За затъпяването на народа и цените на концертите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За затъпяването на народа и цените на концертите

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 10:30

Чудим се защо народа затъпява.Чудим се защо хората вече нямат културен живот - не ходят на концерти, не ходят на кино... Днес разбрах защо!!!
Така... започвам малко от далеч...
Миналата седмица бях на концерт на Харлем Госпъл хор. НДК - зала 1. Купих билети за възможно най-хубавото място за гледане и слушане. 25 лв билета. Дадох 75 лв за три билета. Викам си "Харелмския хор друг път кой знае кога ще мога да го гледам"... Концерта беше убийствен - нямам думи...
След това реших, че за да расте детето ми правилно, трябва да ходи на хубави концерти - да разбере музиката...
Днес видях, че по Коледа ще има концерт на оркестъра на Глен Милър - нещо което всеки човек трябва да види и чуе през живота си.. Решавам, че ще заведа дъщеря ми и жена ми...Влизам да видя цената на билетите... 80 лв :x :x :x
Шок и ужас... 3 билета - 240 лв. Толкова е издръжката на семейството ми за една седмица!!!
Викам си "Хубу де. Няма да ходим на Глен Милър. Дъщеря ми обожава Милена и Ера. Скоро знам, че имат концерт. Ще купя билети"
Да, ама...
40 лв билета. В Универсиада

И ОТНОВО (след тортите) не мога да разбера пазарната икономика.
Как може негрите от Харлем да пеят в зала 1 за 25 лв най-скъпия билет, и защо аджеба МИЛЕНА ми иска 40 лв за оная кирлива зала, която нито има акустика, нито нищо (още повече като знам какво ще е озвучаването...)
Та така... седя и си мисля... размишлявам... и не мога да открия логика...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: За затъпяването на народа и цените на концертите

Мнениеот batmilko » Вто 17 ное 2009 10:32

ми пазарна икономика - ако залата й се напълни при 40 лв. билет, що да не ги вземе :wink:
ако остане празна, следващият концерн ще е за 10 лв.
и те така

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 17 ное 2009 10:37

Ама ти имаш време и възможности да мислиш дори за културен живот ли?
Много от хората знаят отлично цената на салама,хляба и киселото мляко,но не и на билети за каквото и да е,познай защо.
А на фона на още по-мрачните вече само за България прогнози,за това което ни чака идните 6-7 месеца,едва ли ще намериш адекватен отговор на въпросите си.
Дори много хора в съзнанието си ще те обвинят че говориш за неща,които далеч не са на дневен ред в техния живот.
Тъжно е ,но е факт,българина няма пари за кино и изкуство,но което е най-лошото,няма и за църква,което е дори безплатно.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 17 ное 2009 10:41

Най-малкото защото не е негърка от Харлем :Mr Green Fun

Това бе в кръга на шегата разбира се :)
Прав си за случващото се. Пари за култура и образование се намират все по-малко в средното българско семейство... Простият и неук народ се управлява по-лесно.
Тук обаче се явяват алтернативи като торентите.
Да, били незаконни, не било редно, било в ущърб на производителите и правоносителите... тинтири минтири в общи линии. Ако се замислим РЕАЛНО колко от нас щяха да работят спокойно с компютър ако не съществуваше пиратския уиндоус? При тези цени само щяхме да гледаме умно при споменаването на софтуери като фотошоп, пинакъл, рийзън, кюбейз и тн.
Щяхме затъпяващо да слушаме това което комерсиално ни пробутват по радиата и да гледаме пак комерсиално избрани кино творби по телевизиите и чат пат по кината.
Огромна част от музиката и филмите които са достъпни в един торент легално никога няма да достигнат страната.

За мен p2p обществото е среда в която мога САМ да избера в каква насока да се развивам. Сам да избирам с какви софтуери да се уча да работя, каква музика да слушам и какви филми да гледам.
По тази причина бях някога на протеста който организираха торентите в южния парк. Защото скъпата ми родина за пореден път се опитваше да ме смаже, да ме пречупи... за да остана тъп, неук и сляп. Мек и лесен за моделиране...

В този ред на мисли... радвайте се на торентите докато ги има защото вече им се вижда края.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 10:52

Грозен.. торентите нямат нищо общо с културния живот - не смесвай двете неща.. Мога да дръпна някой концерт.. да го пусна на детето.. Но искам да слуша тази музика НА ЖИВО!!! Искам да мога да я водя на всички значими концерти в България. Искам да мога да я водя на театър и на кино... Ма явно не мога... Народа толкова се е хванал за салама и хляба, че изтърва мозъка си, чувствата си.. Всеки гледа да оцелее с ядене и пиене... А на културния му живот - майната му. Кому е нужен...

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 17 ное 2009 10:55

абе и това с торентите е вярно, но живото изживяване - концерт, кино, театър, опера.... няма нищо общо с торента, информацията, безплатният софт.....

