Внимание! Търговец на часовници-Мошеник!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Внимание! Търговец на часовници-Мошеник!

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 15 яну 2009 18:57

Колеги със следната тема ще се опитъм да ви спестя доста ядове,мъки и ходене на пред на зад по разни институций.Случея е следния:През далечната 2007г. на 23.09. след дълго обикаляне по магазините и МОЛ-овете най-накрая си бях харесал часовник от SСC-София Сити Център от щандна ет.2,оказа се че е на фирмата ТЕО ЕООД или още известна като TEO Time Zone има щандове м-ни още в Технополис-Младост 4 до БП,Централни Хали ет.2 няма как да ги збъркате тез щандове зашото са доста лъскави и стъклени.И така взех си часовника и бях много доволен до 01.07.2008г. когато се появи дефект при сверяване на датата.Часовника е с 2г. гаранция и аз отивам на щанда им в Технополис да видя какво ще правим от там се започна и голямата трагедия с тази фирма ,некомпетентните и служители и най-вече шефка която се крие като мишок зад съпруга си който от своя страна е нагъл и безочлив тип :evil:.Та вземат те часовника за ремонти след 20 дни ми го връщат че еоправен,вземам го до началото на следващия месец и така се повтаря случея до септември месец още два пъти като дефакто аз съм без часовник.Като го занасям тогава дигнах ебати скандала и те ме уверяват че ще го пращат във Франция(там е главното управление на фирмата)за ремонт и ще ми го върнат със сменен механизъм,на което аз съм доволен и започва чакането,до 20.12.2008г. близо 3 месеца чакане ,като през това време съм задействал всики възможни институци-най-много погна КЗП с инспектора който ми се беше паднал праща ме писмо -призовка на собственика да се яви и да даде ясно по моя случе и да се реши проблема,а именно аз вече си исках парите и да се махам с 300 от таз фирма(До преди да се свържа с КЗП въобще не си знаех правата повярвайте ми сигурно и много от вас не ги знаят та тез хора ми отвориха очите какво да правя).Та първия път тоз недойде след това жената пак му е пратила официално покана да отиде в комисията.Няколко дена преди коледа жената ми се обажда и ми казва да ходя да си взема часовника -уж отремонтиран,защото тоз наглец е отказал да ми върне парите или най-малкото да ми замени часовника с нов,за което тя ми каза че му е съставила акт за мин.5000лв.,да ли е вярно незнам :roll: .След нейните думи аз отидох и си го взех,защото собственика можел да се заяде и да не ми го върне заради акта поне така каза жената.Всичко обаче се повтаря в утрото на 01.01.2009г.часовника пак блукира,бесе отивам и искам да говоря с управителя,но него го нямало имал ангажимент някъде и той щел да ми се обади и да решим какво ще правим този път ,като аз отказах да си оставям часовника за 4 път за ремонт и им казах че до 12.01.2009г. не ми ли се обади шефа им директо отива и ги съдя.На 7 или 8.01 ми се обаждт и ми казват че ако занеса часовника,гар.карта и касовата бележка ще ми възстановят парите,на което аз се зарадвах,отивам онзи ден със целия набор документи "магазинерката" взе нещата и вика ".......Оу ма вие сте платили с дебитна карта ще трябва да ви удържим 3% за това че банката ние ги е удържала на нас" :shock ,кво ме брига мен,ма си викам здраве да е давай парата и да се изнасям със 300 от тук пък за благодарност ще ви похваля тук там :Mr Green Fun .До като момичето ми оправяше пари дойде още един човечец пак с гар.часовник и пак с ядове,като слушах как се държат с него и му говорят се върнах 8 месеца назад във времето и видях себе си,съжалих го човечеца(часовника му беше известен марков).
Апела ми към всички е колеги имайте едно наум с тоз търговец по възможност не му се доверявайте защо се оказа че са прекупвачи и гаранцийте малко им куцат,демек нямат такива,а разполагат с някой ученик който може само да сменя батерий и да развива винчета :evil:

Ако модераторите решът че темата е важна да я направят така ,ако пък сметнат че не е за тук да я трият,но просто внимайте с тоз търговец.

Пипнах заглавието да е според правилата
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: ВНИМАНИЕ!!! Търговец на часовници-МОШЕНИК!!!!!

Мнениеот Ludia » Чет 15 яну 2009 19:35

dай все пак инфо за марка на часовника... и тези марки които продават. Не винаги обръщам внимание на фирмата от която купувам маркови неща :roll: последно купих тисо от джулиани :roll:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Чет 15 яну 2009 19:48

колега, имам много подобен проблем на твоя. Пак часовник, пак скъп, пак от лъскав магазин.
случая е следния, часовника е сектор за има няма 800 лева. отметките за часовете започнаха да избеляват след няколко месеца ползване. Отивам в сервиза, питат ме дали съм го мокрил, проверяват дали е отварян и т.н. Всичко уж наред, казват ми в кой магазин да отда за да си ипоръчам нов циферблат.
отивам в магазина, казвам какъв е проблема, поръчвам си аз нов циферблат и се сещам да питам кой ще плаща. тъпата лелка ми отговаря че това не се покривало от гаранция та съответно трябва да давам пари. казах и ОК, и си излязох.
От там, сайта на сектор, мейл на шефката на афтърсейлс на компанията, обясням подробно случая. още същия ден получавам копие на мейла изпратен от централата до нашенския сервиз, и в мейлчето много любезно, но настоятелно питат, аджеба как така за гаранционен ремонт искате пари от клиента.

