Съвет от юрист относно Топлофикация.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Съвет от юрист относно Топлофикация.
Няма да влизам в подробности, но най общо казано пложението е следното. Не ползваме парно от 2000 г. изключено е. Отопляваме се по друг начин, и вчера дойде някъв байчо с ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ от ЧСИ с дата 31 03 2011 г. и приложено копие на Изпълнителен Лист от 2005 г. в който се приканва жена ми в двуседмичен срок да се разплати и доколкото разбирам тия пари са за тръбите. Четох че има някакви 5 годишни давности по такива вземания, но понеже не съм наясно с тия неща затова ми трябва съвет от вещо лице какво да правим в случая. Подробности мога да дам на ЛС или пък да се срещнем и да си платя консултацията за да каже решението на проблема. Сумата не е голяма, но защо да плащам за услуги които не искам. И моля няма смисъл от излишни писания.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: Съвет от юрист относно Топлофикация.
Докато имаш тръби, минаващи през твоята собственост, ще плащаш и за услуги на Топлофикация...честито
Само не си спомням, дали това ти отива към дела за общи части или ддз 
За сравнение, в моя блок плащаме повече за отопление на общи части, отколкото за самото жилище, макар радиаторите да работят и да не ни е никак студено

За сравнение, в моя блок плащаме повече за отопление на общи части, отколкото за самото жилище, макар радиаторите да работят и да не ни е никак студено

преди няколко дни имаше такъв случай в Хрътките по БТВ. Потърси го в нета, имаше консултация с адвокат, поне горе-долу да се ориентираш. Ако си решил да се занимаваш сериозно със случая, по-добре се консултирай с истински адвокат, а не тук във форума. Имаше срокове, в които можеш да предприемеш конкретни действия. Иначе се примиряваш и плащаш. Стигнало ли се е до съдия-изпълнител, без реакция от твоя страна няма да се разминеш с последствията.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тия пари не трябва ли да се плащат ?
И аз нямам парно от доста години, но си плащам за тръбите ?
Нещо не разбирам явно... не плащаш, получаваш покана !? Съвсем в реда на нещата ми се струва на мен
И аз нямам парно от доста години, но си плащам за тръбите ?
Нещо не разбирам явно... не плащаш, получаваш покана !? Съвсем в реда на нещата ми се струва на мен
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
дай да видя сканирана поканата
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
rokera написа:Няма да влизам в подробности, но най общо казано пложението е следното. Не ползваме парно от 2000 г. изключено е. Отопляваме се по друг начин, и вчера дойде някъв байчо с ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ от ЧСИ с дата 31 03 2011 г. и приложено копие на Изпълнителен Лист от 2005 г. в който се приканва жена ми в двуседмичен срок да се разплати и доколкото разбирам тия пари са за тръбите. Четох че има някакви 5 годишни давности по такива вземания, но понеже не съм наясно с тия неща затова ми трябва съвет от вещо лице какво да правим в случая. Подробности мога да дам на ЛС или пък да се срещнем и да си платя консултацията за да каже решението на проблема. Сумата не е голяма, но защо да плащам за услуги които не искам. И моля няма смисъл от излишни писания.
1. тоя байчо какъв е ?? Представи ли документ ???
2. Откога не са плащани тези сметки за които има Покана. - Имате ли получени други писма с обр. разписка през периода от 2005 досега и подписвали ли сте се за тях ??Това е много важно !!!
3.Послушай Pichaga та
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
видях
нека автора, след срещата с онзи, ако иска да довърши темата с резултат
нека автора, след срещата с онзи, ако иска да довърши темата с резултат

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Малко ще му спамна темата, но имаше един човечец като него.
Няма парно искат му пари за тръбите.
Ядосал се, с флекса от долна до горна плоча и изкарал тръбите на неговия етаж по фасадата
Направо ми скри шапката, но му правя евала
Няма парно искат му пари за тръбите.
Ядосал се, с флекса от долна до горна плоча и изкарал тръбите на неговия етаж по фасадата

Направо ми скри шапката, но му правя евала

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е Хулигане на дядото и копче не могат да му кажат,щом тръбите са извън апартамента му в противен случай си вързан за топлото . Вмомента и аз плащам в единия апартамент за тръбите и топлата вода въпреки,че не плащам парно. Новите блокове,затова ги правят с хоризонтална инсталация на тръбите за да може да се изключиш и да не са потърпевши другите апартаменти над теб.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”