1000 лв. глоба, ако ни вози пиян шофьор
Вземат книжките и на компанията на почерпените водачи
1000 лева глоба ще плаща всеки пътник в колата, ако шофьорът е пиян и дрегерът отчете над 1,2 промила.
В случай че безучастният пасажер има книжка за кола, ще се прости с нея на секундата за 1 година.
Жестоките наказания предложи вчера шефът на инстукторите Йонко Иванов. Той ще внесе до дни предложението в парламента. По този начин ще се намалят жертвите при шофиране в пияно състояние, обясни Иванов.
Според него новите санкции, които депутатите записват в Закона за движение по пътищата, са добри. Те обаче не засягат хората, които се качват в автомобилите на пияници.
Новите глоби ще накарат всички да се замислят и да избягват компанията на почерпени шофьори, каза още Иванов. Един човек, който седне при пиян зад волана, също е виновен, защото той може да го склони да не шофира или пък да сигнализира в КАТ, допълни шефът на инструкторите.
Много от жертвите на пътя са деца, които пътуват при пияни млади шофьори, показва статистиката на Пътна полиция.
Тийнейджърите не съзнават опасността от това и без да се замислят, скачат в автомобила, обясниха пътни полицаи.
В Европа също има наказания за компанията на пияните водачи. Глобата е над 200 евро.
Ето какво ни чака занапред ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тия са малоумни: Мъжа се напоркал и не дава на жената да кара и затова на нея да и вземат книжката Screwy Screwy Screwy
Иначе за пияни шофери никаква прошка. Един познат така си отиде, а в момента едно познато момиче е в кома от около 6 месеца заради такива изцепки на шофери дето не мисля ни за себе си ни за другите.
Акция "Светлина
Иначе за пияни шофери никаква прошка. Един познат така си отиде, а в момента едно познато момиче е в кома от около 6 месеца заради такива изцепки на шофери дето не мисля ни за себе си ни за другите.
Акция "Светлина
Re: Ето какво ни чака занапред ...
Тея верно са малоумни, Screwy Screwy Screwy
Писна ми само ни налагат нови и нови глоби, такси и данъци
Само дето там зимат 2000 евро и глобата им е 200, а при нас глобата ти е 2 пъти колкото заплатата че и повече при някои.
Не мога да разбера защо всички които предлагат някакви предложения за глоби и др. се обосновават с това какъв им е размера в Европа, сякаш не знаят какъв е стандарта у нас

Напълно те подкрепям, трябва да се измислят ефективни мерки за тях но те не трябва да са от сорта на
Писна ми само ни налагат нови и нови глоби, такси и данъци
roberta написа:В Европа също има наказания за компанията на пияните водачи. Глобата е над 200 евро.
Само дето там зимат 2000 евро и глобата им е 200, а при нас глобата ти е 2 пъти колкото заплатата че и повече при някои.
Не мога да разбера защо всички които предлагат някакви предложения за глоби и др. се обосновават с това какъв им е размера в Европа, сякаш не знаят какъв е стандарта у нас

niksisoft написа:Иначе за пияни шофери никаква прошка.
Напълно те подкрепям, трябва да се измислят ефективни мерки за тях но те не трябва да са от сорта на
roberta написа:1000 лв. глоба, ако ни вози пиян шофьор
Вземат книжките и на компанията на почерпените водачи .
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niksisoft написа:Тия са малоумни: Мъжа се напоркал и не дава на жената да кара и затова на нея да и вземат книжката Акция "Светлина
Ами жината кфо прави вместо да седи в къщи и да готви А!?

Според мен трябва да има наказания за компанята на пияния шофьор - с това съм съгласен - оти те бие да се качваш при него.
Относно размера на глобите - съгласен съм, че е ненормален

Re: Ето какво ни чака занапред ...
Ще стане това
Нямам думи просто ако го приемат
roberta написа:1000 лева глоба ще плаща всеки пътник в колата, ако шофьорът е пиян и дрегерът отчете над 1,2 промила.
В случай че безучастният пасажер има книжка за кола, ще се прости с нея на секундата за 1 година.
Нямам думи просто ако го приемат
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хубаво новите глоби, но я се замислете:
Половината бакшиши вечер са вкарали поне по 1-2. И какво, аз се качвам на такси да се прибера понеже съм бил на гости и за да не карам пил не съм с колата, спира ни някой
със светеща жилетка и ми прибира и моята книжка? Screwy - е после ще има голямо заглавие във вестниците във което се споменава жестоко двойно убийство ...
Половината бакшиши вечер са вкарали поне по 1-2. И какво, аз се качвам на такси да се прибера понеже съм бил на гости и за да не карам пил не съм с колата, спира ни някой

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
В пловдив това е коронния номер наNova написа:Досега не съм видял катаджия да спре такси

- airMcooled
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тъпо, според мен
така само вдигат мизата на куките
нека първо направя нещо за улеснението на водачите, да се почувстваме и ние хора, пък после да вържат глобите с годишните данъци (и разните други приумици, с които на запад карат хората да са изрядни), да си "изчистят къщичката" още поне мъничко... и тогава ако искат да вдигат глобите, но съразмерно със заплатите ни. а не предизборно да декларират какви мерки са взели...
както и да е, каквото повикало - това се и обадило, та не им се връзвамйте много много на заканите

нека първо направя нещо за улеснението на водачите, да се почувстваме и ние хора, пък после да вържат глобите с годишните данъци (и разните други приумици, с които на запад карат хората да са изрядни), да си "изчистят къщичката" още поне мъничко... и тогава ако искат да вдигат глобите, но съразмерно със заплатите ни. а не предизборно да декларират какви мерки са взели...
както и да е, каквото повикало - това се и обадило, та не им се връзвамйте много много на заканите

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”