Тези дни сменям дограмата вкъщи,но се сблъсках с един проблем,спорим с фирмата монтирала ми стъклопакета(колкото и да е странно,но е факт)от коя страна се слага високоенергийното(четири сезона) стъкло,отвън към улицата или отвътре.Аз твърдя,че се слага така- отвън е четири сезона отвътре бялото,а те обратното,предполагам се лъжат с К-стъклото което наистина се слага обратно т.е. то е отвътре.
Някой ако е запознат с тази специфична материя нека пише.
Въпрос за стъклопакет четири сезона
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
Re: Въпрос за стъклопакет четири сезона
Колега специално за товоя случай незнам но мога да ти кажа при мен как беше,аз съм със цветни стъкла тъмно зелен пакет и при мен цветното е отвън а бялото отвътре и мисля така трябва да се слага дограмаджията ми е приятел така че няма да ми ги сложи обратно я.Замисли се на фасадите как са сложени...мисля твоето стъкло се казва "стоп сол"
или поне така му вика тоя познат 

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Колега аз съм с "4сезона" стъклопатета и дограмата са от реномирани фирми. На стълопакета има етикет на който пишеше : "да се монтира от вътре" т.е. "4сезона" стълото е от вън!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Високоенергийното се слага отвън то филтрира част от светлината но не трябва да се бърка с обикновенното цветно.К стъклото е отвътре то пък спира инфрачервените лъчи с голяма дължина(казано накратко топлината от околните предмети).Принципно на самия стъклопакет трябва да има лепенка на която пише данните за стъклопакета и "тази страна отвън".Ама щом спориш за това със стъкларската фирма не говори добре за тях 

Когато монтираха мойте К-стъкла ги питах пичовете как ще познаят стъклата кое как да е? Отговора им беше - фирмата без значение коя е която прави стъклопакета слага лепенките на стъклото което се монтира отвътре. Даже ме светнаха как да позная дали стъклото е К или не, но това е тема на друг разговор.
- fox_vt
Не е така колега на лепенката може да пише две неща-"тази страна отвън" или "тази страна отвътре".Лично на моя лепенката беше лепната на високоенергийното и беше за отвън,а на майка ми като и слагах на терасата само със к стъкло беше отвътре.А иначе метода за познаване със запалката е сигурен но наистина е за друга тема.
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
я кажете за запалката стана ми интересно
- fox_vt
Значи вземаш една запалка и като се стъмни отиваш до прозореца като преди това си угасил в стаята,и доближаваш пламъка на запалката на 2-3см от стъклото.Вследствие ма законите на оптиката за отразяване и пълно вътрешно отражение ще видиш 4 пламъка за двоен стъклопакет,и 6 за троен.Та ако стъклото е обикновенно пламъка ще бъде с цвета на запалката,ако има К стъкло в пакета 2та от четирите пламъка са зелени а за високоенергийното са червени.Накратко ако си с двоен стъклопакет и К стъкло трябва да видиш в отражението 4 пламъка - 2 с естествен цвят и 2 със зелен цвят.Ако си със троен пакет със К и високоенергийно трябва да видиш 6 пламъка - 2 обикновенни 2 зелени и 2 червени.Ако някой цвят липсва мойш да отидеш и да им чупиш главите на онея.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К - стъклото се слага от вътре
Сънерджи - стъклото се слага от вън
демек , ако при теб стъклопакета е с К стъкло се слага така че К-то да е от вътре
и обратно - ако пакета е със сънерджи - то се слага от външната страна
Сънерджи - стъклото се слага от вън
демек , ако при теб стъклопакета е с К стъкло се слага така че К-то да е от вътре
и обратно - ако пакета е със сънерджи - то се слага от външната страна
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Моето сънерджи(четири сезона) е отвътре,ще идват на още една стая да слагат дограма и тогава ще ги хвана да ги обърнат,най ме боли от факта,че аз не би трябвало да се занимавам с това,ако тези на които това им е професия бъркат това не говори добре за тях,какъв е смисъла да плащам повече за определен ефект и от един некадърен монтаж да се прецака цялата работа. 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи трябва да ти ги сложат от външната страна .
то си зависи от майсторите ... ако гледат да претупат работата или остъклява някой новобранец дето му е през ханша къде трябва да сложи сънерджито (или незнае че изобщо има значение)ще е така .
така че хвани ги да ти ги обърнат и не ги пускай да си ходят докато не се увериш че са ги сложили както трябва.
тук в България нали все бързаме да свършим работата (къде защото има много работа, къде защото сме на изработка и трябва да свършим повече работа за да вземем повече кинти )и някой път така се получава . ако бяхме в някоя бяла държава 1 прозорец вместо да го монтират за 15 минути щяха да го слагат 4 часа и щяха да направят всичко както си трябва без дори да си помислиш че може да са ти сложили стъклата както нетрябва.
то си зависи от майсторите ... ако гледат да претупат работата или остъклява някой новобранец дето му е през ханша къде трябва да сложи сънерджито (или незнае че изобщо има значение)ще е така .
така че хвани ги да ти ги обърнат и не ги пускай да си ходят докато не се увериш че са ги сложили както трябва.
тук в България нали все бързаме да свършим работата (къде защото има много работа, къде защото сме на изработка и трябва да свършим повече работа за да вземем повече кинти )и някой път така се получава . ако бяхме в някоя бяла държава 1 прозорец вместо да го монтират за 15 минути щяха да го слагат 4 часа и щяха да направят всичко както си трябва без дори да си помислиш че може да са ти сложили стъклата както нетрябва.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”