търся рецепта за заешко месо :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Мнения: 3315
- Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: на Герена
- Контакти:
търся рецепта за заешко месо :)
значи, последно ядох заека печен (с домати, моркови, лук...) и на нещо като яхния с картофи. Искам обаче нещо по завързано, само че незнам какво
а по рецептите искат 100 продукта за готвенето
....дайте няква идея, че иначе трябва да рова 3 часа докат си намера нещо подходящо
- imedarov
- Мнения: 1723
- Регистриран на: Чет 17 мар 2005 9:26
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
В малко олио се запържва лук нарязан на ситно, добавя се подправка (маги, пикантина), сол, черен пипер, дробчетата от заека също нарязани на ситно, малко пресен лук, магданоз, копър. Прибавя се ориз и се долива малко вода и така на слаб огън докато ориза се оцъкли или както там се казва. Взима се измитото зайче и се пълни с готовата плънка като се слагат и кубчета масло от време на време. Зашива се и се слага във тавичка и се налива вода и пак масалце. Завива се с фолио и се пече на 180 градуса 3-4 часа.
За гарнитура зелена салатка, изстудена ракия и биричка.
Добър апетит
За гарнитура зелена салатка, изстудена ракия и биричка.
Добър апетит
- Iavor
- Мнения: 3233
- Регистриран на: Пон 07 фев 2005 17:27
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
- Местоположение: София
Свари го и го обезкости,че са едни гадни костичките...После го сложи в една Йенска тенджера с малко масло вода ,пушено топено сирене.Може да сложиш кисели краставички,нарязани на ситно,както и малко босилек,или дафинов лист,и печеш!
Несе сещам за по -лесна рецепта
!
Отначало печеш на затворена тенджера,а когато е почти готово-отваряш,за да се поизпари водата от задушеното ястие.Можеш да сложиш и от готовите зеленчукови миксове-най-хубаво е ,според мен,с царежица.Добър апетит!
Несе сещам за по -лесна рецепта
Отначало печеш на затворена тенджера,а когато е почти готово-отваряш,за да се поизпари водата от задушеното ястие.Можеш да сложиш и от готовите зеленчукови миксове-най-хубаво е ,според мен,с царежица.Добър апетит!
Последна промяна от Iavor на Чет 16 мар 2006 16:03, променено общо 1 път.
- Sara_Bold
- Мнения: 1698
- Регистриран на: Нед 29 яну 2006 18:52
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Ами аз бих ти предложила стандартната рецепта за задушен заек.
Заека се нарязва на порции,запържва се от всяка страна до зачервяване.Мазнината е олио,но може да прибавиш и малко масло.След това ако искаш можеш да го шпиковаш с моркови,но не е задължително.
Подреждаш месото на дъното на херметическа тенджера,прибавяш-нарязан на ситно лук,моркови на ивички,около 10-15 маслини,чесън на скилидки,но не обелен,дафинов лист,черен пипер,сол,олио,2 с.л. доматено пюре,1ч. червено вино и вода.Вариш докато стане готово.
Гарантирам ти,че става страхотно!
Заека се нарязва на порции,запържва се от всяка страна до зачервяване.Мазнината е олио,но може да прибавиш и малко масло.След това ако искаш можеш да го шпиковаш с моркови,но не е задължително.
Подреждаш месото на дъното на херметическа тенджера,прибавяш-нарязан на ситно лук,моркови на ивички,около 10-15 маслини,чесън на скилидки,но не обелен,дафинов лист,черен пипер,сол,олио,2 с.л. доматено пюре,1ч. червено вино и вода.Вариш докато стане готово.
Гарантирам ти,че става страхотно!
- bluefen
- Мнения: 886
- Регистриран на: Чет 23 сеп 2004 20:12
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
еми колега зна4и аз нарязвам на порции заека запържвам го леков тиганс олио, на дуното на един гювеч слагам наряза ни кръг4ета лук ,олиотоот пърженето , след това заека отгоре, морковчета нарязвам, гъбки (печурки) даже цели ги пускам щото оби4ам да виждам какво ям, масълце ,4ервен пипер, сол,скилидка чесън, чашка вино, дафинов лист и черен пипер на зърна затбаряши го оставяш да се задушава на слаб огън като го поглеждаш от време на време. сичко слагам на око така че ...............успех
добър апетит
добър апетит
- theater
- Мнения: 93
- Регистриран на: Съб 14 май 2005 20:37
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Хъм.... ако заека е дивечов задължително изкисваш за една вечер във вода и оцет. После пак задължително го вариш в тенджера под налягане поне 1 час със половин чаена чаша олио и една чаша вино, стрък риган, няколко листа дафинов лист, пипер и каквито подправки обичаш. След това като го извадиш обезкостяваш, слагаш в тавичка и после чети колегите какво са предложили - кеф ти сметана, кеф ти топено сирене, моркови, лук, кисели краставички - запичаш.
Импровизирай ! Трудно е да се сбърка готвенето на месо.
Импровизирай ! Трудно е да се сбърка готвенето на месо.
- Lady_DIABLO
- Мнения: 115
- Регистриран на: Пон 06 фев 2006 9:35
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 61 госта

