Така... започвам малко от далеч...
Миналата седмица бях на концерт на Харлем Госпъл хор. НДК - зала 1. Купих билети за възможно най-хубавото място за гледане и слушане. 25 лв билета. Дадох 75 лв за три билета. Викам си "Харелмския хор друг път кой знае кога ще мога да го гледам"... Концерта беше убийствен - нямам думи...
След това реших, че за да расте детето ми правилно, трябва да ходи на хубави концерти - да разбере музиката...
Днес видях, че по Коледа ще има концерт на оркестъра на Глен Милър - нещо което всеки човек трябва да види и чуе през живота си.. Решавам, че ще заведа дъщеря ми и жена ми...Влизам да видя цената на билетите... 80 лв

Шок и ужас... 3 билета - 240 лв. Толкова е издръжката на семейството ми за една седмица!!!
Викам си "Хубу де. Няма да ходим на Глен Милър. Дъщеря ми обожава Милена и Ера. Скоро знам, че имат концерт. Ще купя билети"
Да, ама...
40 лв билета. В Универсиада
И ОТНОВО (след тортите) не мога да разбера пазарната икономика.
Как може негрите от Харлем да пеят в зала 1 за 25 лв най-скъпия билет, и защо аджеба МИЛЕНА ми иска 40 лв за оная кирлива зала, която нито има акустика, нито нищо (още повече като знам какво ще е озвучаването...)
Та така... седя и си мисля... размишлявам... и не мога да открия логика...