Агенция за имоти Арсенал - ..... цървулите!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Агенция за имоти Арсенал - ..... цървулите!

Мнениеот maxpayne » Пон 28 фев 2011 19:10

Не че кой знае какво се е случило, стандартен разговор в сферата на услугите в България, ама вече ми писна от нашенските брокерчета. От 3 седмици търсим апартамент под наем с мацката и се наложи да си общувам с разни индивиди, ама тия в Арсенал нямат равни просто. Най-обичам като почнат да ми обясняват кой квартал колко е добър и какво има все едно аз идвам сега от Каспичан. Вече като им кажа, че съм от София и си имам апартамент тук изведнъж спират да ми казват къде е най-хубаво mhihi

Въпросните арсеналци имат стандартната практика да пускат фалшиви обяви, за да накарат клиента да им се обади, изведнъж се оказва, че точно този имот, разбираш ли, ама ей преди 2 часа буквално някой го е взел. Та звъня аз днес за една обява, вдига отсреща някакъв и започва да ми говори все едно съм го събудил току що, за да му поискам пари назаем - през цялото време ми държи един учителско-поучителен-"чувствай-ми-се-задължен" тон. Обяснявам му за какво се обаждам, той пита:

цървул: а на кой етаж е отбелязан апартамента?
аз: не знам, не пише
цървул: не може да не пише, всеки апартамент си има етаж!
аз: аз знам, че си има етаж, ама ви казвам, че в обявата не пише!
цървул: както и да е, сега ще го намеря
аз:(мислено) %$&@#$@&!

Продължава разговора и той почва да си попълва картотеката с инфо какво търсим, явно апартамента наистина е фалшив и просто искат да те зарибят за потенциален клиент, по едно време ме пита за моите имена, казвам му. После пита:

цървул: а Борово интересува ли ви (б.а. апартаментът, за който се обаждам е в Хиподрума)?
аз: по-скоро не, осве нако не е нещо изключително привлекателно
цървул: за тая цена (б.а. 300 евро, което никак не ми се струва малко) няма как да е изключително, тъй че няма смисъл да ми го казвате това. И за името на приятелката да ви попитам
аз: ???
цървул: ами много двойки така се обаждат за едни и същи обяви и става дублиране
аз: ние си разпределяме обявите, тъй че няма такава опасност
цървул: не бъдете толкова сигурен... добре, не искате да ми кажете, а в кое време не деня ви е удобно за огледи на апартаменти?
аз: ама аз не искам да ходя на огледИ, мен ме интересува ТОЗИ апартамент
цървул: добре де, вие кво си мислите, че без вас нашата агенция няма да я има и ние зависим само от вас?

тук аз вече загубих добрия тон и му вдигнах един скандал, с всякакви брокери говорих напоследък, къде повече къде по-малко ментета, ама като този евге(й)ни от арсенал такъв втори няма.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Агенция за имоти Арсенал - ебаси цървулите!

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 28 фев 2011 19:26

Като се загледа човек по обявите и се заинтересува какво точно от кой е обявено, се вижда че един и същи апартамент е обявен от 6-8-10 агенции, на малко различни цени и с различно описание.
Имам приятел в София който също се занимава с имоти и е потребител на форума, не е влизал отдавна де. Ако искаш пиши ще ти дам координати на лично

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 28 фев 2011 19:29

Колега, не си само ти! Много хора са изпатили от такива дришлЬОвци! Нямат никакво отношение към клиентите, това е навсякъде из цялата ни страна! Просто народа е толкова озлобял че няма на къде!
Не се нервираи просто няма смисъл, не стъпваи повече в тая агенция, няма да спечелиш нищо!

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 28 фев 2011 19:38

Ей това е много добър начин да си изрита човек хляба mhihi Тоя пич печели наградата за Най-тъпия работник на света. На твое място бих го натрил хубаво пред шефовете му с една жалба, та да помни със хубаво как да се държи с хората които му дават заплатата :wink:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 28 фев 2011 19:57

Бих си пуснал Вивалди братче! heavy metal zork Оня цървул с костюмчето и трите Уграмотени реплики може му теглиш една много дълга! :Mr Green Fun

скоро всички "бизнесмени" от този калибър отиват в кофата по пазарен принцип, то нещата са според заслугите :063:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 28 фев 2011 22:43

Ей, сега ми стана кофти за Жоро, че май се хванахме на една обява, дето е на супер цена, перфектния апартамент..
Обявата е пусната на 3 февруари, а още се върти из сайтовете :banghead:
Естествено, той като се свърза са му казали, че апартамента е отнесен 2 дни след пускането на обявата...
И да, предложили са му други оферти, пък да видим какво е реално... Само че сега става въпрос за адаптконсулт мисля...
Бившия ми съквартирант по-миналата година беше пропищял от арсенал, беше им вдигнал скандал по телефона и им беше казал да не му звънят никога повече mhihi Е, свърши работа mhihi Тия ни бяха водили в един убит апартамент с мебели от 1936 година сигурно, при положение, че ИЗРИЧНО им обяснихме, че търсим нещо хубаво, с нови мебели...
Да не говорим, че по обявите им пише ЛУКС, а на снимките се вижда ебати кочината mhihi
Подминавай ги просто, ако ти хареса някой техен апартамент звъниш и им казваш, че звъниш точно за този апартамент и други оферти НЕ ТЕ интересуват...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 28 фев 2011 22:52

ISRalien написа:Да не говорим, че по обявите им пише ЛУКС, а на снимките се вижда ебати кочината mhihi

О, това с "лукс-ът" е другия ми любим цитат. Както изглежда за "лукс" се приема всеки мебел, чиято възраст все още няма пълнолетие. Понякога и наличие на ламиниран паркет също е лукс, нищо, че вече цената за стая е колкото резервоар бензин или по-малко.

