Всякакви съвети и идеи ще са ми от полза!
Циклене на ламинат??
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Циклене на ламинат??
Здравейте колеги, имам едно помещение около 70 кв.м., с ламинат, който обаче се оказа че май е бил лакиран..има някакво покритие върху ламината,което се е надраскало. Покритието се разтваря от кореселин, също пада и ако се премахва механично със шпакла. Въпроса ми е, може ли да се цикли ламинат? Че е непосилно да се чегъртат 70 квадрата на ръка със шпакла
Или някаква друга идея ако имате, да се мине със шкурка и после лак..или нещо друго? В крайна сметка се чудя, ако го сменя, не е ли най-доброто решение, не съм смятал като разходи колко би излязло едно циклене и лакиране...
Re: Циклене на ламинат??
Най добре намери фирма да дойде и да ти каже на място.
Защото така някой ще ти каже цикли се,обаче ламината вземе се окаже китайски и не толкова качествен и ти ще се наложи да пускаш тема че колегата те е измамил.
В тая криза много фирми ще ти направят безплатна консултация,само и само да ги хванеш тях да свършат работата.
Защото така някой ще ти каже цикли се,обаче ламината вземе се окаже китайски и не толкова качествен и ти ще се наложи да пускаш тема че колегата те е измамил.
В тая криза много фирми ще ти направят безплатна консултация,само и само да ги хванеш тях да свършат работата.
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Колега ламинат не се цикли или поне аз не съм чул да се цикли. Ламината е направен от пресован картон с някакво си покритие отгоре. Фирма която се занимава с циклене на паркети и дюшамета поне в моя край вземат между 3-5лв/м2 с лакирането.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, и аз знам че не се цикли, но не се и лакира, пък този е лакиран
. И затова питам, някой ако това работи поне ще даде мнение..иначе си абсолютно прав че има само покритие отгоре и другото е пресован материал и ако машината вземе по-дълбоко, ще лъсне картона отдолу. Обаче е робски труд да го махам със шпаклата... Незнам дали ще стане циклене, снадките като гледам са по-високо и там шанса да ги изциклят е огромен.. може би с някаква полираща машина и аз незнам вече.
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Пробвай с виброшлайф ама... не мога да ти гарантирам добър резултат, но поне няма да отнемеш чак толкова много колкото машината. Другия вариянт е по-добър, но по-скъп. Но поне ще знаеш, че е нов и няма да се лющи бързо.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ламината е направен от фиини стърготини, лепила и тн... и накрая има ламинатно покритие. Не се лакира и не се цикли ! Ако някой е майсторил нещо никой не може да ти даде никаква гаранция дали ако го тръгнеш да го циклиш или търкаш с разредител няма да стане едно голямо мазало.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако пробваш да го изциклиш ще му падне декоративната шарка(имитацията на дърво)И ще се покаже цвета на кашон
Освен да се сложи нов.Или тоя да се лакира пак друго не се сещам
Освен да се сложи нов.Или тоя да се лакира пак друго не се сещам

-
ivo_asenov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако ламината ти е "трислоен" може да се цикли с дискова машина поради факта че най-горния слой (този който виждаш) е наистина естествено дърво, но е 4мм.
"матира" се с дискова машина и по финна шкура и се лакира .
Ако е ламинат от тези които са по-разпространените се изхвърля.
Много фирми в бранша са против цикленето на трислоен паркет, но съм свидетел, че става !!!
Най-лесно ти е ако располагаш с виброшлайф да си го изтъркаш сам и да лакираш, само се минава отгоре за да се скрият драскотиноте и се получи матова повъхтност , не е нужно да махаш лака.
Много си ми далече, иначе за по бира щях да ти го истаркам за 30мин и да лакираш
"матира" се с дискова машина и по финна шкура и се лакира .
Ако е ламинат от тези които са по-разпространените се изхвърля.
Много фирми в бранша са против цикленето на трислоен паркет, но съм свидетел, че става !!!
Най-лесно ти е ако располагаш с виброшлайф да си го изтъркаш сам и да лакираш, само се минава отгоре за да се скрият драскотиноте и се получи матова повъхтност , не е нужно да махаш лака.
Много си ми далече, иначе за по бира щях да ти го истаркам за 30мин и да лакираш
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivo_asenov написа:ако располагаш с виброшлайф да си го изтъркаш сам и да лакираш, само се минава отгоре за да се скрият драскотиноте и се получи матова повъхтност , не е нужно да махаш лака.
И аз затова се сетих, с виброшлайф,това ще пробвам в някой ъгъл и ако не става, го зарязвам така, най-евтината оферта която намерих за нов е 12 лева на квадрат,включва и подложка+поставяне, но за 12 лева, никой незнае какво е качеството, а дори и при 12 лева за 70 квадрата са 840лева, немога да дам толкова сега и за ламинат. Ще го оставя посетителите да шлайфат с подметките като минават

Върни се в “ОФФ-Топик - други”