да си кажете мнението дали е възможно
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да си кажете мнението дали е възможно
http://www.dinks-shop.com/ много суперлативи а дали е така кажете си мнението
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
аз като човек с елементарни познания по физика нещо не се връзвам на такива "уреди"
то ако имаше такива, щяха да са задължителни за домакинствата на запад (както катализаторите на автомобилите и подобни еко измислици).
Евентуално икономията на тези джаджи може да се дължи на прецакване на отчитането на електромера, но откакто са частни електроразпределителните дружества, електромерите са нови, много точни и електронни и не се влияят от подобни шашми

Евентуално икономията на тези джаджи може да се дължи на прецакване на отчитането на електромера, но откакто са частни електроразпределителните дружества, електромерите са нови, много точни и електронни и не се влияят от подобни шашми

бях засякъл един такъв изобретател по телевизията не си спомням кое предаване беше и ей така между другото го питаха за това му изобретение. той иамше фирма, която го монтира, беше го патентовал. цялата работа беше нещо подобно- "изобретението му" прекъсва тока няколко пъти за една секунда, като се изполва при котлони, готварски печки,отоплителни печки и т.н. и разчита на това, че за тези кратки прекъсвания на тока реотана на печката/например/ няма да изстине и няма да се охлади практически. това за мен са пълни глупости, но той така го обясни.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хахахаха... Освен правописните грешки и отвратителния дизайн на всичко видяно (а аз се постарах да разгледам всичко), тия се опитват да ловят баламурници!
При това прекъсване на напрежението на кратки импулси се получава толкова икономия, колкото и ако си намалите фурната на по-ниска температура примерно!
Това е така наречената ШИМ (Широчинно-Импулсна Модулация) на напрежението. В работата ми всички машини почти са на този принцип, но се използва не за икономия на ток, а за регулиране на отделяната мощност. Т.е., ако вие намалите потенциометъра, който се вижда на повечето грозни кутии, вие просто намаляте мощността, с която загрява, примерно, котлона. Да, ще консумира по-малко, но и ще топли по-малко!
Колеги, има закон за запазване на енергията!
Не съм го измислил аз, не са и тези от този сайт, уверявам ви!
Единственото читаво нещо, дето видях е онова, против замръзването на тръби! Естественно, не на тази цена!
Регулатори до 5кW си ги правим във фирмата сами (в случая аз) Аз купувам и елементите! Най-скъп е алуминиевия радиатор за охлаждане на изходния елемент (при мен-симистор) Струва 12 лева този радиатор! Другото е на обща стойност 6.58 лева!
Мисля, че ви отговорих на въпроса дали си стува.
При това прекъсване на напрежението на кратки импулси се получава толкова икономия, колкото и ако си намалите фурната на по-ниска температура примерно!
Това е така наречената ШИМ (Широчинно-Импулсна Модулация) на напрежението. В работата ми всички машини почти са на този принцип, но се използва не за икономия на ток, а за регулиране на отделяната мощност. Т.е., ако вие намалите потенциометъра, който се вижда на повечето грозни кутии, вие просто намаляте мощността, с която загрява, примерно, котлона. Да, ще консумира по-малко, но и ще топли по-малко!
Колеги, има закон за запазване на енергията!
Не съм го измислил аз, не са и тези от този сайт, уверявам ви!
Единственото читаво нещо, дето видях е онова, против замръзването на тръби! Естественно, не на тази цена!
Регулатори до 5кW си ги правим във фирмата сами (в случая аз) Аз купувам и елементите! Най-скъп е алуминиевия радиатор за охлаждане на изходния елемент (при мен-симистор) Струва 12 лева този радиатор! Другото е на обща стойност 6.58 лева!
Мисля, че ви отговорих на въпроса дали си стува.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”