Въпросните арсеналци имат стандартната практика да пускат фалшиви обяви, за да накарат клиента да им се обади, изведнъж се оказва, че точно този имот, разбираш ли, ама ей преди 2 часа буквално някой го е взел. Та звъня аз днес за една обява, вдига отсреща някакъв и започва да ми говори все едно съм го събудил току що, за да му поискам пари назаем - през цялото време ми държи един учителско-поучителен-"чувствай-ми-се-задължен" тон. Обяснявам му за какво се обаждам, той пита:
цървул: а на кой етаж е отбелязан апартамента?
аз: не знам, не пише
цървул: не може да не пише, всеки апартамент си има етаж!
аз: аз знам, че си има етаж, ама ви казвам, че в обявата не пише!
цървул: както и да е, сега ще го намеря
аз:(мислено) %$&@#$@&!
Продължава разговора и той почва да си попълва картотеката с инфо какво търсим, явно апартамента наистина е фалшив и просто искат да те зарибят за потенциален клиент, по едно време ме пита за моите имена, казвам му. После пита:
цървул: а Борово интересува ли ви (б.а. апартаментът, за който се обаждам е в Хиподрума)?
аз: по-скоро не, осве нако не е нещо изключително привлекателно
цървул: за тая цена (б.а. 300 евро, което никак не ми се струва малко) няма как да е изключително, тъй че няма смисъл да ми го казвате това. И за името на приятелката да ви попитам
аз: ???
цървул: ами много двойки така се обаждат за едни и същи обяви и става дублиране
аз: ние си разпределяме обявите, тъй че няма такава опасност
цървул: не бъдете толкова сигурен... добре, не искате да ми кажете, а в кое време не деня ви е удобно за огледи на апартаменти?
аз: ама аз не искам да ходя на огледИ, мен ме интересува ТОЗИ апартамент
цървул: добре де, вие кво си мислите, че без вас нашата агенция няма да я има и ние зависим само от вас?
тук аз вече загубих добрия тон и му вдигнах един скандал, с всякакви брокери говорих напоследък, къде повече къде по-малко ментета, ама като този евге(й)ни от арсенал такъв втори няма.