Циклене на ламинат??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Циклене на ламинат??

Мнениеот pit » Пон 11 апр 2011 17:19

Здравейте колеги, имам едно помещение около 70 кв.м., с ламинат, който обаче се оказа че май е бил лакиран..има някакво покритие върху ламината,което се е надраскало. Покритието се разтваря от кореселин, също пада и ако се премахва механично със шпакла. Въпроса ми е, може ли да се цикли ламинат? Че е непосилно да се чегъртат 70 квадрата на ръка със шпакла :? Или някаква друга идея ако имате, да се мине със шкурка и после лак..или нещо друго? В крайна сметка се чудя, ако го сменя, не е ли най-доброто решение, не съм смятал като разходи колко би излязло едно циклене и лакиране...

Всякакви съвети и идеи ще са ми от полза!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Циклене на ламинат??

Мнениеот Layer » Пон 11 апр 2011 17:57

Най добре намери фирма да дойде и да ти каже на място.
Защото така някой ще ти каже цикли се,обаче ламината вземе се окаже китайски и не толкова качествен и ти ще се наложи да пускаш тема че колегата те е измамил.
В тая криза много фирми ще ти направят безплатна консултация,само и само да ги хванеш тях да свършат работата.

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пон 11 апр 2011 18:05

Колега ламинат не се цикли или поне аз не съм чул да се цикли. Ламината е направен от пресован картон с някакво си покритие отгоре. Фирма която се занимава с циклене на паркети и дюшамета поне в моя край вземат между 3-5лв/м2 с лакирането.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 11 апр 2011 18:11

Да, и аз знам че не се цикли, но не се и лакира, пък този е лакиран :D . И затова питам, някой ако това работи поне ще даде мнение..иначе си абсолютно прав че има само покритие отгоре и другото е пресован материал и ако машината вземе по-дълбоко, ще лъсне картона отдолу. Обаче е робски труд да го махам със шпаклата... Незнам дали ще стане циклене, снадките като гледам са по-високо и там шанса да ги изциклят е огромен.. може би с някаква полираща машина и аз незнам вече.

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пон 11 апр 2011 18:22

Пробвай с виброшлайф ама... не мога да ти гарантирам добър резултат, но поне няма да отнемеш чак толкова много колкото машината. Другия вариянт е по-добър, но по-скъп. Но поне ще знаеш, че е нов и няма да се лющи бързо.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 11 апр 2011 18:47

Ламината е направен от фиини стърготини, лепила и тн... и накрая има ламинатно покритие. Не се лакира и не се цикли ! Ако някой е майсторил нещо никой не може да ти даде никаква гаранция дали ако го тръгнеш да го циклиш или търкаш с разредител няма да стане едно голямо мазало.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 11 апр 2011 19:04

Ако пробваш да го изциклиш ще му падне декоративната шарка(имитацията на дърво)И ще се покаже цвета на кашон :lol:
Освен да се сложи нов.Или тоя да се лакира пак друго не се сещам :да:

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Пон 11 апр 2011 19:14

Колега, ако ламината ти е "трислоен" може да се цикли с дискова машина поради факта че най-горния слой (този който виждаш) е наистина естествено дърво, но е 4мм.
"матира" се с дискова машина и по финна шкура и се лакира .

Ако е ламинат от тези които са по-разпространените се изхвърля.

Много фирми в бранша са против цикленето на трислоен паркет, но съм свидетел, че става !!!
Най-лесно ти е ако располагаш с виброшлайф да си го изтъркаш сам и да лакираш, само се минава отгоре за да се скрият драскотиноте и се получи матова повъхтност , не е нужно да махаш лака.

Много си ми далече, иначе за по бира щях да ти го истаркам за 30мин и да лакираш :)

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 12 апр 2011 22:30

ivo_asenov написа:ако располагаш с виброшлайф да си го изтъркаш сам и да лакираш, само се минава отгоре за да се скрият драскотиноте и се получи матова повъхтност , не е нужно да махаш лака.

И аз затова се сетих, с виброшлайф,това ще пробвам в някой ъгъл и ако не става, го зарязвам така, най-евтината оферта която намерих за нов е 12 лева на квадрат,включва и подложка+поставяне, но за 12 лева, никой незнае какво е качеството, а дори и при 12 лева за 70 квадрата са 840лева, немога да дам толкова сега и за ламинат. Ще го оставя посетителите да шлайфат с подметките като минават :D .Благодаря на всички и на тези които ми пратиха лични съобщения :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”