Ето какво ни чака занапред ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Roberta
Официален говорител
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ето какво ни чака занапред ...

Мнениеот Roberta » Сря 03 ное 2004 13:09

1000 лв. глоба, ако ни вози пиян шофьор
Вземат книжките и на компанията на почерпените водачи

1000 лева глоба ще плаща всеки пътник в колата, ако шофьорът е пиян и дрегерът отчете над 1,2 промила.
В случай че безучастният пасажер има книжка за кола, ще се прости с нея на секундата за 1 година.
Жестоките наказания предложи вчера шефът на инстукторите Йонко Иванов. Той ще внесе до дни предложението в парламента. По този начин ще се намалят жертвите при шофиране в пияно състояние, обясни Иванов.
Според него новите санкции, които депутатите записват в Закона за движение по пътищата, са добри. Те обаче не засягат хората, които се качват в автомобилите на пияници.
Новите глоби ще накарат всички да се замислят и да избягват компанията на почерпени шофьори, каза още Иванов. Един човек, който седне при пиян зад волана, също е виновен, защото той може да го склони да не шофира или пък да сигнализира в КАТ, допълни шефът на инструкторите.
Много от жертвите на пътя са деца, които пътуват при пияни млади шофьори, показва статистиката на Пътна полиция.
Тийнейджърите не съзнават опасността от това и без да се замислят, скачат в автомобила, обясниха пътни полицаи.
В Европа също има наказания за компанията на пияните водачи. Глобата е над 200 евро.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 03 ное 2004 13:19

Тия са малоумни: Мъжа се напоркал и не дава на жената да кара и затова на нея да и вземат книжката Screwy Screwy Screwy

Иначе за пияни шофери никаква прошка. Един познат така си отиде, а в момента едно познато момиче е в кома от около 6 месеца заради такива изцепки на шофери дето не мисля ни за себе си ни за другите.

Акция "Светлина

Потребителски аватар
bullet
Автомобил:
Двигател:

Re: Ето какво ни чака занапред ...

Мнениеот bullet » Сря 03 ное 2004 14:33

Тея верно са малоумни, Screwy Screwy Screwy
Писна ми само ни налагат нови и нови глоби, такси и данъци

roberta написа:В Европа също има наказания за компанията на пияните водачи. Глобата е над 200 евро.

Само дето там зимат 2000 евро и глобата им е 200, а при нас глобата ти е 2 пъти колкото заплатата че и повече при някои.
Не мога да разбера защо всички които предлагат някакви предложения за глоби и др. се обосновават с това какъв им е размера в Европа, сякаш не знаят какъв е стандарта у нас :?: :?:

niksisoft написа:Иначе за пияни шофери никаква прошка.

Напълно те подкрепям, трябва да се измислят ефективни мерки за тях но те не трябва да са от сорта на
roberta написа:1000 лв. глоба, ако ни вози пиян шофьор
Вземат книжките и на компанията на почерпените водачи .

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Сря 03 ное 2004 15:48

niksisoft написа:Тия са малоумни: Мъжа се напоркал и не дава на жената да кара и затова на нея да и вземат книжката Акция "Светлина

Ами жината кфо прави вместо да седи в къщи и да готви А!? :lol:
Според мен трябва да има наказания за компанята на пияния шофьор - с това съм съгласен - оти те бие да се качваш при него.
Относно размера на глобите - съгласен съм, че е ненормален Изображение

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Сря 03 ное 2004 17:02

интересно, какво ще се прави ако другите в колата са по - пияни от шофйора и имат книжки?! Beer

Потребителски аватар
bullet
Автомобил:
Двигател:

Re: Ето какво ни чака занапред ...

Мнениеот bullet » Сря 03 ное 2004 17:15

Ще стане това
roberta написа:1000 лева глоба ще плаща всеки пътник в колата, ако шофьорът е пиян и дрегерът отчете над 1,2 промила.
В случай че безучастният пасажер има книжка за кола, ще се прости с нея на секундата за 1 година.

Нямам думи просто ако го приемат

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Сря 03 ное 2004 17:52

Хубаво новите глоби, но я се замислете:
Половината бакшиши вечер са вкарали поне по 1-2. И какво, аз се качвам на такси да се прибера понеже съм бил на гости и за да не карам пил не съм с колата, спира ни някой :gay: със светеща жилетка и ми прибира и моята книжка? Screwy - е после ще има голямо заглавие във вестниците във което се споменава жестоко двойно убийство ...

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Сря 03 ное 2004 19:00

Досега не съм видял катаджия да спре такси :)

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 03 ное 2004 20:09

Nova написа:Досега не съм видял катаджия да спре такси :)
В пловдив това е коронния номер на :gay: с палки в рака. Кво им е на глобите :?: Нали като ти вземат книжката поне за една година, така и така няма да си караш колата , ми поне я продай и хем няма да се чудиш за кво ти е като си без книжка , хем и с "пачката" от нея ще си оправиш глобичката и ще останат 20-30 кинта за мощно напиване със "шлоковица" Drunk :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :dummy: :drinking: :censored

Потребителски аватар
quattro
Автомобил: Passat B35i
Двигател:

Мнениеот quattro » Чет 04 ное 2004 11:36

ако има дама в колата, тя да събере шофьорските книжки на останалите в дамската си чанта, а и тя само ще се усмихва на униформените и по-бързо ще ги пуснат Drive

Потребителски аватар
airMcooled
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тъпо, според мен

Мнениеот airMcooled » Чет 04 ное 2004 12:50

така само вдигат мизата на куките :evil:
нека първо направя нещо за улеснението на водачите, да се почувстваме и ние хора, пък после да вържат глобите с годишните данъци (и разните други приумици, с които на запад карат хората да са изрядни), да си "изчистят къщичката" още поне мъничко... и тогава ако искат да вдигат глобите, но съразмерно със заплатите ни. а не предизборно да декларират какви мерки са взели...

както и да е, каквото повикало - това се и обадило, та не им се връзвамйте много много на заканите :twisted:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 13 фев 2006 18:03

и ако се кача при дайвъра или непоправимия после да не мога да карам трактор? Screwy

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 13 фев 2006 18:20

А какво ще стане ако шофьорът е най-трезвен от цялата компания :roll: ??

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 13 фев 2006 18:20

Значи ако хванат пиян шофьора на автобус, минават и събират книжките на всички пътници, + по 1000лв на калпак :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 13 фев 2006 19:29

Поредната изцепка и доказателство за пълната некомпетентност и дебилщина на някого, който се натиска за по-висок пост, показвайки колко е "умен". Аз вече не им обръщам внимание, а вие... ? Screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”