ПП. И ако можем да ползваме мотора, който споменах по-горе, има ли начин да се турбинира. След като огледах един такъв в един магазин в Пловдив, мисля че не пречи да се сложи един малък "охлюв" на "изходна позиция"
Въпрос за двигател за картинг.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Въпрос за двигател за картинг.
Две съседски хлапета намериха чертежи на малък карт и аз им помагам в конструирането. Обаче първо искам да видя какъв двигател да му набучим на тоя картинг. Чух че се слагал такъв от бензинова водна помпа (6 - 6.5 к.с.) вярно ли е това и някой може ли да ми обясни как става точно ускорението - като е запален двигателя държи обороти и при подаване на газ потегля (без скорости). Може би има нещо от сорта на "плаващ съединител". Та какъв мотор да ползваме и от къде да се сдобием с него ? 
ПП. И ако можем да ползваме мотора, който споменах по-горе, има ли начин да се турбинира. След като огледах един такъв в един магазин в Пловдив, мисля че не пречи да се сложи един малък "охлюв" на "изходна позиция"
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за двигател за картинг.
има готови хонди, с редуктори струват 1200 лв. нови това е най доброто за това което искаш...слагаш и караш
на почти всички ренталски писти се кара с такива
не слагай по-мощен двигател на нещо което правите сами
на почти всички ренталски писти се кара с такива
не слагай по-мощен двигател на нещо което правите сами
Да, само дето тва са деца на по 17 години, дето ще бачкат лятото за да си направят нещо сами. Мотора за който говоря е 180 лв с ддс - 5 к.с за 250 лв 6.5 к.с. (цени с ддс) , 1200 лв първо няма от къде да извадят, 2ро че за тея пари могат да си вземат цяла кола ..
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
по принжип тези малките скутерчета са с някакъв тип центробежен съединител, нещо такова, само че този е от бензинова резачка. Пък може и той да стане, но трябва да се гледа, кое как да се напасне с двигателя. Доколкото знам картовете нямат диференциал на задната ос. Там също трябва да се подберат предавателни числа и може с венци и верига от някакъв мотор да се направи по-грамотно. Турбо на такъв двигател едва ли ше даде желания ефект, освен това и карбураторът му е прекалено елементарен. Ускорението може да се направи с някакво жило. Спирачката пак от някакъв мотор предна спирачка с диска и тн. Успех на момчетата.
И като го направите постни снимка да видим...
п.п. А за двигатела не може ли пак от някакъв матор пак да стане работата? така ми подсказаха, пък и сега се сещам че едното време съм виждал картове с такъв двигател. Ако е в комплект със скоросите и съединител пък нещата може и да се опростят. И веригата и венците и спирачката и тн...
И като го направите постни снимка да видим...п.п. А за двигатела не може ли пак от някакъв матор пак да стане работата? така ми подсказаха, пък и сега се сещам че едното време съм виждал картове с такъв двигател. Ако е в комплект със скоросите и съединител пък нещата може и да се опростят. И веригата и венците и спирачката и тн...
- Arr0w
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Двигателя е 5,5 кс и принципно е за фреза, цената му е около 200 - 300 лв. Може и това да ти свърши работа ама нека кажат специалистите. 
Нещо подобно видях и аз. Долкото разбирам идеята на момците е да вържат двигателя към задната ос посредством верига и зъбчатки. Само дето го мислят малко елементарни - със части от колело и не знам дали няма да изпляска нещо. Не искат скорости, искат като карта .. даваш газ - тръгва, даваш спирачка - спира и не загасва 
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
е, тогава ако набарат от някое скутерче 125 кубика двигателя в комплект с осталите анджаклами, само, че по-добре да вземат зъбни колела и верига от някакъв мотор, а не от колело, че ще направят някоя беля, и спирачката пак от скутерче със дискова предна спирачка става...
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Първото тия двигатели за мотокултиватори и подобни ги оставете, понеже това са така наречените индустриални двигатели, които имат не особено високи обороти и са предвидени за работа на постоянни обороти или в много тесен диалазон, което ги прави неподходящи за картинга. Най-подходящ за случая се явява двутактов мотоциклетен двигател с високи обороти и центробежен съединител, като за спецификата на карта не е зле да е задвижван с верига тъй като повечето са с ремъчно предаване, което не е подходящо за целта-такива са някои модели като този например ЦЪК. А това с велосипедната верига си е направо опит за самоубийство, понеже при едно евентуално скъсване ще последват много грозни картинки 

- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
момчета, двигателите от мотокултиватори, помпи и каквото и да са сходни с тези за ренталски картове, само с еда голяма разлика ...те работят на 3600 до 4200 об/мин непрекъснато, т.е. нямат подаване и отнемане на газта, както е при управление на карт
затова двигателите за картинг са други, най-честия дефект при този тип двигатели от "косачки" е че късат валове. Ако все пак искате да си вземете такъв нов търсете само КАМА, той е едно към едно с Хондата, разликата е в опашката на вала, ако не се лъжа е 19 мм, а при Хондата е 20 мм. друг вариант е двигател 2ра ръка Хонда с рудктор
има вариянт за сух съединител, но там проблема е, че много чукат при промяна на оборотите и след време гудбай колянов вал.
ще видя дали не ми е останал някой стар редуктор да ви подаря и да се оправяте.
отностно двигатели от скутер може да се постави, но тогава трябва да направите задвижване само на едно задно колело, т.е. задната ос не трябва да е цяла, което губи от чара на карта. също така, ви съветвам да не слагате 2тактов двигател на нещо което "едни момчета намериха чертежи и ще го правят сами" ...това е изпитано много и от много...води до много труд за нищо и евентуално счупени глави.
разберете евтино в това начинание няма!
съветвам ви да намерите едно евтино шаси и да си го стегнете и се возете на воля
затова двигателите за картинг са други, най-честия дефект при този тип двигатели от "косачки" е че късат валове. Ако все пак искате да си вземете такъв нов търсете само КАМА, той е едно към едно с Хондата, разликата е в опашката на вала, ако не се лъжа е 19 мм, а при Хондата е 20 мм. друг вариант е двигател 2ра ръка Хонда с рудктор
има вариянт за сух съединител, но там проблема е, че много чукат при промяна на оборотите и след време гудбай колянов вал.
ще видя дали не ми е останал някой стар редуктор да ви подаря и да се оправяте.
отностно двигатели от скутер може да се постави, но тогава трябва да направите задвижване само на едно задно колело, т.е. задната ос не трябва да е цяла, което губи от чара на карта. също така, ви съветвам да не слагате 2тактов двигател на нещо което "едни момчета намериха чертежи и ще го правят сами" ...това е изпитано много и от много...води до много труд за нищо и евентуално счупени глави.
разберете евтино в това начинание няма!
съветвам ви да намерите едно евтино шаси и да си го стегнете и се возете на воля
- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
Имам едно балканче ( моторче ) всичко си му бачка само че вече тежа малко повече и не го карам, цялото ти го давам за 50 лева има си двигател скорости верига всичко, само си го напасвате и мисля, че ще стане работата, пък и нещо да се счупи лесно се ремонтира.
Ако те интересува офертата пиши на ЛС ;]
Ако те интересува офертата пиши на ЛС ;]
Върни се в “ОФФ-Топик - други”