Поредния некоректен колега / Рошко/

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Поредния некоректен колега / Рошко/

Мнениеот HukuTyY » Вто 26 юли 2011 16:43

Здравейте.Ето го и филма.Колегата (Рошко)продава Пассат Б3 г60 синхро на части в раздела "автомобили на части".Понеже колата имаше кожен салон реших да го взема,че да се поглезя и аз :Mr Green Fun .Обадих се на колегата и му оставих всички данни за Еконт каде да ми го прати и т.н.След около повече от седмица чакане(докато нашия ми се накани при положение ,че ми казваше че салона го е пратил и аз все си губих времето да ходя до еконт да проверявам и куп телефонни разговори за моя сметка без интерес от другата страна)салона дойде.Разгледах салона като дойде в офиса но липсваха задните възглавнички и предните дръжки на вратите.Обадих се на колегата и се разбрахме,че ще ми ги прати за негова сметка понеже е забравил да ги сложи в комплекта.Нали сме хора влязах му в положението,но защо ли :dummy: .После взе да се крие и ми говореше куп лъжи,които не ми се споменават сега защото лично за мен са пълна глупост.От тогава минаха вече 2 седмици и нашия все ми се крие.Като му званя не ми вдига и телефона,чете си личните но нищо,на скайп същата работа,все пак това са 50лв не са милион ... Разгеле преди около 5-6дни ми писа,че ще ми върне част от сумата,но както се разбира аз невидях нищо на среща.Платил съм за цял салон а не за половин и съм в правото си да си искам всичко ... Дори преди седмица ми се обади едно момче от София(мисля Боби се казваше)и ми каза,че този му дължи някакви пари за колата,защото не била лично негова и ако го намерил щял да го потроши,което говори че нещо наистина не е наред death .Както и да е аз вече си намерих всичко което ми трябва от Каварна,но защо трябва да е така.Като плащаш очакваш да получиш всичко за което плащаш ... Поста ми не е да се оплаквам а да предупредя колегите да внимават с този,ако все пак решат да купуват от него.Предупредих го преди 3 дни,че ако ненаправи нищо по въпроса съм длъжен да информирам форума,защото вече се навъдиха много такива като него ...Жив и здрав да е да се почерпи с паричките дето ми дължии

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Поредния некоректен колега / Рошко/

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 26 юли 2011 16:46

Като преминавам покрай тия темички, чудя се - дали пък не трябва да се спре свободната търговия в този форум... ? :roll:
Да останат само платените търговци...

Бах мааму!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 26 юли 2011 17:09

ChimeyJimmey написа:Като преминавам покрай тия темички, чудя се - дали пък не трябва да се спре свободната търговия в този форум... ? :roll:

Бах мааму!

:да: подкрепям с две ръце :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 26 юли 2011 17:48

ChimeyJimmey написа:Като преминавам покрай тия темички, чудя се - дали пък не трябва да се спре свободната търговия в този форум... ? :roll:

Бах мааму!

Кажи ми ква е логиката да имам 4 джанти за продаване и да трябва да си платя обявата?
Да не говорим колко неща се изпадат "на далавера"...
Смисъл винаги има, както и риск.
Ма то и никой не ти гарантира като идеш в ресторанта, че готвача не ти се е изплюл в супата...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 юли 2011 17:58

Нали УЖ има елемент на взаимопомощ? :screwy
Пък и има опция за проверка при получаване. Който се прави на шмекер, си получава пратката обратно, спирайте с юнашкото доверие, че ето какво става. :beat_butt2

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Вто 26 юли 2011 18:00

Аз навремето дадох предложение. Сайта е плацдарм за търговия. Но, за да извършваш такава трябва да бъдеш удобрен от модератора на раздела и да имаш препоръки от други лица, които да гарантират за теб. Иначе няма оправия от селяндури.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 26 юли 2011 18:00

ISRalien написа:

Бах мааму!

Кажи ми ква е логиката да имам 4 джанти за продаване и да трябва да си платя обявата?
Да не говорим колко неща се изпадат "на далавера"...
Смисъл винаги има, както и риск.
Ма то и никой не ти гарантира като идеш в ресторанта, че готвача не ти се е изплюл в супата...

