Забранени вещи за превоз в регистрирания багаж:
Документи, ключове, пари в брой, пътнически чекове, кредитни и дебитни карти, ценни книжа;
Всички видове бижута, ценни метали, скъпоценни и полускъпоценни камъни;
Електронни или технически уреди и аксесоари за тях като: компютри, фотоапарати, видеокамери, клетъчни телефони и др. подобни;
Всички видове газ в бутилки под налягане;
Опасни химикали;
Антики, ценни произведения на изкуството;
Чупливи или бързоразвалящи се стоки;
Всички видове багаж, които са неподходящо опаковани и има вероятност да пострадат при превоз във въздуха;
Вещи, които са забранени от действащите закони на някоя държава от, през и за която ще се лети;
Всички видове вещи, които поради своята същност, вид, форма, мирис могат да навредят на самолета, останалите пътници, на другите багажи или на служителите, които ги обработват.
IceHeart написа:Не би трябвало да имаш проблем колега, чичо ми си докара от Испания, свещи за мотора и ремък за колата. Не би трябвало да имаш проблем. Не носиш нищо опасно просто продукт за собствена експоатация!
hooligans написа:IceHeart написа:Не би трябвало да имаш проблем колега, чичо ми си докара от Испания, свещи за мотора и ремък за колата. Не би трябвало да имаш проблем. Не носиш нищо опасно просто продукт за собствена експоатация!
свещите на чичо ти не са течни , надявам се![]()
според мен ще имаш проблеми , но от опит глава не боли
hooligans написа:по едно време бяха забранили течни работи над 100л да се пренасят ако не се лъжа
hooligans написа:по едно време бяха забранили течни работи над 100л да се пренасят ако не се лъжа
Ljubon написа:hooligans написа:по едно време бяха забранили течни работи над 100л да се пренасят ако не се лъжа
Шегуваш ли се? Става дума за 100 милилитра и то само течности, необходими по време на полета и опаковани в прозрачни пликчета. Няма да стане и в багажа за чекиране, той минава на скенери и ще те извикат да отваряш куфара. Мерките за сигурност вече са още по-строги, ходи обяснявай, че това е масло, а не течен експлозив. А и сигурно ще си единствения, пренасящ горивно-смазочни материали в куфар, със самолет. Гарантирано няма да го пуснат маслото на борда и ще трябва за съжаление да го изхвърлиш, но и хвърлянето също е проблем, защото няма къде. По-добре го дай на някой, за да не те е яд като го хвърлиш. И трябваше да попиташ преди да го купиш, а не сега. Според мен е доста неуместно да носиш масло оттам, тук има всакакви масла. В UK има много хубави дрехи и други неща, които са в пъти по-евтини от БГ и си заслужава да купиш, не масло.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 32 госта