:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Мнениеот ilia_d008 » Пон 31 яну 2011 2:08

От заглавието мисля че е ясно от какво имам нужда!Просто ми писна да работя за тъпаци и да ми се подиграват и съм решил да се опитам да работя за себеси!Търся колега със собствен бизнес в сверата на търговията(магазин) за съвет,към отварянето на фирмата съм се ориентирал ще е ЕООД!Замислил съм магазин за дрехи и обувки!
:обичам ви
п.п ползвах търсачката и гугъл но не получих отговор на въпросите ми,трябва ми съвет от човек лично сблъскал се със нещата

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Търся колега със собствен бизнес за съвет!

Мнениеот hooligans » Пон 31 яну 2011 2:17

Колега, с моловете, магазините за дрехи почти Омряха...
Прегледай машините за кафе на обществени места .... :beer

ПП:Сега видях, че си от панагюрище....
Всичко зависи от финанси, ако имаш някакви спестени пари, направи една къща за селски туризъм и така....
а за кафемашините, ще е най-добре в софия, но пътни разходи всеки ден.... не си струва освен ако не си на метан :beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пон 31 яну 2011 2:42

Няма хляб в парцалите...Имахме два магазина-закрихме ги...

Потребителски аватар
ilia_d008

Мнениеот ilia_d008 » Пон 31 яну 2011 2:43

Имам оферта за стоки внос от чужбина,решил съм го и сега вече почвам да влизам във детаили затова ми трябва човек вътре във нещата!Моловете да убиха дребния бизнес но пък те са във голямите градове пък и не всеки има възможност да пазарува във тях!
За туризма във моя край със тези рудници едва ли да проходи такъв вид бизнес пък и не е малка инвестиция!
Нали все трябва да се започне от някъде ... mhihi
п.п има колега който се отзова на лични :drunk

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 31 яну 2011 2:47

ilia_d008 написа:Имам оферта за стоки внос от чужбина,решил съм го и сега вече почвам да влизам във детаили затова ми трябва човек вътре във нещата!Моловете да убиха дребния бизнес но пък те са във голямите градове пък и не всеки има възможност да пазарува във тях!
За туризма във моя край със тези рудници едва ли да проходи такъв вид бизнес пък и не е малка инвестиция!
Нали все трябва да се започне от някъде ... mhihi
п.п има колега който се отзова на лични :drunk

Щом в Самоков има мол.... :063:
Само ще се набуташ с този магазин ....
Проучи нещата с франчаизинг, ще утрепаш рибата
mhihi

Потребителски аватар
ilia_d008

Мнениеот ilia_d008 » Пон 31 яну 2011 2:55

hooligans написа:Проучи нещата с франчаизинг, ще утрепаш рибата
mhihi

Ами те нещата са във този смисъл...чужда инвестиция,чужда стока от мен пласирането със дай боже добра печалба mhihi

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 31 яну 2011 12:15

Ако ще инвестираш в магазин за дрехи , аз бих те посъветвал да са секънд хенд/ Втора ръка/. Давам ти пример, идваш с Бус товариш от магазин дрехи с отстъпка до 60% от така или иначе евтина цена. Караш в твоя град и продаваш, търсенето в София е голямо а представи си какво ще стане при теб.Мога да ти дам дори конкретен магазин от който да пазаруваш, дрехите са просто страхотни, има адски маркови и скъпи неща в перфектно състояние.
По мое мнение има доста хляб в тези магазини, и за напред ще стават все по оборотни. Аз лично посещавам редовно един такъв , и дори имам карата с отстъпка за него. В въпросния магазин дрехи на 200 лв получаваш отстъпка 40 % , и наблюдавам че няколко човека пазаруват дрехи за по над 1000- 2000 лв :roll: Нали се сещаш че това не е за вкъщи :wink: Много е важно да барнеш хубави маркови дрехи, и ще реализираш добра печалба.

Това е от мен :012:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 31 яну 2011 12:21

много зависи къде ще ти е магазина.
ако ще и най хубавите дрехи да е ,ако не е на подходящо място бълбукваш.
аз също се занимавам с дрехи , но моето е по различно.
намирам се на морето.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 31 яну 2011 12:29

Точно в момента това е един подходящ начин да изгориш с парите които си спестил с работа :idea: Ако си мислиш че просто взимаш едни дрехи и после ги продаваш с добра надценка си в голяма грешка.Моловете не се отразяват много защото повечето хора там само зяпат и пият кафе.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 31 яну 2011 12:36

Защо ти е ЕООД,за да имаш полза трябва да имаш доста високи приходи от дейността,стабилно счетоводство...по-добре е да пробваш за начало като ЕТ и да не се регистрираш по ДДС...колкото до МОЛ-овете,ами поне в Пловдив не всеки купува от тях най-вече за безумно високите цени на стоките :talk:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 31 яну 2011 12:37

ОК , обаче 5 минути след поста ми вече имам няколко запитвания на Лични , Къде се намира магазина :wink: Естественно че не е взимаш некви и продаваш, но все пак тука говориме за читави примерно якета за 13 лв. :shock Сещаш ли се че тази стока с надценка 200 % ще извърви дори магазина да ти е на луната mhihi
А , и аз давам просто пример който според мене е доходен сравнително. Аз лично имам магазинче за хранителни стоки от 14 години, минал съм през всичко свързано с този вид бизнес и Смело мога да твърдя че това е пълен шит, никога не бих го повторил. Кзавам това при положение че е имало и голям период в който съм бил монополист в район с доста хора с доста добри заплати :Mr Green Fun И въпреки това този бизнес е умряла работа, особенно сега с тези Хипермаркети :да:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 31 яну 2011 12:44

POLO PAVLETI написа:ОК , обаче 5 минути след поста ми вече имам няколко запитвания на Лични , Къде се намира магазина :wink: Естественно че не е взимаш некви и продаваш, но все пак тука говориме за читави примерно якета за 13 лв. :shock Сещаш ли се че тази стока с надценка 200 % ще извърви дори магазина да ти е на луната mhihi
А , и аз давам просто пример който според мене е доходен сравнително. Аз лично имам магазинче за хранителни стоки от 14 години, минал съм през всичко свързано с този вид бизнес и Смело мога да твърдя че това е пълен шит, никога не бих го повторил. Кзавам това при положение че е имало и голям период в който съм бил монополист в район с доста хора с доста добри заплати :Mr Green Fun И въпреки това този бизнес е умряла работа, особенно сега с тези Хипермаркети :да:

давай го на широката общественост тоя магазин

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пон 31 яну 2011 12:47

Пробвай се колега,но да знаеш както всяко на4ало и това няма да е лесно-особенно в тези времена.То това с оборотите е много относително,защото преди 2 години в един комплкс ми искаха косми4ески наем и се отказах,сега и оборотите паднаха и наемите-така 4е нали ве4е е едно и също :да: за на4инанието,внимавай с дана4ните и 4укай пове4е на апарата :wink:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 яну 2011 12:48

Ще ти внасяме дънки от Китай за по 5-6 долара. Читави са. Само си избираш марка и си готов.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 31 яну 2011 12:57

Barboukov написа:Ще ти внасяме дънки от Китай за по 5-6 долара. Читави са. Само си избираш марка и си готов.

5-6$ :screwy
В Карфур има прилични дънки по 7.50 български левчета... Къде отиваш друже с тия цени на китайски дънки и на кого ще ги продадеш после? :?: :?: :?:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”