търся рецепта за заешко месо :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
buFka
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: на Герена
Контакти:

търся рецепта за заешко месо :)

Мнениеот buFka » Чет 16 мар 2006 15:24


значи, последно ядох заека печен (с домати, моркови, лук...) и на нещо като яхния с картофи. Искам обаче нещо по завързано, само че незнам какво :) а по рецептите искат 100 продукта за готвенето :)....дайте няква идея, че иначе трябва да рова 3 часа докат си намера нещо подходящо




Потребителски аватар
Даскала™
Мнения: 5452
Регистриран на: Сря 16 мар 2005 23:41
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 16 мар 2006 15:28


Обърни се към мацките от форума да те отворят на далавера :idea3


Потребителски аватар
L&R
Мнения: 9371
Регистриран на: Чет 09 юни 2005 15:19
Автомобил: CCC
Двигател:
Местоположение: coffeeforums.bg
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 16 мар 2006 15:30


Аз чат пат съм преписвал от тук :D :lol: цък


Потребителски аватар
imedarov
Мнения: 1722
Регистриран на: Чет 17 мар 2005 9:26
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 16 мар 2006 15:30


В малко олио се запържва лук нарязан на ситно, добавя се подправка (маги, пикантина), сол, черен пипер, дробчетата от заека също нарязани на ситно, малко пресен лук, магданоз, копър. Прибавя се ориз и се долива малко вода и така на слаб огън докато ориза се оцъкли или както там се казва. Взима се измитото зайче и се пълни с готовата плънка като се слагат и кубчета масло от време на време. Зашива се и се слага във тавичка и се налива вода и пак масалце. Завива се с фолио и се пече на 180 градуса 3-4 часа.
За гарнитура зелена салатка, изстудена ракия и биричка.

Добър апетит


Потребителски аватар
buFka
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: на Герена
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 16 мар 2006 15:33


L&R написа:Аз чат пат съм преписвал от тук :D :lol: цък


точно тея фиксирах като казах, че искат по 100 продукта :) а рецептата на колегата imedarov звучи добре....но за още предложения съм винаги навит :)

Последна промяна от buFka на Чет 16 мар 2006 15:35, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
Стиви Джи
Мнения: 1987
Регистриран на: Пет 05 авг 2005 15:26
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Стиви Джи » Чет 16 мар 2006 15:34


imedarov написа:...

Не си човек! Едвам смогвам да си забърша лигите.


Потребителски аватар
Iavor
Мнения: 3233
Регистриран на: Пон 07 фев 2005 17:27
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008
Местоположение: София

Мнениеот Iavor » Чет 16 мар 2006 15:53


Свари го и го обезкости,че са едни гадни костичките...После го сложи в една Йенска тенджера с малко масло вода ,пушено топено сирене.Може да сложиш кисели краставички,нарязани на ситно,както и малко босилек,или дафинов лист,и печеш!
Несе сещам за по -лесна рецепта :wink: !
Отначало печеш на затворена тенджера,а когато е почти готово-отваряш,за да се поизпари водата от задушеното ястие.Можеш да сложиш и от готовите зеленчукови миксове-най-хубаво е ,според мен,с царежица.Добър апетит! :wink:

Последна промяна от Iavor на Чет 16 мар 2006 16:03, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
Sara_Bold
Мнения: 1698
Регистриран на: Нед 29 яну 2006 18:52
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 16 мар 2006 15:56


Ами аз бих ти предложила стандартната рецепта за задушен заек.
Заека се нарязва на порции,запържва се от всяка страна до зачервяване.Мазнината е олио,но може да прибавиш и малко масло.След това ако искаш можеш да го шпиковаш с моркови,но не е задължително.
Подреждаш месото на дъното на херметическа тенджера,прибавяш-нарязан на ситно лук,моркови на ивички,около 10-15 маслини,чесън на скилидки,но не обелен,дафинов лист,черен пипер,сол,олио,2 с.л. доматено пюре,1ч. червено вино и вода.Вариш докато стане готово.
Гарантирам ти,че става страхотно! :D


Потребителски аватар
bluefen
Мнения: 886
Регистриран на: Чет 23 сеп 2004 20:12
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот bluefen » Чет 16 мар 2006 16:01


еми колега зна4и аз нарязвам на порции заека запържвам го леков тиганс олио, на дуното на един гювеч слагам наряза ни кръг4ета лук ,олиотоот пърженето , след това заека отгоре, морковчета нарязвам, гъбки (печурки) даже цели ги пускам щото оби4ам да виждам какво ям, масълце ,4ервен пипер, сол,скилидка чесън, чашка вино, дафинов лист и черен пипер на зърна затбаряши го оставяш да се задушава на слаб огън като го поглеждаш от време на време. сичко слагам на око така че ...............успех
добър апетит


Потребителски аватар
batmilko
Мнения: 8857
Регистриран на: Чет 22 юли 2004 10:19
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 16 мар 2006 16:35


излизаш сред природата...примерно до некой язовир
копаеш една дупка...
заравяш едно агне в дупката...
кладеш огън...
слагаш чеверме и заека отгоре...
слагаш и едно гърне боб до огъня...
като стане боба, изхвърляш го и имаш печено агне с гарнитура заешко...
мммм..... :idea:


Потребителски аватар
buFka
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: на Герена
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 16 мар 2006 16:55


тва ми напомня на пълнена пуйка с кюфтета... :D


Потребителски аватар
Golf_GL
Мнения: 534
Регистриран на: Чет 30 дек 2004 10:26
Автомобил: Passat B5 Variant
Двигател: ADR 2000
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Golf_GL » Чет 16 мар 2006 17:14


Що не го панираш става съпер!

Естествено преди да го панираш трябва да се свари и обезкости!


Потребителски аватар
theater
Мнения: 93
Регистриран на: Съб 14 май 2005 20:37
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот theater » Чет 16 мар 2006 17:22


Хъм.... ако заека е дивечов задължително изкисваш за една вечер във вода и оцет. После пак задължително го вариш в тенджера под налягане поне 1 час със половин чаена чаша олио и една чаша вино, стрък риган, няколко листа дафинов лист, пипер и каквито подправки обичаш. След това като го извадиш обезкостяваш, слагаш в тавичка и после чети колегите какво са предложили - кеф ти сметана, кеф ти топено сирене, моркови, лук, кисели краставички - запичаш.
Импровизирай ! Трудно е да се сбърка готвенето на месо. :lol:


Потребителски аватар
buFka
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: на Герена
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 16 мар 2006 17:23


значи....бутнах го да се пече туко що :) а не следвах нито една рецепта, а направих моя собствена компилация. Дали е вкусно ще споделя след 3 часа :) а ако пък е много вкусно, ще направя снимки дори и ще споделя рецептата :D

ПС. Точно сметана ползвах :D


Потребителски аватар
Lady_DIABLO
Мнения: 115
Регистриран на: Пон 06 фев 2006 9:35
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот Lady_DIABLO » Чет 16 мар 2006 17:28


Golf_GL написа:Що не го панираш става съпер!

Естествено преди да го панираш трябва да се свари и обезкости!

:bowdown :bowdown :bowdown и аз съм за панирането мисля че става наи-добре!



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта