Бащата на моята приятелка е ударен от животно в гърба. Болките са силни и директно в Бърза помощ. Там народ... викам , хайде в частна клиника. Хората го преглеждат , правят снимка, но казват , че клиничното му състояние не е добро (твърд, обострен и болезнен корем) и пропоръчват да се върнем в Бърза помощ. Със 300 зора го хоспитализират. На другият ден човека вече е с 38,5 температура и силни болки. Неколкократно говорих с лекуващият лекар, но той дори ми се скара, че не би трябвало дори да го приемат, защото цитат: "нищо му нямало". Е след 3 забележете 3 дена престой, току що го вкараха по спешност (състоянието му се влошило рязко според тях). В крайна сметка, след като го отворили се оказало, че има счупен ломбален прешлен и перфорация на черво (перитонит). Инфекцията която 3 дена се е развивала в корема му, вече е засегнала гръбначният стълб (през счупеният прешлен). В момента живота му е на косъм. Направо съм бесен и се чудя до кога ще имам нерви да търпя, да не пратя "лекаря" на съседното легло в реанимацията

Критичното му състояние в момента е следствие ЕДИНСТВЕНО от лекарската немърливост.
Искам да си търся правата, но си нямам и на идея какво трябва да направя. Някой колега може ли да помогне ?