:да:

Просто бъдете по внимателни и тва е.
Аз оня ден си продадох скутера на едно ченге, което знам много добре по физиономия.
И оня ми вика ще ти дам 500 лв и другите след 2 дни,викам добре дай ама мотора остава тук при мен mhihi
Та незнам как му дадоха заплатата веднага и след 20 мин. ми даде останалите и взе мотора.
Доверие и на мен си нямам вече в тоя живот.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 юли 2011 18:04

Колега, а видя ли в личния профил на Рошко с какъв човек си имаш работа, преди да правиш бизнес? mhihi
Професия: Идиот

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Вто 26 юли 2011 18:08

Абе видях ама на :Mr Green Fun Просто се пазете :да:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 26 юли 2011 18:08

То май некоректните ще се окаже, че превземат форума, наистина има нужда от промени...

ПП В темата на колегата yori , като прочетох обяснението на виновния, направо съм се смял с глас, как още не е продал правата над разказа за филмов сценарии, та да се разплати с човека, да видим какво ще каже сега Рошко, пак ли ще е семейна драма mhihi

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 27 юли 2011 7:15

Мани мани , страшна обърквация и неотговореност стана с обявите .

По принцип трябва да задължавате този , който ви изпраща какъвто и да е колет , джанта/ти или каквато и да е част или нещо друго , да има опцията "прегледай и пробвай преди да платиш " ! Все още не съм , но ще почна да казвам на всеки да ми праща части или каквото и да е с опцията за преглед и проба преди да платя , и ако това , което ми е изпратил не съответства на описанието което ми е дал , или има забележки , за които не ми е споменал ще откажа пратката .
До последно бях , и все още съм доверчив на всеки и почнаха много да се базикат с мен - де с неточна информация , де със счупени неща или пък имащи забележки , за които си личи , че не са от транспорта или от скоро .

Забелязах , че в този форум си патят колеги , които са от дълго време във форума и го посещават почти всеки ден . Много сме доверчиви , но трябва малко да стегнем края , за да няма пак такива теми .

Колега ( Никиту ) гледам , че си правиш колата с кеф и купуваш само хубави неща ( за което те подкрепям ) но от следващия път и ти бъди малко по-на мясти и задължавай да има опцията за преглед и проба !

Съжалявам колега за случилото се , но поне се радвам , че си си намерил частите , които са ти трябвали , макар и не от колегата , който е бил длъжен ( смятам , че и все още е ) да ти ги прати .
:да:

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Сря 27 юли 2011 8:04

Гадното е че дори и да отворим пратката, и не ни харесва това което са ни пратили,и го върнем трябва да платим куриера в едната посока.Поне (Еконт) работят така.Поздрави на всички,и се пазете от измами. :beer

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 27 юли 2011 8:29

donMaranzano написа:Аз навремето дадох предложение. Сайта е плацдарм за търговия. Но, за да извършваш такава трябва да бъдеш удобрен от модератора на раздела и да имаш препоръки от други лица, които да гарантират за теб. Иначе няма оправия от селяндури.

И като те Удобри /одобрявам, одобри/ модератора, после той ли ще бъде крив на тези дето са се набутали сами?
Аз предлагам даже и модераторите да връщат парите на потърпевши от такива сделки:

-На такива дето вярват сляпо на непознати от форума
-На такива дето са имали опцията "отвори и провери" в Еконт, само че вместо да проверят внимателно са броили звездите /или се правят на много добри за пред продавача/и после се оплакват тук
-На такива дето си купуват гуми втора употреба от непознати, без да имат възможността да ги проверят на баланс машина преди да ги платят - това е лудост ....И после ревят че били криви и т.н.
-Всякакви други наивни сделки

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 27 юли 2011 8:46

Еми, писаното само води до моя извод: тъй като броя на идиотите и тарикатите в сделките тук е нараснал в геометрична прогресия напоследък, тази функционалност на форума явно вече е по-скоро вредна.

Да, тъпо е да я няма.
Обаче, като не могат да се изолират тарикатите и идиотите да се опазят... :roll:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Сря 27 юли 2011 9:23

Оня от горе гледа, спокойно :bishop

Върни се в “ОФФ-Топик - други”