Не разкопчавайте колана при проверка от КАТ - предупреждение

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Не разкопчавайте колана при проверка от КАТ - предупреждение

Мнениеот Aneto » Пет 11 сеп 2009 13:26

Колеги, просто едно предупреждение - спрат ли ви катаджии, не бързайте да откопчавате предпазния колан.

Значи случката е следната - някъде около Добни Дъбник, ние сме с превишена скорост - и хоп, не щеш ли - патрул. Естествено - палката и спираме. Но зад волана е мой познат, чужденец, човека веднага вади документите, но явно се шашна и откопча и колана. За нарушението за превишена скорост - добре, признахме си, никакви спорове не сме повдигали.
Но в следващия момент полицая казва: "А, водача е и без колан" И работата става дебела. Никак не се трогна, като му обяснихме, че човека току що си откопча колана. Абе.... дълга и широка. Може и да очакваше че като е чужденец ще се бръкне, но не би. Вече се примирихме - нека да пише и за колана, то както се е видяло, оправия няма. А глобите за не български граждани са доста по-високи, поне доколкото аз знам. Но какво да се прави - ще се плаща, иначе няма да може да напусне страната.
Но!!! Има Господ! Полицая поговори с колеги по радиостанцията и като разбра какви разправии и колко писане го чака за това, че водача е чужденец, направо ни каза, че не му се разправя.
Пожелахме си по живо и по здраво и чао!

Но, пиша това, просто като предупреждение, вече ще ми е и на мен като обица на ухото - никакво разкопчаване на колана, докато евентуално катаджията не ме помоли да изляза от колата!
Приятен път на всички!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Не разкопчавайте колана при проверка от КАТ - предупреждение

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 11 сеп 2009 13:43

по някой път не обръщат внимание на тая подробност, че се вижда...
понякога го правят този номер от лакомия...
понякога дори не забелязват колана дори и да е на тебе...
това е положението.
Откопчаваш чак когато кажат да слезеш от колата!
или ако жените трябва да се пресягат за чантата от задната седалка
откопчавате пред полицая!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 сеп 2009 14:12

Същата ситуация със мен и Стенли като бях закъсал. Спират ни на моста на Захарна Фабрика защото се дърпаме вечер без твърда връзка, а с въже. Оки за това ясно. Наистина не знаехме. Ама като ми каза, че моя приятел е и без колан (а Стенли си го свали точно като аз отидох до патрулката, а преди това седяхме поне 10 минути в колите си защото имаше някакъв дебил спрян) не издържах и започнах да се карам с тях. Загледах се към Стенли (той си седеше в пасата вътре) и видях, че той си е С колан..
абе беше ебати филма тогава

Потребителски аватар
zakvoline
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zakvoline » Пет 11 сеп 2009 15:35

Оп и аз имам подобна история в архива си:)
Спират ме на цариградско посока горубляне с 120 някъде но не ме бяха засекли защото радар-детектора ми не писна:) и ми стана ясно че нямат радар:D И двамата в колата с колани но аз откопчавам моя за да извадя портфейла с документите и в момента в който полицая казва: "А, водача е без колан" стана голяма разправия :evil: Аз му обяснявам как съм го откопчал да си извадя портфейла той ми вика "ДА БЕ ДА" с нагъл тон и след 5мин. караница аз бях убедителен пусна ни а на въпроса с колко караше аз казах 80 :roll:
А незнам защо но напоследък ме спират питат ме всичко наред ли е и ми викат карай без да проверяват документите хихи мн се усмихвам ли де да знам :D

п.п размина ми се но наистина вече не си сваля колана преди да е дошъл да види как го свалям!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”