва да направим извода, че назад във времето вероятно е имало епоха, в която цялото вещество е било концентрирано в едно относително ограничено пространство.
В онази епоха цялото вещество и енергията на Вселената трябва да са били концентрирани в едно кълбо с огромна температура. То е имало радиус едва една десетмилиардна част от радиуса на сегашната Вселена и било съставено от протони и неутрони, от радиация със свръхвисока плътност и от газ от фотони, електрони и неутрино. Тази огнена смес, въпреки че е била в термодинамично равновесие, не е могла да остане статична неопределено дълго време и в един момент вероятно е започвала да се разширява.
Теорията за произхода на Вселената от черна дупка също не се връзва.
Вярно, и двете теории дават някакво начало, но аз се опитвам да разбера какво е имало преди това?! Дори, ако предположим че от протони и неутрони може да се роди Вселена, то нали и те трябва да се появят по някое време. От къде? За черната дупка- нали и преди нея е имало такава, ама нали и тя е трябвало да дойде от някъде? За Бог ми е най интересно! Ако той е създал Вселената, то кой е създал Бог, а неговия Създател кой е? А създателя на Създателя?
Бати главоблъсканицата, помагайте!
freak

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
calm написа:От известно време ме мъчи въпросът за произхода на Вселената. ....................!
Не само теб те мъчи, цялото човечество го мъчи този въпрос, но със сигурност отговора не е в форума

- VW-fenka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
calm написа:....... От къде? За черната дупка- нали и преди нея е имало такава, ама нали и тя е трябвало да дойде от някъде? За Бог ми е най интересно! Ако той е създал Вселената, то кой е създал Бог, а неговия Създател кой е? А създателя на Създателя?
Бати главоблъсканицата, помагайте!.......

Тая тема ме разби !!!!!!!

musura написа: Каквото и да напишем, няма да е вярно

Последна промяна от VW-fenka на Пон 27 окт 2008 22:17, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”