Историята търпи развитие, все още не съм проверил дали ми е дошъл циферблата

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 15 яну 2009 19:58

тея да не шиткат някви Китайски копия :roll:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 15 яну 2009 20:12

затва си кОпувайте от ибей без гаранция на половин цена - мирна ви глава :D

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Чет 15 яну 2009 20:33

от приятел, който до преди няколко години търгуваше с часовници - хич не евтини - съм научил часовник от БГ че не се купува :!:
просто се купуват залежали и стари модели, които след това се продават по лъскавите магазини из нашата столица.
а и принципно (аз поне често пътувам) и по някои европийски, и всички южно и северно американски летища, има винаги много добри оферти - кога на половин цена, кога няколко стотин лева отдолу от БГ цените :idea:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 15 яну 2009 21:25

Така отговарям по ред:
1.Ludia Часовника беше на известен френски моделиер изработка Швейцария TED Lapidus,продават още:Sector,Tissot,Casio,Raymond Weil,Pierre Cardin-ако не се лъжа,Q&Q,Atlantic и още други марки но само това съм запомнил.След като си взех парите директно и аз в Джулиани и си взех Candino поне знам със сигурност че са официален представител за БГ и мисля че няма да имам такива пробле ми.Все пак имат доста магазини по Витошка МОЛ-овете и т.н. 8)
2.TomcatМи що непуснеш една жалба до КЗП ако след като пристигне циферблата те накарат д аплащаш :roll: :idea:
3.santo_trafficanteСанто знам ли бе дееба може и така да се праат щом увъртаха толкова с ремонта,дефакто след всяко връщане проблема си го имаше пак и въобще нищо не е правено :|

Последна промяна от MITKO_DVD на Чет 15 яну 2009 21:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 15 яну 2009 21:29

Не си купувайте часовници.
Слънцето за какво ви е иначе? :idea: :twisted:

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Чет 15 яну 2009 21:33

Аз лично залагам само на Casio и да чукна на дърво за 10г никога не съм носил часовник на ремонт!!!
:roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 15 яну 2009 21:36

от Джулиани съм купувал 2 часовника и не съм имал никакви проблеми :D имам приятел часовникар и след години се наложи да го отвори единия за профилактика и каза
-аа ама той вярно истински :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 15 яну 2009 21:40

santo_trafficante написа:от Джулиани съм купувал 2 часовника и не съм имал никакви проблеми :D имам приятел часовникар и след години се наложи да го отвори единия за профилактика и каза
-аа ама той вярно истински :lol: :lol: :lol:

От брат му па ако си вземеш,ще си още по-доволен :wink:
Особенно тези с крокодилската кожа :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 15 яну 2009 21:50

Купих Сектор 600 Titanium точно от този магазин (на Тео в Технополис) преди повече от 2 години. Беше скъпичък. Ако не бъркам 830 лв. Та, малко преди да изтече 2 годишната "международна" гаранция се сцепиха 2 от гумените елементи на верижката.

Говоря за този модел.

Изображение

Ходих до Тео, те ме препратиха към ТаймЛенд на Алабин (продават и Сваровски) - били официалните вносители и те купували от тях. Отоговорът - гаранцията е само за механизма. Всичко друго си го плащаш. Преглътнах, макар че не мога да си обесня как верижка на скъп (сравнително) часовник може за две години да сдаде багажа. Реших да си поръчам същата титаниева верижка, но без гумени елементи в нея и тогава вече онемях. Не ме притесни цената, която можели да ми кажат само ориентировъчно, а ориентира беше около 250 лв., а по-скоро, че могат да я доставят след около 3 месеца. И на всичко отгоре поискаха 50% капаро. 50% от неизвестна цена за някой, който ще ходи явно пеша до Швейцария или Италия да я донесе. На всичко отгоре няколко дни след това свърши батерията. Отидох на часовникар да я сменя. Като го разглоби - "мейд ин чайна". Верно, пише Сектор навсякъде по него, пише как е направен в техен завод, но все пак в Китай.
Часовникарят (истински арменец на около 60 години) каза - не се притеснявай и извади Омега на чийто капак (вътрешната страна) беше инкрустирано, че някои елементи на механизма са произведени в Китай. Часовникът бил на негов познат, оставен за почистване. Омегата бил купуван от германия за повече от 1500 евро.
Както казва Tyan- всичко е ялово.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 15 яну 2009 21:54

Подобно на теб ебаваха един човек който дойде като си вземах парите като го препращаха и него от 9 планини в 10 :evil: ,направо го съжалих човечеца,но се потвърждават думите ми че тея са гадни прекупвачи на китайска стока без гаранция :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 15 яну 2009 22:07

има ментета 1/1 :lol: и се внасят в Бг от Китай :Mr Green Fun уж транзитно за Европа ама май и тук остава някоя и друга бройка :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 15 яну 2009 22:12

MITKO_DVD написа:Подобно на теб ебаваха един човек който дойде като си вземах парите като го препращаха и него от 9 планини в 10 :evil: ,направо го съжалих човечеца,но се потвърждават думите ми че тея са гадни прекупвачи на китайска стока без гаранция :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

стига ве, първо 800 лв часовник, не се води скъп, дори сравнително скъп не се води ;)
2-ро винаги има как да се разбере дали е часовника е оригинален. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”