Поредният злощастен пациент

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Поредният злощастен пациент

Мнениеот Dobromirski » Чет 03 дек 2009 0:34

Бесен съм докато пиша тези редове. Случката е следната:
Бащата на моята приятелка е ударен от животно в гърба. Болките са силни и директно в Бърза помощ. Там народ... викам , хайде в частна клиника. Хората го преглеждат , правят снимка, но казват , че клиничното му състояние не е добро (твърд, обострен и болезнен корем) и пропоръчват да се върнем в Бърза помощ. Със 300 зора го хоспитализират. На другият ден човека вече е с 38,5 температура и силни болки. Неколкократно говорих с лекуващият лекар, но той дори ми се скара, че не би трябвало дори да го приемат, защото цитат: "нищо му нямало". Е след 3 забележете 3 дена престой, току що го вкараха по спешност (състоянието му се влошило рязко според тях). В крайна сметка, след като го отворили се оказало, че има счупен ломбален прешлен и перфорация на черво (перитонит). Инфекцията която 3 дена се е развивала в корема му, вече е засегнала гръбначният стълб (през счупеният прешлен). В момента живота му е на косъм. Направо съм бесен и се чудя до кога ще имам нерви да търпя, да не пратя "лекаря" на съседното легло в реанимацията :banghead:
Критичното му състояние в момента е следствие ЕДИНСТВЕНО от лекарската немърливост.
Искам да си търся правата, но си нямам и на идея какво трябва да направя. Някой колега може ли да помогне ?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Поредният злощастен пациент

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 03 дек 2009 0:40

Dobromirski написа:Бесен съм докато пиша тези редове. Случката е следната:
Бащата на моята приятелка е ударен от животно в гърба. Болките са силни и директно в Бърза помощ. Там народ... викам , хайде в частна клиника. Хората го преглеждат , правят снимка, но казват , че клиничното му състояние не е добро (твърд, обострен и болезнен корем) и пропоръчват да се върнем в Бърза помощ. Със 300 зора го хоспитализират. На другият ден човека вече е с 38,5 температура и силни болки. Неколкократно говорих с лекуващият лекар, но той дори ми се скара, че не би трябвало дори да го приемат, защото цитат: "нищо му нямало". Е след 3 забележете 3 дена престой, току що го вкараха по спешност (състоянието му се влошило рязко според тях). В крайна сметка, след като го отворили се оказало, че има счупен ломбален прешлен и перфорация на черво (перитонит). Инфекцията която 3 дена се е развивала в корема му, вече е засегнала гръбначният стълб (през счупеният прешлен). В момента живота му е на косъм. Направо съм бесен и се чудя до кога ще имам нерви да търпя, да не пратя "лекаря" на съседното легло в реанимацията :banghead:
Критичното му състояние в момента е следствие ЕДИНСТВЕНО от лекарската немърливост.
Искам да си търся правата, но си нямам и на идея какво трябва да направя. Някой колега може ли да помогне ?

btv, nova tv, господари на ефира

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 03 дек 2009 0:56

Добри и Пи ще се намесят, но тези дела са много сложни.... :?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 03 дек 2009 1:00

Искрено желая човека да се оправи...
Мой колега почина от такава мърлящина на 33г :screwy
Такава е шибаната действителност в шибаните болници.
Да чукаме на дърво, да не ни се налага да ги посещаваме.

Последна промяна от Luciano на Чет 03 дек 2009 2:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 03 дек 2009 1:59

