Съвет от юрист относно Топлофикация.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Съвет от юрист относно Топлофикация.

Мнениеот rokera » Пон 04 апр 2011 18:25

Няма да влизам в подробности, но най общо казано пложението е следното. Не ползваме парно от 2000 г. изключено е. Отопляваме се по друг начин, и вчера дойде някъв байчо с ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ от ЧСИ с дата 31 03 2011 г. и приложено копие на Изпълнителен Лист от 2005 г. в който се приканва жена ми в двуседмичен срок да се разплати и доколкото разбирам тия пари са за тръбите. Четох че има някакви 5 годишни давности по такива вземания, но понеже не съм наясно с тия неща затова ми трябва съвет от вещо лице какво да правим в случая. Подробности мога да дам на ЛС или пък да се срещнем и да си платя консултацията за да каже решението на проблема. Сумата не е голяма, но защо да плащам за услуги които не искам. И моля няма смисъл от излишни писания.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Съвет от юрист относно Топлофикация.

Мнениеот apa6o » Пон 04 апр 2011 18:33

Докато имаш тръби, минаващи през твоята собственост, ще плащаш и за услуги на Топлофикация...честито :wink: Само не си спомням, дали това ти отива към дела за общи части или ддз :roll:
За сравнение, в моя блок плащаме повече за отопление на общи части, отколкото за самото жилище, макар радиаторите да работят и да не ни е никак студено mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 04 апр 2011 18:42

преди няколко дни имаше такъв случай в Хрътките по БТВ. Потърси го в нета, имаше консултация с адвокат, поне горе-долу да се ориентираш. Ако си решил да се занимаваш сериозно със случая, по-добре се консултирай с истински адвокат, а не тук във форума. Имаше срокове, в които можеш да предприемеш конкретни действия. Иначе се примиряваш и плащаш. Стигнало ли се е до съдия-изпълнител, без реакция от твоя страна няма да се разминеш с последствията.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 04 апр 2011 18:47

Тия пари не трябва ли да се плащат ?
И аз нямам парно от доста години, но си плащам за тръбите ?
Нещо не разбирам явно... не плащаш, получаваш покана !? Съвсем в реда на нещата ми се струва на мен

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 04 апр 2011 20:13

дай да видя сканирана поканата

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 05 апр 2011 19:13

rokera написа:Няма да влизам в подробности, но най общо казано пложението е следното. Не ползваме парно от 2000 г. изключено е. Отопляваме се по друг начин, и вчера дойде някъв байчо с ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ от ЧСИ с дата 31 03 2011 г. и приложено копие на Изпълнителен Лист от 2005 г. в който се приканва жена ми в двуседмичен срок да се разплати и доколкото разбирам тия пари са за тръбите. Четох че има някакви 5 годишни давности по такива вземания, но понеже не съм наясно с тия неща затова ми трябва съвет от вещо лице какво да правим в случая. Подробности мога да дам на ЛС или пък да се срещнем и да си платя консултацията за да каже решението на проблема. Сумата не е голяма, но защо да плащам за услуги които не искам. И моля няма смисъл от излишни писания.

1. тоя байчо какъв е ?? Представи ли документ ???
2. Откога не са плащани тези сметки за които има Покана. - Имате ли получени други писма с обр. разписка през периода от 2005 досега и подписвали ли сте се за тях ??Това е много важно !!!
3.Послушай Pichaga та

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 05 апр 2011 21:01

видях
нека автора, след срещата с онзи, ако иска да довърши темата с резултат :P

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 05 апр 2011 22:31

Малко ще му спамна темата, но имаше един човечец като него.
Няма парно искат му пари за тръбите.
Ядосал се, с флекса от долна до горна плоча и изкарал тръбите на неговия етаж по фасадата :bowdown :bowdown :bowdown
Направо ми скри шапката, но му правя евала :012:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 05 апр 2011 23:34

Така е Хулигане на дядото и копче не могат да му кажат,щом тръбите са извън апартамента му в противен случай си вързан за топлото . Вмомента и аз плащам в единия апартамент за тръбите и топлата вода въпреки,че не плащам парно. Новите блокове,затова ги правят с хоризонтална инсталация на тръбите за да може да се изключиш и да не са потърпевши другите апартаменти над теб.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”