Чудя се кое да избера и най-важното условие е да разбера кое изсушава повече въздуха!
Благодаря предварително на отзовалите се!
Климатик vs Парно
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Климатик vs Парно
От какви съображения питаш за изсушването? Ще се ползва в стая с деца? Пусни анкета. Аз лично бих гласувал за климатик. Излиза по-евтино, може да духа и лАдНо лятоС.
п.п. малката като се роди взехме нов маслен радиатор, щото слушахме разни хора и мозъци за изсушаването на въздуха и блабла. Миналата година взехме втори климатик за спалнята, където спи малката, сметките ни за ток спаднаха наполовина (първата зима плащахме сметки по 250-300 лева всеки месец), а малката е все така здрава (да чукна на дърво) не се е разболявала, както ни говореха някои включително и доктори
п.п. малката като се роди взехме нов маслен радиатор, щото слушахме разни хора и мозъци за изсушаването на въздуха и блабла. Миналата година взехме втори климатик за спалнята, където спи малката, сметките ни за ток спаднаха наполовина (първата зима плащахме сметки по 250-300 лева всеки месец), а малката е все така здрава (да чукна на дърво) не се е разболявала, както ни говореха някои включително и доктори

Последна промяна от stefan4o на Пет 01 юли 2011 20:26, променено общо 1 път.
С две ръце за Климатика! Самоче не жали пари, вземи си нещо качествено и за напред ще ти избие инвестицията!
Гледай от рода на Фуджитсу, по-хубавите марки, макър и да са пари, няма да съжаляваш!
За парно, не е за млади хода!
Гледай от рода на Фуджитсу, по-хубавите марки, макър и да са пари, няма да съжаляваш!
За парно, не е за млади хода!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А май стана двусмислица, като чета до тук мненията май един си мисли за кола,а другия за отопление в стая,хайде сподели ни кой вариант си мислиш ти?

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ако говорим за апартамент , в който постоянно има хора (деца или хора , които не са на работа) - твърдо избери парно . Ако цял ден сте на работа и няма хора вкъщи - климатик , особенно ако не се вържеш на акъла на някои , че било "много икономично"
: като го включиш септември на 25 градуса и така не го спираш денонощно до април .

Мда клима
доста познати махнаха парното и сложиха клима,доволни са,а и при тия цени на парното,климата пуснеш го и за 30мин стопля баня,после си поддържа температурата,отвреме на време само се размразява
За марки Фуджи,Дайкин

доста познати махнаха парното и сложиха клима,доволни са,а и при тия цени на парното,климата пуснеш го и за 30мин стопля баня,после си поддържа температурата,отвреме на време само се размразява

За марки Фуджи,Дайкин

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако тия от парното не бяха такива измекяри,цената на "топлото" не беше все едно тръбите му са златни и не се налагаше да плащаш сметките на хитри комшии и загубите по трасетата от стари тръби по-добро от парното НЯМА но при реалността в БГ разумния избор е качествен климатик ! Едно време Правец беше един от малкото градове с парно и хора се заселваха там от цялата страна само заради тази благодат...какво повече да говорим !
явно само stefan4o е прочел темата
Въпросът е: Кое изсушава повече въздуха
Цените ги знам

Цените ги знам

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не знам в радиаторите на парното да се вгражда дехидратор за разлика от климатика
Това мисля е достатъчно да си отговориш на въпроса !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Ами не знам в радиаторите на парното да се вгражда дехидратор за разлика от климатикаТова мисля е достатъчно да си отговориш на въпроса !
Така е ама не баш - отговори си на въпроса колко се нагрява радиятора на парното и колко климатика и при температурите какво става с въздуха...
- milmar
ping23 написа:...
Цените ги знам
Този въпрос , ако е толкова важен за теб , отговорът му е твърде комплексен и не е еднозначен . Зависи от много неща , най-вече от това дали се отоплява целият апартамент или само тая стая . Има разни понятия като абсолютна и относителна влажност , температура на оросяване , конденз . Това означава , че ако другите стаи са ти студени ще има изсушаване на въздуха за сметка на конденз и влага в студените стаи . Не мисля , че ще има особенна разлика парно/клима ...
Stivi написа:Ами не знам в радиаторите на парното да се вгражда дехидратор за разлика от климатикаТова мисля е достатъчно да си отговориш на въпроса !
Това аз не го разбрах , в кои климатици има вграден дехидратор ? Не изключвам такава възможност , но не съм чувал ?
- milmar
morfei1 написа:Разбира се че климатика изшушава въздуха много повече.

Ние се отопляваме на климатик от 5-6 зими , не съм забелязал такова нещо ...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ето извадка от страницата на фирма за климатична техника представяща новия климатик Urura Sarara :
До момента битовият климатик не можеше да овлажнява въздуха - той просто го изсушава, така че трябваше още допълнително овлажняване.
целия текст е тук http://www.artcool-bg.com/bg/articles/31/
Как може някой да си мисли че климатика не изсушава въздуха /естествено не драстично/ просто не знам
До момента битовият климатик не можеше да овлажнява въздуха - той просто го изсушава, така че трябваше още допълнително овлажняване.
целия текст е тук http://www.artcool-bg.com/bg/articles/31/
Как може някой да си мисли че климатика не изсушава въздуха /естествено не драстично/ просто не знам

- stenly_r
- Автомобил: VW 1300
- Двигател: F
- Контакти:
Въздуха се изсушава като му отнемеш водата.
Това става като я охладиш до такава температура, че да се втечни.
После изнасяш водата извън помещението.
Климатика това нещо го прави по една тръбичка в режим на охлаждане.
Т.е. Ако искаш сухо и топло помешение през зимата, не внасяй вътре вода.
Това става като я охладиш до такава температура, че да се втечни.
После изнасяш водата извън помещението.
Климатика това нещо го прави по една тръбичка в режим на охлаждане.
Т.е. Ако искаш сухо и топло помешение през зимата, не внасяй вътре вода.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”