Въпрос относно багаж в самолет!?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно багаж в самолет!?

Мнениеот rocky » Нед 07 фев 2010 20:27

Здравейте, значи сега съм в Лондон и към края на месеца се прибирам и си купих масло за колата и се чудя дали няма да ми направят проблем ако го сложа в багажа? :? Как мислите да пробвам ли? :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно багаж в самолет!?

Мнениеот maxpayne » Нед 07 фев 2010 20:52

в ръчния багаж 100% няма да стане, в основния не би трябвало да има проблеми. Най-добре питай на летището

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Нед 07 фев 2010 21:41

да то за ръчния е ясно, за основния се чудя... но като се замисля ракия нося какъв е проблема и масло да си прекарам mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 07 фев 2010 21:52

Не би трябвало да имаш проблем колега, чичо ми си докара от Испания, свещи за мотора и ремък за колата. Не би трябвало да имаш проблем. Не носиш нищо опасно просто продукт за собствена експоатация!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 07 фев 2010 21:54

Да, за алкохол никакви грижи, теоретично за маслото могат да кажат, че е в списъка със забранени стоки, да има някакви съставки, които са забранени

Забранени вещи за превоз в регистрирания багаж:
Документи, ключове, пари в брой, пътнически чекове, кредитни и дебитни карти, ценни книжа;
Всички видове бижута, ценни метали, скъпоценни и полускъпоценни камъни;
Електронни или технически уреди и аксесоари за тях като: компютри, фотоапарати, видеокамери, клетъчни телефони и др. подобни;
Всички видове газ в бутилки под налягане;
Опасни химикали;
Антики, ценни произведения на изкуството;
Чупливи или бързоразвалящи се стоки;
Всички видове багаж, които са неподходящо опаковани и има вероятност да пострадат при превоз във въздуха;
Вещи, които са забранени от действащите закони на някоя държава от, през и за която ще се лети;
Всички видове вещи, които поради своята същност, вид, форма, мирис могат да навредят на самолета, останалите пътници, на другите багажи или на служителите, които ги обработват.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Нед 07 фев 2010 22:59

:patriot ще пробвам пък каквото стане...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 07 фев 2010 23:01

IceHeart написа:Не би трябвало да имаш проблем колега, чичо ми си докара от Испания, свещи за мотора и ремък за колата. Не би трябвало да имаш проблем. Не носиш нищо опасно просто продукт за собствена експоатация!

свещите на чичо ти не са течни , надявам се mhihi
според мен ще имаш проблеми , но от опит глава не боли

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 07 фев 2010 23:06

hooligans написа:
IceHeart написа:Не би трябвало да имаш проблем колега, чичо ми си докара от Испания, свещи за мотора и ремък за колата. Не би трябвало да имаш проблем. Не носиш нищо опасно просто продукт за собствена експоатация!

свещите на чичо ти не са течни , надявам се mhihi
според мен ще имаш проблеми , но от опит глава не боли

Те че неса течни неса, но маслото като е течно? Все едно неможе да си вземеш Мляко (прясно) от магазина и да си го докараш до Бг-то?! Не виждам да има проблем! И не би трябвало да има :да:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 07 фев 2010 23:08

по едно време бяха забранили течни работи над 100л да се пренасят ако не се лъжа

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 07 фев 2010 23:10

hooligans написа:по едно време бяха забранили течни работи над 100л да се пренасят ако не се лъжа

Имаше нещо такова, даже бяха забранили и алкохол да се внася и изнася, но мисля че те проверяват преди да влезеш в самолета така че като видят че продукта не е съмнителен и не е опасен за околните няма да има проблем.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Нед 07 фев 2010 23:20

дано :roll:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 07 фев 2010 23:42

Няма да имаш проблеми.
Ако е нещо под налягане да, но за маслото няма да ти кажат нищо :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 07 фев 2010 23:51

hooligans написа:по едно време бяха забранили течни работи над 100л да се пренасят ако не се лъжа

Шегуваш ли се? Става дума за 100 милилитра и то само течности, необходими по време на полета и опаковани в прозрачни пликчета. Няма да стане и в багажа за чекиране, той минава на скенери и ще те извикат да отваряш куфара. Мерките за сигурност вече са още по-строги, ходи обяснявай, че това е масло, а не течен експлозив. А и сигурно ще си единствения, пренасящ горивно-смазочни материали в куфар, със самолет. Гарантирано няма да го пуснат маслото на борда и ще трябва за съжаление да го изхвърлиш, но и хвърлянето също е проблем, защото няма къде. По-добре го дай на някой, за да не те е яд като го хвърлиш. И трябваше да попиташ преди да го купиш, а не сега. Според мен е доста неуместно да носиш масло оттам, тук има всакакви масла. В UK има много хубави дрехи и други неща, които са в пъти по-евтини от БГ и си заслужава да купиш, не масло.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пон 08 фев 2010 0:17

колега може и да си прав, само за инфо маслото е castrol edge купих го за 30 паунда в България е около 120 лева. мисля че е достатъчно изгодно да рискувам, че даже и да ми го вземат здраве да е 30 паунда голям праз 8)

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пон 08 фев 2010 0:26

Ljubon написа:

Шегуваш ли се? Става дума за 100 милилитра и то само течности, необходими по време на полета и опаковани в прозрачни пликчета. Няма да стане и в багажа за чекиране, той минава на скенери и ще те извикат да отваряш куфара. Мерките за сигурност вече са още по-строги, ходи обяснявай, че това е масло, а не течен експлозив. А и сигурно ще си единствения, пренасящ горивно-смазочни материали в куфар, със самолет. Гарантирано няма да го пуснат маслото на борда и ще трябва за съжаление да го изхвърлиш, но и хвърлянето също е проблем, защото няма къде. По-добре го дай на някой, за да не те е яд като го хвърлиш. И трябваше да попиташ преди да го купиш, а не сега. Според мен е доста неуместно да носиш масло оттам, тук има всакакви масла. В UK има много хубави дрехи и други неща, които са в пъти по-евтини от БГ и си заслужава да купиш, не масло.

:063: :063: :063: :063: :063:
грешката е в клавиатурата , яде букви mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”