Компилатор,

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Компилатор,

Мнениеот guard » Чет 08 дек 2005 10:01

Извинявам се за неинформираността ми и сигурно за глупавата ми тема, обаче да си питам......

Има ли начин да го "науча" Вижуал студиото (Net 2003) да ми компилира прости С програмки, ......бизиках се, бъзиках но не успях........какво точно да настроя?

Също така да попитам, за някаква друга среда , целта ми е да си компилирам и билдвам сравнително прости алгоритми на Ц........

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 08 дек 2005 10:10

:) Ако не си успял с Студиото най добре си изтегли Borland C++ 3 ( bcc ) , тва е под DOS ( т.е. под cmd prompt ), има някаква DOS-овска емулация на прозорци , аз на него съм се учил и от тогава по як компилатор не съм виждал. Ама беше преди много години, може да не ти хареса, тогава софтварето не беше такова квото е сега.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 08 дек 2005 10:12

momcho написа::) Ако не си успял с Студиото най добре си изтегли Borland C++ 3 ( bcc ) , тва е под DOS ( т.е. под cmd prompt ), има някаква DOS-овска емулация на прозорци , аз на него съм се учил и от тогава по як компилатор не съм виждал. Ама беше преди много години, може да не ти хареса, тогава софтварето не беше такова квото е сега.

Да и аз съм го ползвал, но когато имаше Дос.........а сега под ХП - то инсталирах някакво Борланд Ц++ 3.1, обаче не мога да го подкарам...........

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Чет 08 дек 2005 10:21

Ако си спомням добре Borland C++ 5 май работеше и под Windows (инсталираше си редактор който си работи под Windows).
....
Какво точно имащ предвид под "да науча"? Какъв точно е проблема с .Net C++?

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Чет 08 дек 2005 10:24

s3 написа:Ако си спомням добре Borland C++ 5 май работеше и под Windows (инсталираше си редактор който си работи под Windows).
....
Какво точно имащ предвид под "да науча"? Какъв точно е проблема с .Net C++?

Дебъгва ги, но не ги рънва........

Може би аз нещо не правя както трябва.........

Всъщност сорса е на Ц, незнам дали имам право, всъщност трябва да имам, защото то компилатор за Ц++ би следвало да работи и за Ц........

Върни се в “ОФФ-Топик - други”