Vodafone Live-поредния булшит!?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Vodafone Live-поредния булшит!?

Мнениеот Stivi » Сря 25 окт 2006 17:09

Проглушиха ефира с реклами в който се казва как сваляш песни,картинки и мелодий БЕЗПЛАТНО само срещу месечен абонамент и след като се регистрираш /не аз а племенника/ се оказва че една мелодийка или картинка струва скромните 1,80 с ДДС а игра 5лв :shock Не ми се мисли колко ще искат за телевизията дето си можел да я гледаш ! Направо ми иде да кажа едни мнооого неприятни неща на шефовете на тая фирма и то не заради дадените 3,90 за месечна такса а затова че така нагло заблуждават потребителите :twisted:

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Сря 25 окт 2006 17:13

+ това, за да можеш да гледаш ТВ, телефона ти трябва да е 3G и да има 3G обхват :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 25 окт 2006 17:49

Vodafone Live! сайтът има както безплатно.така и платено съдържание,доколкото ми е известно.Не го ползвам,защото дори и WAP през GPRS ми е прекалено скъп,какво да става въпрос и за платени услуги.Ако имате възможност теглете от интернет на компютър,после с кабел или card reader...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 25 окт 2006 17:55

Разбира се, че това е поредната тъпотия на нашите мобилни оператори - злобюл също пуснаха такава услуга - iMode - тоест систематизирали са информацията и имат собствен портал - голям праз ;) Аз ако искам интернет, пускам гпрс-а и си влизам и си търся квот ми трябва. До сега не ми е трябвало де ;) Абе не вярвайте на нищо, което го рекламират толкова много ;)

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Сря 25 окт 2006 22:54

По мои наблюдения мобилния нет през CSD e доста по-евтин отколкото през GPRS.
Преди да си взема Синзъб свалях през CSD картинки,мелодии и т.н. ,само един път пробвах през GPRS и така здраво ме дялна...като разлика в скоростта не видях.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Чет 26 окт 2006 2:38

бе мисля че има принципна разлика в скороста между CSD и GPRS ако телефона ти е малко по нисък клас GPRS това не те касае разбира се, ти така или иначе не можеш да ползваш пълната лента....

другата съществена разлика е че при CSD телефонната ти линия е заета, докато при GPRS докато си вътре можеш да си провеждаш и да получаваш разговори....

третото е че някой софтчета примерно ICQ за мобилето задължително изисква наличие на GPRS за да тръгне..... и т.н.

абе GPRS си е отвсякъде по-добро, ма нашите и по точно М-тел така се усират в цените на трафика че просто си мисля, че всичко се прави единствено с целта да не искаш да я ползваш тази услуга, друго логично обяснение не ми хрумва просто... :roll:

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Чет 26 окт 2006 17:57

Еее много сте черногледи бре.
Аз пък от 5 дена съм абониран и се кефя... засега. Има чат, новинки(тъпи), ТВ (3 канала) - вярно че трябва ЗДжи, но качеството е доста по-добро от предишния опит през GPRS(става въпрос за fungsm или нещо подобно), има МР3ки (т.е. ААС) 6 бр, картинки, мелодии, клипове (3gp) теми и други глупости, които са ВКЛЮЧЕНИ в цената на пакета (3,90). Естествено има и платено съдържание, ма мен не ме влече :lol:
а и GPRS/UMTS трафика към портала е БЕЗПЛАТЕН за абонатите на лайв.
Та като цяло съм :yeaha:
Все пак това е първият ДОСТЪПЕН начин да си ползвам екстрите на жи-ес-ема :lol:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Чет 26 окт 2006 18:25

Това е услуга която се предлага много успешно в цял свят :idea:
сега за да гледаме телевизия ще се наложи да си купим UMTS/3G телефони, няма как, не става с някое сименсче или нокия 1100 :wink:
Освен това не е задължително да я ползваш, който не му харесва и има активиран пакет - просто се отказва и това е.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 26 окт 2006 19:05

Да де,трафика е безплатен ,но защо никъде нито думичка че всичко извън безплатната зона /където предполагам има само боза/ се заплаща ?! Можеше поне да намекнат че има БЕЗПЛАТНА ЗОНА за да се сетиш че другото е платена! Както и да е ,които има желание да си го ползва и без това забелязвам че тийнейджърите са с най-скъпите телефони значи не ги бъркат таксите:) Все пак не мога да не изразя изненадата си че абонамента за 1 ТВ канал за месец е само 2.90лв при положение че една картинка е 1.80лв :!:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 27 окт 2006 10:02

Абе ако толкова много държите да имате някакъв тъп хардуерен бутон, предназначен за достъп до някакъв тъп портал, в който те ви избират информацията... go on - вкусове всякакви. За мен е глупаво и тази услуга се дублира изцяло от интернета и от наличието на HTML браузъри в почти всички телефони ;) А най-добре е човек да си затрие тъпите GPRS настройки, да си вземе един блутут, или инфрачервен порт за около 15 лева, един четец на ММС/SD карти (каквито поддържат вече повечето телефони) и изобщо да не дава пари на тъпите оператори, а да си прехвърля съдържание през всичките тези неща, като тези 15-20 лева ще ви се избият многократно, защото ако трябва да качвате същото количество информация през нета, ще ви излезе стотици левове.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 12:02

леле аз си мислих че тия модерни телефони и разни безмислени екстри за за дечицата, а то се оказва че не било така...вие работа намате ли бе ше ви пляскам: :smackbum

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 27 окт 2006 19:44

Аз винаги съм ползвал инфрареда, от от няколко месеца и синия зъб. Всеки ден си префасонирам телефона според настроението.Имам и аудио конвертор и си правя всякакви мелодии още по сбити ...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 27 окт 2006 21:16

Я да се преброим тука кои сме феновете на Симбиан и кои на Уиндоус Мобал ;) хихихи ;)

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 27 окт 2006 21:18

VW_FEN написа:Я да се преброим тука кои сме феновете на Симбиан и кои на Уиндоус Мобал ;) хихихи ;)

Linux :wink:

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Съб 28 окт 2006 10:12

Eх, ми то е ясно че здравомислещ човек няма да разчита на интернет през ГПРС за да си персонализира телефона, или да си качва музика и игри...
А колегата VW_FEN да не бърка i-mode с vodafone live! :wink: :?:

Аaa и Simbian rulezz :heeeavy metal

Върни се в “ОФФ-Топик - други”