п.п. явно и други харесват "любимата" ми агенция арсенал:
http://forum.imoti.net/read.php?25,2608 ... msg-260831

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 01 мар 2011 0:02

Макар, че съм "на всяка манджа мерудия" според теб и "да не ми обръщат внимание" ще ти дам един съвет отностно брокерите!
Всички са игладнели сега и гледат как да свържат двата края...
И за продажбите и за наемите предлагат всякакви "прекрасни" алтернативи, които ако търсеха те, биха ги взели... :screwy
Пусни в големите сайтове за имоти, че търсиш квартира в еди кой си район и че я търсиш от собственик...
Ще продължат да ти звънят брокери, на които ти трябва да обесняваш, че комисионната ще е за сметка на наемодателя, и така ...
Според мен е излишно да се занимаваш с брокери, освен че взимат по 2лв за оглед :063: , друго нищо не правят....
А да те питам, ти какво жилище търсиш, защото тия 300 евро са за супер лукс :shock

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 01 мар 2011 0:13

hooligans написа:Пусни в големите сайтове за имоти, че търсиш квартира в еди кой си район и че я търсиш от собственик...

Изпробвано, не работи поне при нас заради флууд от нови обяви от агенции

hooligans написа:А да те питам, ти какво жилище търсиш, защото тия 300 евро са за супер лукс :shock

Нормален двустаен апартамент, в който да не те е гнус да се прибереш

Ще взема да заформя аз един бизнес план за нов сайт за продажби без посредник

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 01 мар 2011 0:22

maxpayne написа:
hooligans написа:Пусни в големите сайтове за имоти, че търсиш квартира в еди кой си район и че я търсиш от собственик...

Изпробвано, не работи поне при нас заради флууд от нови обяви от агенции

hooligans написа:А да те питам, ти какво жилище търсиш, защото тия 300 евро са за супер лукс :shock

Нормален двустаен апартамент, в който да не те е гнус да се прибереш

Ще взема да заформя аз един бизнес план за нов сайт за продажби без посредник

Гоце Делчев устроива ли те?
Че имаме един дето седи празен и мога да говоря да го дадем под наем :)
:beer

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Вто 01 мар 2011 10:24

Попаднал си на така наречените "набирателни" обяви. Пускат се на ниска цена с едничката цел да се обадиш и да ти кажет че току що е взето но имат много хубав еди-къде-си. В повечето големите агенции брокерите бачкат на заплата (може и да ми е остаряла информацията) и не им пука дали ще ти продадат нещо или не.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 01 мар 2011 10:31

подкрепям, че са цървули
и на мен ми звъняха, като на наедмодател обаче, и почна някакъв да ми обяснява как съм бил искал прекалено висока цена, че апартамента не струвал тия пари и те такива без да го е виждал дори на снимка :screwy :screwy :screwy

да не говорим, че месеци след като го бях отдал и бях махнал обявите ми звъняха няколко пъти пак, въпреки че изрично им бях казал, че не желя да имам нищо общо с тях !!!

не знам как пазара търпи такива в криза дори да живуркат !!!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 01 мар 2011 12:02

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5& ... f1=details
Забележете името на агенцията..
Звъня аз да питам дали има 2 спални (на ЛИЧНИЯ телефон на брокера Ивайло еди кой си, а вдига жена mhihi )
- Добър ден, за еди-кой-си имот се обаждам...
- Как се казвате?
- Ивайло
- Ами ей сега ще ви се обади колегата, който се занимава с имотите в Младост, той ще ви разясни по-подробно.
След 10 минути ми звъни няква женица mhihi
- Добър ден, обаждам се от АДАПТКОНСУЛТ (!), колеги ми казаха, че си търсите квартира в Младост...
- :shock :shock Ами аз звъннах за един конкретен апартамент, интересувам се само от него.
- Ами тъй като не сте звъннал на мен, аз не знам за кой апартамент става въпрос
:shock :shock :shock
- Ами след като не съм ви звъннал аз защо вие ми звъните?
След известно мълчание женицата се окопити:
- Ами да ви предложа други оферти.
- Ама аз звъня за един конкретен апартамент, други не ме интересуват.
- Добре, кажете кой апартамент...
След обяснението стана ясно, че апартамента е даден вчера, ама...
- ако искате има един много хубав в ж.к. "Изток", може да отидем да го видим...
- Не мерси, звъня за конкретен апартамент и за момента други не ме интересуват.

mhihi mhihi mhihi цепят мрака просто

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 01 мар 2011 12:19

От 7-8 оферти в imot.bg до момента нито една не е била реална или актуална.

Как пък всичките ги раздодаха преди 5 минути... mhihi

Що трафика е кофти в София?! Защото хората постоянно се местят и апартаментите се раздават през 10 минути... mhihi

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 01 мар 2011 14:22

ISRalien написа:

Все едно преразказа моите разговори с 4-5 агенции mhihi
За момента с добри впечатления оставам от Явлена и Адрес, сигурно и те си имат трески за дялане, но поне не ми губят напразно времето и комуникацията с тях е на ниво. Сериозно ще обмисля проект за сайт, в който собствениците да си пускат обяви без посредник срещу малка такса + такса за снимки ако искат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”