На първо място винаги стои въпроса - За какво ще се ползва колелото?!
Иначе лично аз съм против 'меките рамки' и ако имаш намерение да караш, а не да се повозваш из центъра, те съветвам да ги забравиш, освен ако не си приготвиш начална сума от 1000лв. (за ново)
Даже бих те посъветвал да забравиш и тези със зумовете (предния амортисьор), освен ако не е със заключване, но гореспоменатата сума няма да стигне само за това. Поне е поправимо и не толкова фатално
Като доводи за мнението ми ще посоча тежестта и съпротивлението.
Хората при по-сериозно каране се чудят къде да метнат бутилчицата с вода за да не тежи, а това нешо (меката връзка) е много, много тежко и излишно.
Още на първия баир, когато тази пружинка ти обере един съществен процент от усилията върху педалите, ще псуваш, много ще псуваш.
Хубаво е да покараш такова колело и после с двърда рамка, за да оцениш недостатъците и плюсовете.
Ако те е страх да не те ти се друга Д-то, не се захващай
Пак казвам, че ако се взима за возене в градската градина по 1-2км. на ден/седмица/месец ... всяко върши работа.
Лично аз не карам често и много, но се случва да правим преходчета по 20-30...50км и съвсем скоро ще хвърля предната вилка и ще си взема или твърда или със заключване. А моята се водеше хубава