Въпрос за стъклопакет четири сезона

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Въпрос за стъклопакет четири сезона

Мнениеот FELIPE » Пет 08 апр 2011 16:29

Тези дни сменям дограмата вкъщи,но се сблъсках с един проблем,спорим с фирмата монтирала ми стъклопакета(колкото и да е странно,но е факт)от коя страна се слага високоенергийното(четири сезона) стъкло,отвън към улицата или отвътре.Аз твърдя,че се слага така- отвън е четири сезона отвътре бялото,а те обратното,предполагам се лъжат с К-стъклото което наистина се слага обратно т.е. то е отвътре.
Някой ако е запознат с тази специфична материя нека пише.

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Re: Въпрос за стъклопакет четири сезона

Мнениеот Angel Stavrev » Пет 08 апр 2011 17:06

Колега специално за товоя случай незнам но мога да ти кажа при мен как беше,аз съм със цветни стъкла тъмно зелен пакет и при мен цветното е отвън а бялото отвътре и мисля така трябва да се слага дограмаджията ми е приятел така че няма да ми ги сложи обратно я.Замисли се на фасадите как са сложени...мисля твоето стъкло се казва "стоп сол" :) или поне така му вика тоя познат :)

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 09 апр 2011 1:12

Колега аз съм с "4сезона" стъклопатета и дограмата са от реномирани фирми. На стълопакета има етикет на който пишеше : "да се монтира от вътре" т.е. "4сезона" стълото е от вън!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 09 апр 2011 18:40

Високоенергийното се слага отвън то филтрира част от светлината но не трябва да се бърка с обикновенното цветно.К стъклото е отвътре то пък спира инфрачервените лъчи с голяма дължина(казано накратко топлината от околните предмети).Принципно на самия стъклопакет трябва да има лепенка на която пише данните за стъклопакета и "тази страна отвън".Ама щом спориш за това със стъкларската фирма не говори добре за тях mhihi

Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera » Съб 09 апр 2011 19:12

Когато монтираха мойте К-стъкла ги питах пичовете как ще познаят стъклата кое как да е? Отговора им беше - фирмата без значение коя е която прави стъклопакета слага лепенките на стъклото което се монтира отвътре. Даже ме светнаха как да позная дали стъклото е К или не, но това е тема на друг разговор.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 09 апр 2011 21:57

Не е така колега на лепенката може да пише две неща-"тази страна отвън" или "тази страна отвътре".Лично на моя лепенката беше лепната на високоенергийното и беше за отвън,а на майка ми като и слагах на терасата само със к стъкло беше отвътре.А иначе метода за познаване със запалката е сигурен но наистина е за друга тема.

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Вто 12 апр 2011 10:18

я кажете за запалката стана ми интересно

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 12 апр 2011 13:33

Значи вземаш една запалка и като се стъмни отиваш до прозореца като преди това си угасил в стаята,и доближаваш пламъка на запалката на 2-3см от стъклото.Вследствие ма законите на оптиката за отразяване и пълно вътрешно отражение ще видиш 4 пламъка за двоен стъклопакет,и 6 за троен.Та ако стъклото е обикновенно пламъка ще бъде с цвета на запалката,ако има К стъкло в пакета 2та от четирите пламъка са зелени а за високоенергийното са червени.Накратко ако си с двоен стъклопакет и К стъкло трябва да видиш в отражението 4 пламъка - 2 с естествен цвят и 2 със зелен цвят.Ако си със троен пакет със К и високоенергийно трябва да видиш 6 пламъка - 2 обикновенни 2 зелени и 2 червени.Ако някой цвят липсва мойш да отидеш и да им чупиш главите на онея.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 12 апр 2011 13:52

К - стъклото се слага от вътре
Сънерджи - стъклото се слага от вън

демек , ако при теб стъклопакета е с К стъкло се слага така че К-то да е от вътре
и обратно - ако пакета е със сънерджи - то се слага от външната страна

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 12 апр 2011 15:38

Моето сънерджи(четири сезона) е отвътре,ще идват на още една стая да слагат дограма и тогава ще ги хвана да ги обърнат,най ме боли от факта,че аз не би трябвало да се занимавам с това,ако тези на които това им е професия бъркат това не говори добре за тях,какъв е смисъла да плащам повече за определен ефект и от един некадърен монтаж да се прецака цялата работа. :banghead:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Вто 12 апр 2011 16:18

значи трябва да ти ги сложат от външната страна .
то си зависи от майсторите ... ако гледат да претупат работата или остъклява някой новобранец дето му е през ханша къде трябва да сложи сънерджито (или незнае че изобщо има значение)ще е така .
така че хвани ги да ти ги обърнат и не ги пускай да си ходят докато не се увериш че са ги сложили както трябва.

тук в България нали все бързаме да свършим работата (къде защото има много работа, къде защото сме на изработка и трябва да свършим повече работа за да вземем повече кинти )и някой път така се получава . ако бяхме в някоя бяла държава 1 прозорец вместо да го монтират за 15 минути щяха да го слагат 4 часа и щяха да направят всичко както си трябва без дори да си помислиш че може да са ти сложили стъклата както нетрябва.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”