Според мен иде реч за това как концерт на Милена, може да е по-скъп от концерт на Харлемския хор
Щото Милена си идва от вкъщи, харчи в пъти по-малко за организация, реклама, път...
Пък Харлемските хористи... де да знам, може да не се работи на печалба, а някоя фондация да е поела част от реалната цена на билета.
Щото всички знаем, как цените тук и навън се изравняват с всеки изминат ден за разлика от доходите разбира се, което в случая е тъжното.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 17 ное 2009 10:58

scuba написа:Грозен.. торентите нямат нищо общо с културния живот - не смесвай двете неща.. Мога да дръпна някой концерт.. да го пусна на детето.. Но искам да слуша тази музика НА ЖИВО!!! Искам да мога да я водя на всички значими концерти в България. Искам да мога да я водя на театър и на кино... Ма явно не мога... Народа толкова се е хванал за салама и хляба, че истърва мозъка си, чувства си.. Всеки гледа да оцелее с ядене и пиене... А на култирния му живот - майната му. Кому е нужен...

Напълно те разбирам, но май не съм се изразил правилно.
Сега обаче си представи, че както няма пари за култура... същевременно няма от къде и да го свалиш, а трябва да си го купиш. Е тогава вече си фитка на кувертите от секъде.

Ти си по-възрастен от мен и предполагам по-добре помниш годините в които просто нямаше. Когато цензурата беше сила и в БГ нямахме досег до западната култура. Имахме само това което ни пробутваха.
Е, сега е нещо подобно само, че в по-модерен вариант. Има от всичко ама нема прички и не можем да си го позволим. Кел файда от това имане тогава?

Последна промяна от groznika на Вто 17 ное 2009 11:03, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 17 ное 2009 11:01

не знам как е културния живот в другите градове
за софия мога да кажа - в събота вечер паркинга на арена младост е препълнен залите почти, а са 13 на брой
за театрите - идва един вуйчо в офиса да предлага редовно билети - според скиците със заетите места - театрите са пълни също
за опера и балет не знам - не са ми в кръга на интересите

за разликата в цените м/у леля милена и другите - миииииииииии..............

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 17 ное 2009 11:10

Скубич кво да ти кажа браат на такива мероприятния не съм ходил от много години просто щот кат сметна колко пара требе да дам и ми идва малко повече от половин месечната ми издръжка на сем.,а това просто няма как да си го позвола :x :x :x :x ,гадно но Уелкъм ту Булгаристан :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 17 ное 2009 11:10

Само ще ти кажа, че билетите за руската група Любе свършиха доста бързо и за двете им последователни дати в НДК. Цените бяха от 10 до 40 лева. Но 80 лева е :screwy
Хубу, Глен нам кой си, ама ... Пък за Миленчето :banghead:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 ное 2009 11:14

One написа:не знам как е културния живот в другите градове
за софия мога да кажа - в събота вечер паркинга на арена младост е препълнен залите почти, а са 13 на брой
за театрите - идва един вуйчо в офиса да предлага редовно билети - според скиците със заетите места - театрите са пълни също
за опера и балет не знам - не са ми в кръга на интересите

за разликата в цените м/у леля милена и другите - миииииииииии..............

Съгласен съм с мнението на колегата.
На кино билета е 12 лв за филм, който е бил на премиера преди 2-3 седмици примерно.
Е да, можеш да си го свалиш от замундата.. Ама дали е същото?
И наистина театрите и кината са пълни. Значи имат пари за изкуство хората :)
Гледам доста големи изпълнители изнасят концерти в България - дали е защото няма публика?
Лятото на Спирит ъф бъъгъс се изсипват 2 кофи celebrities... При билет за 3-те дни 100 лв.
На Мадона концерта от колко започваха билетите?

А за цените на билетите.. Според мен не ги определя Милена а някой, който взима процент от цялата работа. И след концерт, на който публиката е 50-100 човека определено тоя някой ще си изгуби работата mhihi

За опера съм чувал, че билетите са ДОСТА скъпи също. И ходят хора.
За балет не съм чувал нищо :oops:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 17 ное 2009 11:17

dobrin написа:Само ще ти кажа, че билетите за руската група Любе свършиха доста бързо и за двете им последователни дати в НДК. Цените бяха от 10 до 40 лева. ..

10-40 лв за Любе се дават. Още повече в зала1.. Ама за оная кирлива зала да дам 40 лв... просто не е нормално според мен.
Има концерти които независимо колко е билета ще ги дам (за пример концерта в Белград - чакам го 29 години и изобщо не ме интересува колко е билета...)Но за БГ изпълнител, мисля, че цена над 20 лв е прекалено

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 17 ное 2009 11:21

A 80 леффа за дедо Ал Ди Меола?
Щях да ги дам, ако не трябваше да съм във В. Търново по това време.

А Зала 1 на НДК откъм акустика става само за великите конгреси на БС(к)П, нищо друго.
Друго си е в зала "България". :041:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 ное 2009 11:25

http://www.mp3.bg/news/4740.html
Бая народ са си освен Милена.. И те коли карат..
И билетите тръгват от 30 лв (предварителна продажба, до утре).

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 17 ное 2009 11:31

Не знам защо си мисля,че затъпяването на народа и отсъствието му от културни мероприятия няма нищо общо с цените. Наскоро гледах един филм за метъл концерти в страни от третия свят и мога да ви убедя,че няма нищо общо с парите. Просто българския народ е тотално деградирал,защо му е на Ганчо да дава 20лв за билет като може да ходи да пие две водки и да гледа на живо как някаква мекица тресе цици? Преди известно време хората се криеха,че харесват чалга и казваха,че слушат техно mhihi Сега абсолютно всичко изпростя и направо не знам. :? Просто ме е срам от ценностната система на българския народ(особенно от моето поколение) :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”