Само преди седмица медици протестираха с мълчалив протест срещу насилието върху тях. Видите ли ТЕ смятали, че са жертва на недоволните си пациенти (и/или техни близки) :063:
За мен лично думата ЛЕКАР е равностойна на думичката КАТАДЖИЯ. И в двата бранша нищо не правят, а пряко те изнудват и няма какво ТИ да направиш. Разбира се, че винаги има изключения от горното твърдение, но общата картинка е такава.
Държавата била крива, заплатите били малки... нямало как да си гледат децата и за това ти гледали в джоба и си вършели работата през пръсти.
Специално аз някак мога да приема корупцията и лошото отношение на КАТАДЖИИТЕ. Болшинството прости хорица от кол и въже учили недоучили станали милиционери, кой с връзки, кой без... За толкоз им стигнал акъла... да те извадят от джобовете докато закона им е зад гърба. И да не им дадеш най-много да изгориш с книжката и някой лев.
Медиците обаче са друга бира. Уж интелигенти хора, учили по една торба години... Положили хипократова клетва... Хора на които трябва да можеш да се довериш. Да разчиташ на тях. Да им повериш живота си в ръцете им... Открито си искат и не им пука, а не им ли дадеш те оставят в ръцете на всевишния...
Немърливи и корумпирани здравни работници и лекари заслужават директно да увиснат на въжето публично на жълтите павета! :evil:

След жестоките нерви които ми образуваха родните здравни заведения миналата година с бащата на съпругата ми и по-късно с нея е просто въпрос на време следващия искащ си доктор да му отрежа ръчичката!

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Чет 03 дек 2009 2:46

Дано се оправи човека. :да:
Много грозно, но се случва често за жалост .

Преди два месеца почина наш близък ... лежал почти месец в болница в град Монтана, като го лекували за бъбреци, понеже се оплаквал от болки ...оказало се, че имал възпален апендицит, който в последствие се спуква. За жалост се усетили малко късно и не могли да го спасят. Така си отиде млад човек, баща на 3 деца..... :?
Да те е страх да влезеш в болница в днешно време :| :(

Много са малко добрите лекари и специалисти !!! Радвам се, че познавам все още такива !

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 03 дек 2009 8:39

Масов отказ на народа да си плаща здравните ! Принципа на здравната система в БГ е яко оплетен.
Лекуват те правилно и адекватно ..плащат си. Не те лекуват правилно и ти нанасят щети..плащат ти.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 03 дек 2009 8:44

Съди ги. Попилей ги в съда и задължително ги вкарай в централната емисия на всички телевизии. КАСАПИ хората в тоя бранш дето наистина си вършат работата са мнооого малко :evil:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 03 дек 2009 8:54

Понякога истината е по-различна от тази която изглежда на пръв поглед....не лекарите,а системата ни е калпава...но сами си я докарахме.Най-точното разследване в случая може да направи само етичната комисия на сътветната районна колегия на БЛС..сезирайте я с жалба....
и не псувайте така лекарите...не сме толкова зли и некадърни...все пак понякога спасяваме човешки живот...за 25 години аз съм спасил поне стотина...а вие дето така ругаете колко сте спасили????

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 03 дек 2009 9:13

joker написа:Понякога истината е по-различна от тази която изглежда на пръв поглед....не лекарите,а системата ни е калпава...но сами си я докарахме.Най-точното разследване в случая може да направи само етичната комисия на сътветната районна колегия на БЛС..сезирайте я с жалба....
и не псувайте така лекарите...не сме толкова зли и некадърни...все пак понякога спасяваме човешки живот...за 25 години аз съм спасил поне стотина...а вие дето така ругаете колко сте спасили????

И аз това казвам че системата е зле ! Колкото и кадърен да си като те поставят в една пумия скоро и ти започваш да вониш. Въпросния лекар сигурно и той е спасявал човешки животи , но може би бройката на опропастените е в повече и е на минус !!!

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 03 дек 2009 9:50

С цялото ми уважение към Жокера - готин си, спор няма и сигурно си добър лекар.
НО от 15 години съм срещнал само 1 лекар дето да е бил компетентен и да не си е искал. Само един и то в София - д-р Кметска. Жена ми имаше тежка бременност и прекарахме известно време в болницата. Ако знаете какви разкази чухме за немарливоста на лекарите, че просто няма да повярвате. А какви работи лично съм видял. Болниците са един разграден двор - по-голямо безхаберие няма. Ще ви разкажа само два случая:
1.От съседната стая се чуват викове и явно някой яде тупаници. Жената със системата отива да види кво става а там 3 мъже от ромски произход пребиват бременно момиче също ромка, което е в болница. Жената им прави забележка, че това е болница и някъде другаде да си решават проблемите - те съответно я заплашват че ще почнат и нея да бият. После побеснях че не ми се е обадила да събера 5 човека в колата и да решим проблема, но тя тръгва да търси дежурните лекари. В отделението няма абсолютно никой и така 2 часа. По едно време се появява неква сестра във видимо нетрезво състояние. Всички доктори се събират и си поркат всяка вечер. Че може да дойде някой по спешност и ти си на 5 ракии и трябва да го оперираш примерно. И така е всяка вечер! 2, Бременно момиче което започва да ражда и нейния лекар не е на смяна се налага да ражда при дежурния лекар. Оставят я чисто гола с един чаршаф отгоре зимата в коридора и там седи 2 часа с болки. Минава дежурния лекар покрай нея и казва че много я боли и защо стои така сама и че и е студено. А лекаря и казва - Като имаш такива оплаквание си званни на твоя лекар да дойде да ти помогне. И си отминал по важните и неотложни задачи. След този разказ който чух отидох и дадох на лекарката която лекува жена ми 300 лева с уговорката да я извикам и тя да си ми изроди детенцето. Още много мога да напиша но нито смисъм има, нито нещо ще се промени. Толкова случки са ми минали с лекарите, че мога да издам книга с твърди корици само от случките които аз съм имал. Мен ако питате бих си купил 3-4 кирки и ще им направя лизинга като швейцарско сирене. И баба ми така почина от заинтерисуваноста на лекарското съсловие. Извинявам се за дългия пост, но още са ми пресни спомените!!!

Последна промяна от embi4a на Чет 03 дек 2009 10:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 03 дек 2009 9:58

май всеки тук има познат, който е починал от лекарско безхаберие или грешка...
осъден доктор или такъв с отнети права обаче досега май няма

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Чет 03 дек 2009 10:01

колега здрасти
гледам че си от плевен
баба ми преди 4г отиде да е оперират в плевен
уж не сложна операция да и сложат нова ябълкова става на десния крак
уж в плевен били най добрите специялисти ала бала
баба ми чакаще 6 мес операцията защото болките вече бяха непоносими
бащами плати 2400 лв за става да я поставят
а жената не можа да излезе от упойка нямали кръв да и прилеят
като ги пиша тези редове ме бобиват трапки
хубаво че операцията беще в плевен а не в бургас защото на доктора щях да му почерня живота
както той почерни моя
друг случий братми си чупи крака бедрена става
чака линейка 35мин. а тои си го чупи на 100 метра от болницата
приемат го в болницата доктор томчев / лека му праст после човека почина / идва и ми казва трабва да сложем залатен пирон качествения струва 1000 евро и след 7 дена почва да стъпва на крака
другия здравнака каса го поема но ще стъпва на крака след 30 дни
аз му ги давам парите той поне в чекмежето да си ги сложи докато сам в кабинета му а той направо в джоба
жена ми е медецинска сестра работеща и ми казва в българия едно от най важните неща е да не попаднеш в болница

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 03 дек 2009 10:06

Колега, само недей да биеш докторите, че после ти ще излезещ виновния при всички положения. Може да ги подхванеш лекинко с новините и разните етични комисий, но мирно и кротко. Успех в начинанието, и бързо оздравяване на баща ти.
PS: Лични преживявания с доктори няма да пиша че ще стане ИСкренно и Лично.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 03 дек 2009 10:07

batmilko написа:май всеки тук има познат, който е починал от лекарско безхаберие или грешка...
осъден доктор или такъв с отнети права обаче досега май няма

Ми как ще има - те са като циганите - подкрепят се и си покриват свинщините.
Няма по долни гнусари от 90% от "ЛЕКАРИТЕ " в БГ - тва да
печелиш от човешкото нещастие ( и то като рекетираш ) е ... неам думи

Върни се в “ОФФ-Топик - други”